Βουλωμένος νεροχύτης; Η λύση!

Σε όλες μας κάποια στιγμή έχει τύχει να βουλώσει ο νεροχύτης! Όσο νοικοκυρεμένες και αν είμαστε! Η πιο συχνή λύση είναι να αδειάσουμε ένα κουτάκι αναψυκτικού κόκα κόλα. (Σχόλιο "τροφής": Ομολογώ αυτό δεν το γνώριζα! Τελικά έχει και κάποια χρησιμότητα!) Εάν αυτή η λύση δεν αποβεί σωτήρια για τον βουλωμένο νεροχύτη μας συνήθως καταφεύγουμε σε πιο δραστικές λύσεις όπως το tuboflo το οποίο δεν δρα με την πρώτη δόση και χρησιμοποιούμε και συμπληρωματική! Και εντάξει, πέραν της φθοράς των σωληνώσεων, μπορεί προς στιγμήν να λύσαμε εμείς το θεματάκι μας αλλά το περιβάλλον; Σίγουρα προσθέσαμε μια ακόμα μικρή καταστροφή! Όλα αυτά τα χημικά εκρρέουν σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες! Και μετά το καλοκαίρι παραπονιόμαστε γιατί δεν βρίσκουμε καθαρή θάλασσα να κάνουμε μπάνιο! Επίσης οτι γίνεται χαμός με τα δερματικά το έχετε παρατηρήσει! Ξέρετε ότι ευθύνονται στο 90 % τα απορρυπαντικά; Ε, λοιπόν φταίμε και μάλιστα όλοι μας!
Δείτε: Η Χημεία στο Σπίτι Μας. Χημικά απορρυπαντικά και επιπτώσεις.

Xημικές απειλές: Πόσο «αθώο» είναι το σπίτι μας;


Πόσο πια δύσκολο είναι να βάλουμε αρχικά σίτες στους νεροχύτες μας , να κόψουμε τα πολλά απορρυπαντικά αφού υπάρχουν φυσικές λύσεις και σε δεύτερη ανάγνωση αντί να πάμε στο ράφι με τα απορρυπαντικά ας κατευθυνθούμε στο ράφι με τα μπαχαρικά!
Εκεί θα βρούμε δυο απλά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία δεν θα φθείρουν ούτε τις σωληνώσεις μας αλλά ούτε και θα χρειαστεί να αναπνεύσουμε τα τοξικά παράγωγα της καύσης του tuboflo! 
Τα υλικά αυτά είναι η σόδα και το ξύδι.




Δείτε για Σόδα: Ένα παλιό φυσικό φάρμακο για χίλιες χρήσεις!

και Πάνω από 60 Χρήσεις για το Ξίδι!
 

Αν το σκεφτείτε από συνήθεια και μόνο καταστρέφουμε την υγεία μας! Πόσο έξυπνο είναι τώρα αυτό; Άντε όμως για εμάς δεν μας νοιάζει, τα παιδιά μας όμως; Ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας όταν θα χρησιμοποιήσουμε το χημικό δεν είναι ασφαλή, καθώς κατά την επαφή του νερού με το χημικό εκλύονται στον αέρα του σπιτιού μας τοξικά αέρια τα οποία θα κάνουν βόλτα σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας και θα κατακαθίσουν σε έπιπλα όπως το παιδικό κρεββάτι! Για σκεφτείτε λοιπόν! Θα βάζατε το παιδί σας να ξαπλώσει σε tuboflo;

Θαρρώ πως όχι ! Οπότε πάρτε δύο κούπες σόδα, αδειάστε τις στο σιφώνι, απο πάνω ρίξτε αργά αργά γιατί θα αφρίσει μία κούπα ξύδι και περιμένετε για 1-2 λεπτά. Τώρα αδειάστε δύο λίτρα βραστό νερό και αφήστε το για 20 λεπτά να δράσει! Μετά το 20λεπτο θα δείτε οτι το σιφώνι σας ξεβούλωσε αλλά το απολυμάνατε κιόλας !

Αφού λοιπόν μάθατε το κόλπο, δικαιολογίες τέλος. Βοηθήστε να έχουν τα παιδιά σας μια πιο καλή ζωή! Αλλάξτε νοοτροπία...

Προληπτικά να αδειάζετε κάπου - κάπου τα κατακάθια από καφέ:
Κατακάθια από τον καφέ, δεν τα πετάμε. Χρησιμεύουν σε 10 πράγματα!


Δείτε ακόμη: Διώχνουμε τις δυσάρεστες οσμές από το σπίτι, φυσικά!


Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - για το σπίτι", θα βρείτε αρκετές ακόμη λύσεις και συνταγές για καθαριότητα υγιεινή και ανέξοδη!!