Maca: Ένα υποτιμημένο προσαρμογόνο βότανο με 16 εκπληκτικές δράσεις


Το Maca είναι ένα ποώδες διετές ή μονοετές φυτό που μεγαλώνει στα υψηλά βουνά της Βολιβίας και του Περού. Ευδοκιμεί μόνο σε κρύο περιβάλλoν. Η hypocotyls είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ρίζας maca, που μεγαλώνει φυσικά στις υψηλές ορεινές περιοχές.

Δεδομένου ότι η hypocotyls δεν δημιουργείται στα θερμοκήπια ή στα θερμά κλίματα, το καλλιεργημένο maca σε άλλες περιοχές εκτός των Άνδεων (βουνών του Περού) δεν έχει το ίδιο ποσοστό θρεπτικών ουσιών με την φυσικά και βιολογικά μεγαλωμένη ρίζα maca. 

Ίσως το πιο αδικημένο προσαρμογόνο βότανο είναι η Maca από λάθος προβολή ενός εκ των ευεργετημάτων του.

Έγινε γνωστό μεν, με την υπαρκτή δράση του κατά της στυτικής δυσλειτουργίας και της αύξησης της ερωτικής επιθυμίας και γονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες, αφήνοντας στην άκρη όμως τις 55 και πλέον δραστικές του ουσίες που εξισορροπούν όλες τις εκκρίσεις σε αδένες του σώματος. (Θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια κτλ)


Τέλος είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την μείωση της κόπωσης, την ενίσχυση της ενέργειας και της αντοχής, της πνευματικής διαύγειας.

Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό βότανο για την καθημερινή σύγχρονη ζωή.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ανά 100γρ.
Επιπλέον έχει uridine (ουριδίνη: δουλειά της είναι να ρυθμίζει τα επίπεδα ενός νευροδιαβιβαστή της ντοπαμίνης. 

Η ντοπαίνη ρυθμίζει τα κέντρα ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας), μηλικό οξύ, βενζοϊκό υπεροξείδιο (benzoyl peroxide), glycosinolates (γλυκοζίδια που εκτός των άλλων, βοηθούν πολύ στη γονιμότητα) και είναι πλούσια σε αλκαλοειδή, βιταμίνες (θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2) & βιταμίνη C), μέταλλα (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, πυρίτιο & ίχνη ιωδίου), λιπαρά οξέα, 19 αμινοξέα και πολυσακχαρίτες.

Οφέλη για τους άνδρες
1. Το Maca αυξάνει την αφροδισιακή δραστηριότητα
2. Ενισχύει τη λίμπιντο
3. Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή
4. Βελτιώνει την ανδρική ικανότητα
5. Βοηθά να ξεπεραστεί η κατάθλιψη
6. Βρέθηκε πως παράγει μια γενικότερη αίσθηση ευεξίας
7. Αυξάνει σημαντικά το επίπεδο DHEA των αρσενικών που έλαβαν Maca {Η DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόvη) συχνά ονομάζεται «μητέρα όλων των ορμονών» (mother hormone) επειδή το σώμα τη χρησιμοποιεί για να παράγει ανδρικές και γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες: τεστοστερόνη, οιστρογόνα και προγεστερόνη. Παράγεται από τα επινεφρίδια (αδένες που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά). Ταυτόχρονα, η DHEA προστατεύει από ασθένειες}
8. Βοηθάει στη θεραπεία του άγχους
9. Αυξάνει το σπέρμα (ολιγοσπερμία), την κινητικότητα και το σχηματισμό του
10. Κάνει θεραπεία αποκατάστασης ορμονών
11. Αυξάνει την αθλητική επίδοση
12. Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης
13. Βοηθά στην στυτική λειτουργία
14. Ενισχύει την γονιμότητα
15. Βοηθά στην ακμή που προκύπτει από ορμονικές ανισορροπίες
16. Εξισορροπεί τις ορμόνες

Οφέλη για τις γυναίκες
1. Το Maca αυξάνει την ερωτική διάθεση
2. Ενισχύει τη λίμπιντο
3. Αυξάνει την ενέργεια
4. Αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση
5. Βοηθά να ξεπεραστεί η κατάθλιψη
6. Βρέθηκε πως παράγει μια γενικότερη αίσθηση ευεξίας
7. Βοηθά στη θεραπεία του άγχους
8. Βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων της εμμηνόπαυσης. Γι’ αυτό Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά
9. Μειώνει τις εξάψεις
10. Κάνει θεραπεία αποκατάστασης ορμονών
11. Εξισορροπεί τις ορμόνες
12. Αυξάνει την αντοχή και τις αθλητικές επιδόσεις 
13. Αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με το Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)
14. Βοηθά σε δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με ορμόνες. Για παράδειγμα, στην ακμή που προέρχεται από ορμονικές ανισορροπίες
15. Ομαλοποιεί τον κύκλο της περιόδου
16. Μειώνει το στρες και το άγχος
Τρόπος χρήσης: 1 κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας 1-2 φορες την ημέρα πρωί και βράδυ. Το τρώμε σκέτο και πίνουμε νερό ή το διαλύουμε σε νερό, χυμό, γάλα, τσάι, γιαούρτι με μέλι, σούπες κ.α.

“Τροφή”: Ο τρόπος χρήσης που προτείνεται αφορά το μάκα ως σκόνη, την οποία όμως θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, ειδικά εάν είναι χύμα, ώστε να εξασφαλίζετε ότι ΔΕΝ έχει προσμίξεις, ότι μεταφέρθηκε και αποθηκεύτηκε σωστά και άρα δεν συντρέχει φόβος αλλοίωσης, από υγρασία κ.α. 


Προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να διανοηθώ ανθρώπους που γνωρίζουν για το μάκα και προτιμάνε να παίρνουν χάπια για ορμονικά θέματα για ΌΛΗ ΤΟΥΣ την ζωή.. Όπως και δεν χωράει το μυαλό μου ανθρώπους να ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για μία εγκυμοσύνη βασισμένη σε ΧΗΜΙΚΕΣ διαδικασίες με ΑΓΝΩΣΤΕΣ μέχρι στιγμής συνέπειες, ενώ έχουμε δει ΘΑΥΜΑΤΑ με την απλή λήψη του μάκα!!!

Διαθέτω, λοιπόν και σας προτείνω αυτήν την καταπληκτική στις ιδιότητες ρίζα, ως βιολογικό, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, συμπλήρωμα διατροφής (σε κάψουλα δηλα δη, που μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήστε με τους τρόπους που αναγράφονται παραπάνω), με απόλυτα ικανοποιητική δράση. 

Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας, δεν είναι μόνο δημοφιλές σαν ενισχυτής της λίμπιντο και σωτήρας για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά επηρεάζει και σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια, την αντοχή, την κατάθλιψή, τη μνήμη, τον ύπνο κ.α.

Όπως η Beth M. Ley, Ph.D. αναφέρει στο βιβλίο της «Maca, προσαρμοστικός & ορμονικός ρυθμιστής»: Κάποιοι ερευνητές τονίζουν πως όταν το σώμα έχει σωστή διατροφή και είναι καλά ισορροπημένο (σε ομοιοστασία), βελτιώνεται η γενική υγεία, αυξάνεται η λίμπιντο και η κατάθλιψη πέφτει.

Δείτε ακόμη: Ανδρική, Γυναικεία στειρότητα: Αιτίες και μία αποτελεσματική φυσική λύση
Maca (μάκα): Ορμονική ισορροπία – Ευεξία του αναπαραγωγικού συστήματος! 
Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο 

Να διευκρινίσω δε πως υποτιμημένο είναι στην Ελλάδα, καθώς στο εξωτερικό είναι ανάρπαστο, ειδικά επειδή είναι ΚΑΙ ένα από τα ελάχιστα προσαρμογόνα βότανα, που σημαίνει πως έχουν την μοναδικότητα να προσαρμόζουν τον οργανισμό στις φυσιολογικές του τιμές.

Δηλαδή απλοϊκά ένα προσαρμογόνο βότανο μπορεί να το λάβει ένας οργανισμός που παρουσιάζει υπέρταση, αλλά και ένας με υπόταση. Η δράση τους θα περιοριστεί στο να φέρει την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα και των δυο οργανισμών.

Σπουδαία προσαρμογόνα ονομάζουμε αυτά που έχουν να κάνουν με την μεταφορά οξυγόνου στο αίμα και την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Αυτοί οι δυο παράμετροι είναι εκείνοι που θα μας εξασφαλίσουν σωστή ανάπλαση των κυττάρων όπου και να βρίσκονται και κατά συνέπεια σωστή λειτουργία των ιστών, οργάνων, συστημάτων.
Τέλος στα χαρακτηρισμένα σπουδαία προσαρμογόνα βότανα παρατηρούμε συγχρόνως ότι έχουν μεγάλο αριθμό δραστικών ευεργετικών ουσιών πράγμα που σημαίνει έστω και μακροχρόνια λύση πολλών προβλημάτων, νοσημάτων και διαρκή τόνωση.