• Επικοινωνία
  • "Επίσημο" site

Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!

10 πράγματα που έμαθα και έγινα καλλίτερος άνθρωπος παύοντας νὰ οὐρλιάζω στὰ παιδιά μου.




Και με έκαναν καλύτερη μητέρα αλλά και… καλύτερο άνθρωπο! 
Στο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στους New York Times Shouting Is the New Spanking (Οι Φωνές είναι το Νέο Ξύλο) η Amy McCready, οικογενειακή σύμβουλος και ιδρύτρια του συμβουλευτικού site για γονείς Positive Parenting Solution μας εξηγεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι υστερικές φωνές και τα ουρλιαχτά, έχουν αντικαταστήσει σήμερα το παραδοσιακό «ξύλο, που βγήκε από τον παράδεισο». Οι γονείς σύμφωνα με την δόκτορα Μακ Κρίντι ταλαιπωρημένοι και με τα ενοχικά τους σύνδρομα γιγαντωμένα μέσα τους, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να επιβληθούν στα παιδιά τους. Και ενώ για τους περισσότερους γονείς σήμερα είναι αυτονόητο ότι το ξύλο ανήκει στο παρελθόν ως παιδαγωγική μέθοδος, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους κάθε φορά που οι μικροί μπόμπιρες αδυνατούν να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις τους. Και καταφεύγουν στις φωνές. Το αποτέλεσμα είναι οι ενοχές να γίνονται ένας φαύλος κύκλος που δεν σταματά ποτέ. Αποτέλεσμα: Το μόνο που πετυχαίνουν οι γονείς με την υψωμένη φωνή είναι να εθίζονται τα παιδιά σε τέτοιου τύπου αντιδράσεις και φυσικά να συνεχίζουν ανενόχλητα. Αν μάλιστα οι φωνές συνοδεύονται από οργή, προσβολές ή ακόμη και σαρκασμό, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν στο παιδί αισθήματα απόρριψης Πριν λοιπόν φωνάξετε ξανά σκεφτείτε ότι τώρα είστε σε θέση να τρομοκρατείτε μία ύπαρξη που αδυνατεί να σας αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή προετοιμάζετε το μελλοντικό «νευρικό και αγενή» γιο ή κόρη.

1. Όταν σταμάτησα να ουρλιάζω, ένιωσα καλύτερος άνθρωπος
Σταμάτησα να πηγαίνω για ύπνο με έναν κόμπο στο στομάχι, επειδή ένιωθα «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να ακούω από τα παιδιά μου «είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να νιώθω ενοχές επειδή ο σύντροφός μου με κοίταζε σα να ήμουν «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Και η χειρότερη σύντροφος και η χειρότερη ερωμένη.

2. Τα παιδιά είναι το (μόνο) κοινό που θέλουμε να μας αποδέχεται
Όλες οι μαμάδες κρύβουμε μέσα μας ένα Δόκτωρ Τζέκιλ και έναν Κύριο Χάιντ. Μπροστά στους ξένους κάνουμε τις καλές και τις υπομονετικές, προκειμένου να μην μας κρίνουν αρνητικά και όταν γυρίζουμε σπίτι γινόμαστε αληθινές μέγαιρες. Ωστόσο αυτό, από τη μια μπερδεύει τα παιδιά από την άλλη μπερδεύει εμάς τις ίδιες. Η συνέπεια στην συμπεριφορά δεν είναι μόνο καλό παράδειγμα για τα παιδιά αλλά θετικό και για εμάς τις ίδιες.

3. Τα παιδιά είναι παιδιά, αλλά επίσης είναι και άνθρωποι
Όπως εγώ, έτσι και τα παιδιά, έχουν τις καλές και τις κακές τους μέρες. Κάποιες μέρες είναι αξιαγάπητα, γλυκά και υπάκουα και άλλες είναι στριμμένα, ανόρεχτα και ανυπάκουα. Άλλωστε αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι ότι τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν μαθαίνουν. Και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Και κανείς δε θέλει να του ουρλιάζουν όταν κάνει λάθος. Εσείς θέλετε;

4.Δεν μπορώ να ελέγχω πάντα τις πράξεις των παιδιών μου, αλλά μπορώ πάντα να ελέγχω τις αντιδράσεις μου.
Αντί κάθε φορά που σκοντάφτω σε ένα lego, να του βάλω τις φωνές, μήπως να πάρω μια βαθιά ανάσα και να του επαναλάβω (για χιλιοστή φορά)….«δεν είπαμε να μαζεύουμε τα παιχνίδια μας;»

5. Τα ουρλιαχτά δεν «πιάνουν»
Θα το έχετε διαπιστώσει και εσείς. Όταν ζητάτε κάτι με ευγένεια το αποκτάτε πολύ πιο εύκολα. Αντίθετα όταν ζητάτε κάτι με αγένεια, ο απέναντι σας αντιδράει αρνητικά. Επίσης συνήθως μαζί με την υστερία που μας πιάνει αρχίζουμε και κάνουμε πολύπλοκες τις εντολές μας προς τα παιδιά: «βιάσου, πιες το γάλα σου, δέσε τα κορδόνια σου, πάρε το μπουφάν σου, αργήσαμε…» Κανένα παιδί δε μπορεί να αποθηκεύσει τόσες εντολές. Και να τις ακολουθήσει βέβαια

6. Όταν σταματήσεις να φωνάζεις μπορεί να σου συμβούν υπέροχα πράγματα
Όταν είσαι ήρεμος απολαμβάνεις σαφώς πιο έντονα τις όμορφες στιγμές. Ακόμη και το «μαμά σ’ αγαπώ» παίρνει μια άλλη διάσταση τότε. Θυμηθείτε τις στιγμές που βάζετε τα παιδιά για ύπνο. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές της ημέρας και οι στιγμές που τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ξέρετε γιατί; Διότι τότε δεν ουρλιάζουμε.

7. Κάποιες φορές το να σταματήσεις να φωνάζεις είναι μια πρόκληση, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.

8. Πολύ συχνά το πρόβλημα βρίσκεται σε εμένα και όχι στα παιδιά μου
Είναι μια αλήθεια που συχνά οι μαμάδες τη βιώνουν και ως ενοχή: Φωνάζω στα παιδιά, γιατί είχα στρες στη δουλειά, γιατί «περιμένω περίοδο», ή γιατί με σύγχυσε ένας οδηγός στο δρόμο. Φταίει κάποιος άλλος και την πληρώνει κάποιος άλλος. Πόσο άδικο είναι αυτό;
9. Όταν φροντίζω τον εαυτό μου με βοηθάει να μη φωνάζω
Όταν νιώθετε απίστευτα χαλαρωμένη από τη γιόγκα, όταν έχετε μόλις βγει από ένα ζεστό μπάνιο, όταν έχετε γυρίσει μόλις από το κομμωτήριο, ή από μια έξοδο με τις φίλες σας, έχετε προσέξει πως δεν έχετε όρεξη για φωνές; Απόλυτα φυσιολογικό. Όταν φροντίζετε μόνο τους άλλους και αφοσιώνεστε σε αυτούς ψυχή και σώμα, είναι φυσικό να έχετε νεύρα και κάποιες φορές να ξεσπάτε άσχημα. Όταν φροντίζετε και τον εαυτό σας είναι φυσικό να νιώθετε πιο ήρεμη, πιο χαλαρή και πιο αξιαγάπητη. Τα παιδιά σας θα συμφωνήσουν σ’ αυτό.

10. Όταν δε φωνάζω νιώθω υπέροχη
Εκτός από πιο ήρεμη, πιο αξιαγάπητη και πιο χαλαρή, νιώθω και πιο λαμπερή. Πηγαίνω για ύπνο χωρίς ενοχές και ξυπνάω πιο χαρούμενη. Νιώθω πιο όμορφη και πιο καλή. Και τα παιδιά μου το βλέπουν. Και μ’ αγαπούν γι’ αυτό!


Δείτε ακόμη: Η αγάπη νικά τον σωματικό πόνο...

Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε αναμνήσεις! Φθάστε όπου δεν μπορείτε!!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!


Το είδα: filonoi.gr/


Λάδι καρύδας: 80 καταπληκτικές χρήσεις!


Γενικές πληροφορίες σχετικά με το Λάδι καρύδας - Coconut Oil

· Αντιφλεγμονώδες

· Αντιμικροβιακό

· Αντιμυκητισιακο

· αντι-ιικό

· Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών


Σε ποιες μορφές διατίθεται

· Πλάκες συμπιεσμένου λαδιού καρύδας, που μπορούν να χρησιμοποιηθουν για οτιδήποτε. Δεν έχει coconutty μυρωδιά η γεύση.

· παρθένο λάδι καρύδας με coconutty γεύση, που είναι ιδανικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο όπου θέλετε να υπάρχει αυτη η γεύση.

Τα τρόφιμα πρέπει να ποιοτικά ελεγμένα πάντα.

80 Χρήσεις για Coconut Oil 
Λάδι καρύδας

Προσωπική υγιεινή / Σώμα

1. Ενυδάτωση – απλά μία κουταλιά από το βάζο και αρκεί για όλο το σώμα σας, όπως και το λαιμό και το πρόσωπο.

2. Κρέμα ματιών – χρησιμοποιήστε το κάτω από τα μάτια για τη μείωση του πρηξιματος, τις σακούλες, και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε το πάνω στα βλέφαρα το βράδυ.

3. Preshave - Προ του ξυρίσματος, το λάδι καρύδας θα προετοιμάσει το δέρμα για την αποφυγή ζημιών που προκαλούνται από το ξύρισμα.

4. After shave – Το λάδι καρύδας θα βοηθήσει να θεραπευτεί το δέρμα σας μετά το ξύρισμα, χωρίς να φράζει τους πόρους.

5. Αποσμητικό – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως αποσμητικό, αλλά ακόμη πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με σκόνη καλαμποκάλευρο / αραρούτης και μαγειρική σόδα!

6. Μαλακτικό μαλλιών - Βαθιά Θεραπεία – χρήση ως μαλακτικό μαλλιών εφαρμόζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στiς άκρες σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να διανεμηθεί και στα υπόλοιπα! Για μια βαθύτερη θεραπεία, τρίψτε ποσότητα μιας κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας και απαλά δουλέψτε το μέχρι τις άκρες. Βάλτε ένα σκουφάκι για να παρεμποδιστεί η μεταφορά σε κλινοσκεπάσματα και να το αφήσετε από το βράδυ εως την αλλη μέρα.

7. Τζελ για τα μαλλιά / Defrizzer – τρίψτε λίγο ανάμεσα στις παλάμες σας και είτε πιέστε τις άκρες στα μαλλιά (για σγουρά μαλλιά) ή χτενίστε με τα δάκτυλα το τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες προς τις άκρες (για κυματιστά / ίσια μαλλιά).

8. Οδοντόκρεμα – υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω, αλλά εγώ απλώς ανακατεύω το λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και τρίβω με λίγο από το μείγμα πάνω στην οδοντόβουρτσά μου.

9. Ντεμακιγιάζ – χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και βουτήξτε στο λάδι καρύδας και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί!

10. Chapstick – απλά τρίψτε λίγο στα χείλη και δεν λειτουργεί μόνο ως μαλακτικό, αλλά έχει επίσης ένα δείκτη προστασίας περίπου 4 έτσι ώστε να σας παρέχει μια μικρή προστασία!

11. Λάδι Μασάζ – αρκετά απλό! πάρτε λίγο και τρίψτε!

12. Λιπαντικό – είναι ένα φυσικό, απόλυτα ασφαλές λιπαντικό. Δεν είναι συμβατό με το latex!

13. Τα αντηλιακά – Δες εδώ την θέση μου σχετικά με τα φυσικά αντηλιακά για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

14. Ραγάδες Κρέμα – Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το κατεστραμμένο δέρμα. Δεν μπορεί να είναι η πανάκεια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει.

15. Κρέμα θηλών – μπορεί να θρέψει τις σκασμένες  ταλαιπωρημένες, ξηρές θηλές. Απλώστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι και αφήστε στις θηλές σας μεταξύ των θηλασμών.

16. Αλοιφή βρεφών – πολύ αποτελεσματικό στα συγκάματα χωρίς δραστικές χημικές ουσίες. Επίσης ασφαλές για υφασμάτινες πάνες.

17. – έχετε προβλήματα με το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας; Το λάδι καρύδας θα θρέψει το δέρμα του μωρού σας. Απλά τρίψτε λίγο στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά.

18. Απολέπιση σώματος – μείγμα με λάδι καρύδας και ζάχαρη μαζί και τρίψτε, αυτό ειναι όλο! Ξεπλύνετε και το δέρμα σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό! Μπορείτε να προσθέσετε μέσα αιθέρια έλαια, εάν θα θέλατε μια συγκεκριμένη μυρωδιά.

19. Επουλωτικό – όταν εφαρμόζεται σε γρατζουνιές και κοψίματα, σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από τις εξωτερικές σκόνες, βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει έως και την διαδικασία επούλωσης των μώλωπων, αποκαθιστά κατεστραμμένους ιστούς. Επιπλέον, μυρίζει πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο από το φαρμακείο.

20. Τσιμπήματα εντόμων – όταν εφαρμόζεται απευθείας σε τσίμπημα μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα και αίσθημα καύσου, καθώς και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

21. Δερματικά προβλήματα – λάδι καρύδας ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση, δερματίτιδα, και το έκζεμα.

22. Κολυμβητές αυτί - αναμίξτε έλαιο σκόρδου και το λάδι καρύδας και βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί για περίπου 10 λεπτά. Κάνετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα, λειτουργεί συνήθως εντός μίας ή δύο ημερών.

Υγεία και Ευεξία

23. Ανακούφιση από το στρες – ανακουφίζει την ψυχική κόπωση. Βάλτε λάδι καρύδας στο κεφάλι και κάντε μασάζ με κυκλική κίνηση. Το φυσικό άρωμα από καρύδες είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό, βοηθώντας έτσι να μειωθεί το επίπεδο του στρες.

24. Πέψη – τα κορεσμένα λίπη στο λάδι καρύδας έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο, παράσιτα και μύκητες που προκαλούν δυσπεψία και άλλα συναφή προβλήματα πέψης, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το λίπος στο λάδι καρύδας βοηθά επίσης στην απορρόφηση των βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων, κάνοντάς σας πιο υγιή.

25. Γυμναστήριο – Έχει αποδειχθεί οτι βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς, και κλιμακώνει τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους σας, ενώ αυξάνουν την μυϊκή μάζα.

26. Ρινορραγίες – Μπορεί να αποτρέψει την αιμορραγία της μύτης που προκαλείται από ευαισθησία σε καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνα και παγωνιά. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν οι ρινικές μεταβάσεις γίνονται ξηρές λόγω του κρύου ή ξηρού αέρα που οφείλονται σε εγκαύματα και ρωγμές στους βλεννογόνους, που έτσι αιμορραγούν. Για να το αποτρέψετε απλά βάλτε λάδι καρύδας στα ρουθούνια. Επαλείψτε το δάχτυλό σας με λάδι καρύδας και απλώστε μέσα στη μύτη σας. Κάνοντας αυτό θα ενισχύσει και την προστασία στα τριχοειδή αγγεία στις ρινικές διόδους. Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη αιμορραγίας από τη μύτη.

27. Θηλασμός - Για μητέρες που θηλάζουν, καταναλώνοντας 3 ½ κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά θα εμπλουτίσουν την ποιότητα του γάλακτος.

28. Αδυνάτισμα - Βοηθά στην απώλεια βάρους και τον έλεγχο της πείνας.

29. Διαβήτης - Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και βοηθά με την πείνα σε άτομα με διαβήτη.

Προβλήματα υγείας 
( το λάδι καρύδας είναι γνωστό ότι βοηθά, ανακουφίζει, ή ακόμη και θεραπεύει όταν λαμβάνεται από το στόμα)

30. Έκζεμα – από τη λήψη του εσωτερικά, πολλοί έχουν την ίδια επιτυχία που έχουν με την εξωτερική χρήση.

31. Δερματικά προβλήματα

32. Toenail μύκητας

33. Εξάψεις

34. Αιμορραγία, αιμορροΐδες (μπορεί επίσης να εφαρμοστεί εξωτερικά δύο φορές την ημέρα)

35. Τον ιό HIV

36. Οι ψείρες

37. Βελτιώσεις στην έμμηνο ρύση σχετικά με τον πόνο / κράμπες και μεγάλη ροή αίματος

38. Ημικρανίες (με κανονική χρήση)

39. Μονοπυρήνωση

40. Παράσιτα

41. Ούλα

42. Ανακούφιση του πόνου χοληδόχου κύστης

43. Θυρεοειδής - Έχει βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να βελτιώσουν τα συμπτώματα της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα, τα αποτελέσματα έδειξαν έπειτα από εξετάσεις αίματος του θυρεοειδούς γίνεται κανονικά

44. Ενεργειακή ώθηση

45. Ξηρό δέρμα

46. Γ
αστροοισοφαγική παλινδρόμηση - Μπορεί να ανακουφίσει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τη δυσπεψία, όταν λαμβάνονται με κάθε γεύμα

47. Επινεφριδίων κόπωση

48. Alzheimers

49. H. pylori

50. Candida albicans

51. Το άσθμα, ακόμη και σε παιδιά

52. Ο αυτισμός

53. Χοληστερόλη – HDL βελτιώνεται («καλή» χοληστερόλη) με την HDL («κακή» χοληστερόλη) αναλογία σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη

54. Χρόνια κόπωση

55. Κυκλοφορία αίματος / αίσθημα ψύχους όλο το χρόνο

56. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

57. Ψυχική Σαφήνεια

58. Κατάθλιψη

59. Βοηθά στη φλεγμονή του Crohn

Προβλήματα υγείας 
( το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τη βοήθεια, ανακούφιση, ή ακόμη και θεραπεία του, όταν εφαρμόζεται τοπικά)

60. "Πόδι του αθλητή"

61. Οσφυαλγία / πόνο στους μυς

62. Καρκίνωμα, πληγές

63. Ακμή

64. Κυτταρίτιδα

65. Έρπης (εφαρμόζεται τοπικά και λαμβάνεται εσωτερικά)

66. Τα κονδυλώματα (μέσω της τοπικής εφαρμογής άνω των 6 εβδομάδων, και κλύσματα ελαίου καρύδας δύο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θέση των κονδυλωμάτων)

67. Περιτομή θεραπεία – αν και προσωπικά είμαι κατά της περιτομής, έχω διαβάσει ότι το λάδι καρύδας είναι ένα πραγματικά μεγάλο θεραπευτικό για αυτό.

Μαγειρική

68. Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι έως 1 φλιτζάνι αναλογία για την αντικατάσταση άλλων ελαίων σε συνταγές με λάδι καρύδας.

69. Αντικατάσταση του βουτύρου / λαρδί / CRISCO / PAM σε στερεά μορφή που του – λίπανση τηγάνια, κρούστες πιτών, κλπ.

70. Αντικατάσταση για διάφορα έλαια σε υγρή μορφή – το ψήσιμο, το μαγείρεμα, τσιγάρισμα, κλπ.

71. Συμπλήρωμα διατροφής – λιώσte και να προσθέσετε smoothies.

Άλλες χρήσεις

72. Εντομοαπωθητικό – λάδι καρύδας σε συνδυασμό με αιθέριο έλαιο μέντας απόσταγμα και θα τρίβετε σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα. Κρατά τα έντομα μακριά καλύτερα από οτιδήποτε με Deet! Και πολύ ασφαλέστερο.

73. Καταπληκτικό για σκύλους και γάτες για να έχουν γενική ευεξία. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μπολ με το νερό τους, καθημερινά.

74. Aφαιρεί την κόλλα – απλά φτιάξτε ένα μείγμα ίσων μερών λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα σε μια μάζα. Εφαρμόστε το στην “κολλώδες” περιοχή και αφήστε το να που για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή την σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού.

75. Αφαιρεί τις τσίχλες – τρίψτε λίγο λάδι καρύδας για να "κολλήσει" η τσίχλα, αφήστε το για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, κυλήστε την τσίχλα με τα δάκτυλά σας. Voila!

76. Γυάλισμα Επίπλων – λάδι καρύδας με λίγο χυμό λεμονιού για να γυαλίσετε έπιπλα από ξύλο. Ωστόσο, σας συνιστώ να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα πολύ μικρό, διακριτικό μέρος των επίπλων σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε.

77. Στίλβωση Χαλκού – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε με λίγο λάδι με μια βαμβακερή πετσέτα το άγαλμα. Καθαρίζει και βοηθά να εμβαθύνει το χρώμα του χαλκού σας.

78. Καρύκευμα ζώων απόκρυψη τύμπανα ("Τροφή": Ούτε αυτό το κατάλαβα, αλλά δεν βρίσκω το πρωτότυπο για να το διορθώσω)

79. Καρύκευμα μαγειρικής

80. Ενυδατικό και ιδανικό για προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Δείτε ακόμη: Λάδι Καρύδας ... το Θαυματουργό!

Λάδι καρύδας κατά του Αλτσχάιμερ και άλλων εγκεφαλικών ασθενειών!


Πηγή: kykeon.ning.com
Το είδα: enallaktikidrasi.gr



Βερίκοκα – Τα «χρυσά αυγά του ήλιου»!


Γλυκά, με πλούσιο άρωμα τα πορτοκαλόχρυσα βερίκοκα, οι καρποί των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας, είναι ένα ακόμα αγαπημένο φρούτο, που έρχεται στο τέλος της Άνοιξης και το βρίσκουμε όλο το καλοκαίρι.
Κατάγονται από την Ασία και πιο συγκεκριμένα από την βορειοανατολική Κίνα. Η ιστορία αναφέρει πως έφτασαν στην Ευρώπη από τους Έλληνες, που τα αποκαλούσαν «χρυσά 
αυγά του ήλιου» ενώ για τους Ρωμαίους ήταν τα «χρυσόμηλα». 
Παρ’ όλο που το ελληνικό όνομα είναι βερίκοκα, αναφέρεται ότι το αγγλικό apricot και το γαλλικό abricot προέρχονται από το ελληνικό «αβρός» (abros) , που υπονοεί ότι είναι φρούτα ευαίσθητα στην χρήση. Τέλος οι Ρωμαίοι τα αναφέρουν και ως aperitum, που σημαίνει – σε ελεύθερη μετάφραση – «φρούτο, που τρώγεται εύκολα», λόγω του γεγονότος ότι το κουκούτσι ξεχωρίζει εύκολα από την σάρκα του φρούτου.

Καλλιεργούνται εδώ και 2000 χρόνια. Σήμερα, παράγονται σε πολλές χώρες, όπως είναι η Τουρκία, το Ιράν, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Συρία, η Κίνα και η Ελλάδα. Η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα έχουμε διάφορες ποικιλίες (Διαμαντοπούλου, Μπεμπέκου κ.α)
Στην Βοτανική, ο καρπός θεωρείται συγγενής με τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, και όλα μαζί ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια Rosaceae και στο γένους, Prunus. Η επιστημονική ονομασία του βερίκοκου είναι Prunus armeniaca.
H Βερικοκιά, είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο μεσαίου μεγέθους, που αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά αποστραγγισμένα εδάφη και σε ορεινές πλαγιές. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, το δέντρο έχει πολλά όμορφα ροζ-λευκά λουλούδια, που προσελκύουν τις μέλισσες. Οι καρποί έχουν σχεδόν ομοιόμορφο μέγεθος, με διάμετρο περίπου 4-5cm, και ζυγίζουν περίπου 35g. Τα βερίκοκα ανήκουν στην κατηγορία των πυρηνόκαρπων φρούτων, που επιστημονικά αποκαλούνται «δρύπη» (Έχουν ένα ενιαίο κεντρικό κουκούτσι, που περιβάλλεται από την τραγανή, αρωματική βρώσιμη σάρκα). Το κουκούτσι περιβάλλεται από ένα σκληρό κέλυφος, που συχνά αποκαλείται "πέτρα".

Τα φρέσκα, ώριμα βερίκοκα έχουν γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα.
Θα τα βρούμε και σε αφυδατωμένη μορφή (ξηρά βερίκοκα). Τα ξηρά βερίκοκα έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, και πιο συγκεκριμένα σε β-καροτένια.
Σε πολλές περιοχές καταναλώνεται και το εσωτερικό μέρος του κουκουτσιού (όπως τα αμύγδαλα, για παράδειγμα, αλλά απαιτείται προσοχή στην ποσότητα που θα καταναλωθεί , όπως αναφέρεται πιο κάτω, γιατί περιέχουν την τοξική ουσία αμυγδαλίνη). Από το κουκούτσι του βερίκοκου μπορεί να ληφθεί και βερικοκέλαιο. Πρόκειται, για ένα σπάνιο έλαιο που παράγεται και χρησιμοποιείται μόνο για ειδικές χρήσεις και κυρίως στην κοσμετολογία.
Δείτε: Καταπολέμηση του καρκίνου με πικραμύγδαλα και κουκούτσια από βερίκοκα.


Βερίκοκα και υγεία
Τα φρέσκα φρούτα έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Παρέχουν μόνο 50 θερμίδες ανα 100g. Περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και μέταλλα. Στα βερίκοκα βρίσκουμε ακόμα διάφορα φυτοχημικά συστατικά, που θεωρούνται πολύτιμα για την υγεία.
Είναι πηγή φλαβονοειδών, όπως η κερκετίνη (ή κερσετίνη), και ορισμένες κατεχίνες. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν σημαντική αντιοξειδωτική ικανότητα.
Τα βερίκοκα περιέχουν β-καροτένιο, και βιταμίνη Α. Και οι δύο αυτές ενώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της όρασης. Η Βιταμίνη Α χρειάζεται για την διατήρηση της υγείας των μεμβρανών και του δέρματος. Το β-καροτένιο συμβάλλει, στη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης («κακή» χοληστερόλη) που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας στα αρτηριακά τοιχώματα. Επίσης, το β-καροτένιο συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αναφέρεται επίσης, ότι μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου. Η δράση τους σ’ αυτόν τον τομέα είναι υπό συνεχή διερεύνηση
Τα φρέσκα βερίκοκα περιέχουν επίσης βιταμίνη C, που είναι ένα ακόμα φυσικό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και συμβάλλει στην δέσμευση των βλαβερών ελευθέρων ριζών του οξυγόνου.
Είναι πηγές μετάλλων, όπως για παράδειγμα καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ασβεστίου και μαγγανίου. Το κάλιο είναι σημαντικό συστατικό των υγρών των κυττάρων και του σώματος γενικότερα και βοηθάει στην φροντίδα της αρτηριακής πίεσης. Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό θρεπτικό στοιχείο και πολύ ωφέλιμο για άτομα, που πάσχουν από αναιμία. 


Τα βερίκοκα περιέχουν ακόμα, ορισμένα φλαβονοειδή πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως είναι η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και β-κρυπτοξανθίνες. Όλες αυτές οι ουσίες είναι περισυλλέκτες των ελευθέρων ριζών του οξυγόνου και συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορες βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν.
Η ζεαξανθίνη (που περιέχεται στα βερίκοκα), είναι ένα καροτενοειδές που απορροφάται επιλεκτικά από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα της ωχράς κηλίδας των ματιών. Για τον λόγο αυτό, θεωρείται ότι λειτουργεί προστατευτικά, μέσω αντιοξειδωτικών δράσεων και «φιλτράροντας» την ηλιακή ακτινοβολία. Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ζεαξανθίνη, κρίνεται ωφέλιμη για την υγεία των ματιών και ειδικότερα για την προστασία από ασθένειες της ωχράς κηλίδας, που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου σε ηλικιωμένα άτομα (age-related macular disease, AMRD).

Μέση Διατροφική Ανάλυση 100g βερίκοκων
(Prunus armeniaca)





ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗ % ΣΗΠ
Ενέργεια 50 Kcal 2.5%
Υδατάνθρακες 11 g 8.5%
Πρωτεΐνες 1.4 g 2.5%
Ολικά λιπαρά 0.4 g 1%
Φυτικές διαιτητικές ίνες 2 g 5%

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Φυλλικό οξύ 9 μg 2%
Νιασίνη 0.600 mg 4%
Παντοθενικό οξύ 0.240 mg 5%
Πυριδοξίνη 0.054 mg 5%
Ριβοφλαβίνη 0.040 mg 3%
Θειαμίνη 0.030 mg 2.5%
Βιταμίνη A 1926 IU 64%
Βιταμίνη C 10 mg 16%
Βιταμίνη K 3.3 μg 3%





ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ
Νάτριο 1 mg 0%
Κάλιο 259 mg 5.5%

ΜΕΤΑΛΛΑ
Ασβέστιο 13 mg 1.3%
Χαλκός
Σίδηρος 0.39 mg 5%
Μαγνήσιο 10 mg 2.5%
Μαγγάνιο 0.077 mg 3%
Φώσφορος 23 mg 3%
Ψευδάργυρος 0.2 mg 2%

ΦΥΤΟΧΗΜΙΚΑ
α-Καροτένιο 19 μg --
β-Καροτένιο 1094 μg --
β-Κρυπτο ξανθίνη 104 μg --
Λουτείνη-ζεαξανθίνη 89 μg --
ΠΗΓΗ: USDA National Nutrient data base


Επιλογή και αποθήκευση
Η εποχή του βερίκοκου διαρκεί από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Θα πρέπει να επιλέγουμε φρέσκα, ώριμα φρούτα με ενιαίο χρυσό-πορτοκαλί χρώμα και πλούσιο άρωμα.
Αποφεύγουμε τα φρούτα με ανοιχτό κίτρινο χρώμα, που έχουν μάλλον συλλεχθεί άγουρα και αυτά που έχουν μαύρες ή καστανές κηλίδες, καθώς επίσης και αυτά που έχουν «χτυπήματα». Τα ώριμα βερίκοκα είναι ευαίσθητο και θα πρέπει να τα χειριζόμαστε με προσοχή. Αποθηκεύονται στο ψυγείο και είναι καλύτερα να βρίσκονται κοντά στις θήκες του αυγού, σε υψηλή σχετική υγρασία. Καλό είναι να καταναλώνονται ή να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα μετά από την αγορά τους, γιατί αφυδατώνονται γρήγορα.


Προετοιμασία και τρόποι κατανάλωσης
Πλένετε τα φρέσκα φρούτα απαλά με κρύο νερό και στεγνώστε τα με μαλακό πανί. Τα ώριμα βερίκοκα, μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρα – με την φλούδα - για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη, από τα θρεπτικά συστατικά τους. Φέτες ή μικρά τεμάχια του φρούτου μπορούν χρησιμοποιούνται σε σαλάτες. Χρησιμοποιούνται επίσης για παρασκευή χυμών, μαρμελάδας, γλυκών του κουταλιού, σιροπιών, ζελέ και πολλών γλυκισμάτων. Τα αποξηραμένα φρούτα καταναλώνονται ως έχουν ή χρησιμοποιούνται σε γλυκίσματα ή ακόμα και για παρασκευή πρωινού μαζί με άλλα φρούτα και δημητριακά. 
Δείτε: Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας!

Και: Aποξηραμένα φρούτα ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ!

Σε πιο ευφάνταστες συνταγές θα δούμε ότι τα βερίκοκα χρησιμοποιούνται και στο μαγείρεμα κυρίων πιάτων, όπως για παράδειγμα είναι το μοσχάρι βερίκοκα. Τοποθετώντας, τα φρούτα σε αλκοόλ, μπορούμε να παρασκευάσουμε λικέρ με άρωμα βερίκοκου. Το λικέρ αυτό στη Γαλλία λέγεται «αμπρικοτιν- abricotine). Το έλαιο που μπορεί να ληφθεί από τον πυρήνα είναι μεν βρώσιμο, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως στην κοσμετολογία.



Θέματα ασφάλειας
Τα ξερά βερίκοκα συχνά επεξεργάζονται, με θειώδη άλατα για να παραταθεί η διάρκεια της ζωής τους και για πρόληψη από οξείδωση και λεύκανση των χρωμάτων (στην περίπτωση και άλλων αποξηραμένων φρούτων π.χ σύκα.). Αυτή η επεξεργασία με θειώδη άλατα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, σε άτομα με ευαισθησία στα θειώδη ή  και σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Ως εκ τούτου, τα άτομα με ευαισθησία στα θειώδη άλατα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια μόνον αποξηραμένα φρούτα, μη κατεργασμένα με θειώδη άλατα, που έχουν καφέ χρώμα. (Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον γιατρό σας)

Παρά το γεγονός ότι τα κουκούτσια του βερίκοκου θεωρούνται βρώσιμα σε κάποιες περιοχές ή χρησιμοποιούνται για παραγωγή ελαίου, πρέπει να σημειωθεί ότι περιέχουν αμυγδαλίνη, μια τοξική ουσία. Η κατανάλωσή τους απαιτεί προσοχή, ιδίως όταν γίνεται από παιδιά. (Η ποσότητα που καταναλώνεται έχει επίσης μεγάλη σημασία). Κατά συνέπεια για την χρήση και κατανάλωσή τους απαιτείται η γνώμη ειδικού επιστήμονα.

Πηγές:
Schmitzer V, Slatnar A, Mikulic-Petkovsek M, Veberic R, Krska B, Stampar F., Comparative study of primary and secondary metabolites in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars., J Sci Food Agric, 2011 Mar 30;91(5):860-6
Mori S, Sawada T, Okada T, Ohsawa T, Adachi M, Keiichi K., «New anti-proliferative agent, MK615, from Japanese apricot "Prunus mume" induces striking autophagy in colon cancer cells in vitro», World J Gastroenterol. 2007 Dec 28;13(48):6512-7.
Nakagawa A, Sawada T, Okada T, Ohsawa T, Adachi M, Kubota K. «New antineoplastic agent, MK615, from UME (a Variety of) Japanese apricot inhibits growth of breast cancer cells in vitro», Breast J. 2007 Jan-Feb;13(1):44-9.
Bazzano LA, Serdula MK, Liu S. Dietary intake of fruits and vegetables and risk of cardiovascular disease. Curr Atheroscler Rep 2003 November;5(6):492-9.
Willcox JK, Ash SL, Catignani GL. Antioxidants and prevention of chronic disease. Crit Rev Food Sci Nutr 2004;44(4):275-95.
D, Egea J, et al. Characterization and quantitation of phenolic compounds in new apricot (Prunus armeniaca L.) varieties. J Agric Food Chem 2005 November 30;53(24):9544-52.
Karakaya S, El SN, Tas AA. Antioxidant activity of some foods containing phenolic compounds. Int J Food Sci Nutr 2001 November;52(6):501-8.
Dragovic-Uzelac V, Delonga K, et al. Phenolic profiles of raw apricots, pumpkins, and their purees in the evaluation of apricot nectar and jam authenticity. J Agric Food Chem 2005 June 15;53(12):4836-42.
Ruiz D, Egea J, et al. Carotenoids from new apricot (Prunus armeniaca L.) varieties and their relationship with flesh and skin color. J Agric Food Chem 2005 August 10;53(16):6368-74.
Karabulut I, Topcu A, et al. Effect of hot air drying and sun drying on color values and b-carotene content of apricot (Prunus armenica L.). LWT - Food Science and Technology 2006;40(5):753-758
Dragovic-Uzelac V, Pospisil J, et al. The study of phenolic profiles of raw apricots and apples and their purees by HPLC for the evaluation of apricot nectars and jams authenticity. Food Chemistry 2005;91:373-83.
Papazian R. Sulfites: Safe for most, dangerous for some. US Food and Drug Administration. FDA Consumer. Dec 1996.
Το είδα: piperies-agiou-georgiou.blogspot.gr


Κακάο- το ποτό των θεών και συνταγές υγιείας!

ζεστό κακάο
μήπως είναι πιο υγιεινό χωρίς ζάχαρη και τρανς λιπαρά;
μήπως οι Μάγιας είχαν δίκιο;
μήπως η μαγική τους σοκολάτα ήταν και αυτή ένα από τα πολλά θαύματά τους;
μήπως θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουμε για το γεγονός ότι εξακολουθεί το κακάο - σε όποια του μορφή - να μας συναρπάζει εδώ και χιλιετίες;
κακάο
και από τότε
που οι Ισπανοί κονκισταδόρες το έφεραν στην Ευρώπη τον 16ου αιώνα το ζεστό αυτό ελιξίριο καταναλώθηκε και καταναλώνεται άλλοτε σαν ειδικό ποτό σε διάφορες εκτελέσεις και μορφές και άλλοτε ως φάρμακο...

το ρόφημα του κακάο έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια για τη θεραπεία παθήσεων και ασθενειών...
όταν έκανε την εμφάνισή του στη Γαλλία τον 17ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε εκτενώς
"για την καταπολέμηση των ξεσπασμάτων θυμού και της κακής διάθεσης" κάτι το οποίο η σύγχρονη έρευνα έχει αποδείξει δεδομένου
ότι η σοκολάτα μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό των ατόμων τα οποία διακατέχονται από έντονο στρες και άγχος...

Δείτε: Σοκολάτα: Υπόκυψε στον πειρασμό της...

υπάρχει όμως ένα πρόβλημα...
παρά το γεγονός ότι το κανονικό κακάο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ένα πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων όλα αυτά τα οφέλη τείνουν να εξανεμιστούν λόγω των κορεσμένων λιπαρών...
και εδώ είναι το δύσκολο διότι
το κύριο συστατικό - που είναι το κακάο - στις περισσότερες συσκευασίες αναμιγνύεται
- με ζάχαρη
- διάφορα σιρόπια και
- λιπαρά
οπότε
και κρύβεται κάπου στη μέση όλων αυτών των ανησυχητικών συστατικών...
ένα ολόκληρο συνονθύλευμα συστατικών που καμία σχέση δεν έχουν με το απλό φυσικό κακάο περιέχονται σε πολλές συσκευασίες όπως:
- υδρογονωμένα έλαια...
- ζελατίνη
- τεχνητές γεύσεις
- σουκραλόζη
- φωσφορικό νάτριο
- ακεσουλφάμη καλίου
- εξαμεταφωσφορικό νάτριο

και
ποιος θα ήθελε ένα ζεστό φλιτζάνι με όλα αυτά;
αλλά δεν ανησυχούμε...

κάνοντας το δικό μας υγιές ρόφημα κακάο ή σοκολάτας από την αρχή μπορούμε να αποφύγουμε όλα τα επιβαρυντικά για την υγεία μας τρανς λιπαρά και την ζάχαρη...

οι όροι ζεστό κακάο και ζεστή σοκολάτα φαίνεται να χρησιμοποιούνται αδιακρίτως ενώ
στην πραγματικότητα υπάρχει μία διαφορά...
- το ζεστό ή κρύο ρόφημα κακάο γίνεται με τη διάλυση της σκόνης κακάο σε ζεστό νερό
- ενώ η ζεστή σοκολάτα γίνεται με το λιώσιμο ενός κομματιού σοκολάτας σε ζεστό νερό ή γάλα
το ζεστό ρόφημα σοκολάτας δίνει μια πιο πλούσια υφή από ό, τι το ζεστό κακάο
και αυτό γιατί
η σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο άρα
και περισσότερα λιπαρά ενώ
η σκόνη κακάο δεν περιέχει γι' αυτό και
είναι ο υγιεινότερος τρόπος για να γευτούμε αλλά και να πάρουμε όλα τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει το κακάο...με όλες τις συνταγές μπορούμε να παίξουμε
και
μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει ή να αφαιρέσουμε κάτι που βλέπουμε ότι δεν μας ταιριάζει...
έτσι και αλλιώς
πίνοντας ένα ζεστό και μυρωδάτο ρόφημα κακάο θα μας βοηθήσει να σκεφτόμαστε καλύτερα!!!!
και τώρα ας απολαύσουμε μερικές συνταγές...





- αποξηραμένα δαμάσκηνα στο ζεστό μας κακάο
και
θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και το "ζεστό smoothie με εμποτισμένα δαμάσκηνα σεκακάο"
γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί και σαν κάτι τέτοιο αλλά
είναι ένα παχύ και πλούσιο ζεστό ρόφημα το οποίο
αντί
για τις κενές θερμίδες της ζάχαρης είναι
γεμάτο από

  • βιταμίνες
  • αντιοξειδωτικά
  • ανόργανα άλατα και
  • πολύτιμες φυτικές ίνες
και έχουμε:
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
3 μέτρια δαμάσκηνα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
μία πρέζα αλάτι
πολύ λίγη φυσική βανίλια - στη μύτη από το κουταλάκι
1 φλιτζάνι νερό
και
βάζουμε όλα μας τα υλικά - εκτός από το νερό - στο μπλέντερ
και
ετοιμάζουμε μιά απαλή ρευστή κρέμα την οποία
μεταφέρουμε σε μιά μικρή κατσαρολίτσα στην οποία έχουμε ρίξει το νερό μας...
στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα μας στο αναμμένο μάτι της κουζίνας
και
ανακατεύοντας συνέχεια ζεσταίνοντας το μείγμα μας - χωρίς να το αφήσουμε να κοχλάσει -
μόλις τα υλικά μας έχουν ομογενοποιηθεί πλήρως
σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με ή χωρίς καλαμάκι....

- ζεστό κακάο με γάλα καρύδας
ένα γευστικότατο
εξαιρετικά υγιεινό και νόστιμο ρόφημα για ένα απολαυστικό απόγευμα
και θα χρειαστούμε
τρεις (3) κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
τρία τέταρτα (3/4) του φλιτζανιού νερό
τρεις (3) χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους
μία (1) κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
και
λίγη τριμμένη κανέλα
βάζουμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ
και
ετοιμάζουμε μιά απαλή ρευστή κρέμα την οποία
μεταφέρουμε σε μιά μικρή κατσαρολίτσα...
στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι της κουζίνας
και
απλά ζεσταίνοντας μόνο - δεν αφήνουμε να κοχλάσει -
σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με ή χωρίς καλαμάκι
και
απολαμβάνουμε...

- ζεστό κακάο με σιρόπι σφένδαμου
το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα από τα καλύτερα γλυκαντικά -όπως το μέλι και το πετιμέζι όταν θέλουμε -και πρέπει - να αποφύγουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη...
η καπνιστή και πλούσια γεύση του προσθέτει απίστευτο βάθος σε ζεστά ροφήματα και σε γλυκά
και θα χρειαστούμε

  • 1 φλιτζάνι γάλα- οποιαδήποτε φυτικό γάλα θέλουμε π.χ αμυγδαλόγαλα 
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου 
  • 1 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • και μισό φλιτζάνι νερό
τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα σκεύος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δούμε το ρόφημά μας να αρχίσει να φουσκώνει - λίγο πριν τον κοχλασμό -
αμέσως αποσύρουμε από την ζεστή εστία και σερβίρουμε...
και τώρα 

- το θερμό πικάντικο ρόφημα κακάο με πιπέρι καγιέν
το αφρώδες θαυμάσιο ρόφημα που πρώτοι επινόησαν οι Αζτέκοι με την πικρή πικάντικη γεύση...
πίνεται κρύο και καμία σχέση δεν έχει με το ζεστό ρόφημα με γάλα και ζάχαρη που επινόησαν οι Ισπανοί...
το ρόφημα αυτό διατηρεί την 'θερμότητά του" χάρη στα μπαχαρικά και στο πιπέρι καγιέν...
είναι κάτι περισσότερο από ένα ποτό...
είναι ένα ελιξίριο...


ήταν το ποτό των θεών
το ποτό του Μοντεζούμα που το γευόταν μέσα στη χρυσή του κούπα και
που - λέγεται- ότι του χάριζε την ικμάδα και τη νεότητά του...
όταν οι Ισπανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι αφαίρεσα από το ποτό το τσίλι και πρόσθεσαν γάλα και επεξεργασμένοι ζάχαρη αφαίρεσαν μαζί και όλη την μαγεία του
και τώρα το ρόφημά μας

  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • μία πρέζα αλάτι 
  • μία πρέζα καγιέν - αν το χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά αλλιώς όσο θέλουμε -
  • ένα γλυκαντικό π.χ ή σφένδαμο ή μέλι ή στέβια ή ανεπεξέργαστη ζάχαρη 
  • ζαχαροκάλαμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης 
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
και- σε μια κούπα ανακατεύουμε
το κακάο
την κανέλα Κεϊλάνης
το μοσχοκάρυδο
το πιπέρι καγιέν
το εκχύλισμα βανίλιας
μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως...
- σε μια μικρή κατσαρόλα θερμαίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην βράσει
στη συνέχεια
- ρίχνουμε το ζεστό νερό στην κούπα με το μείγμα του κακάο και των μπαχαρικών και
ανακατεύουμε πολύ-πολύ καλά - αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο από τα γλυκαντικά μας που ανέφερα προηγουμένως -
συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρις ότου το νερό με τα υπόλοιπα υλικά μας ενσωματωθούν πλήρως...
αν το αποτέλεσμά μας είναι πάρα πολύ πλούσιο προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό...
και
σερβίρουμε!!!!
σημείωση:
- όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει όποιο φυτικό γάλα θέλει
- αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το πιπέρι καγιέν πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί την πρώτη φορά διότι
η πικάντικη και καυτερή του γεύση μπορεί να μας φέρει δυσφορία κάτι το οποίο αποφεύγεται με την συχνή χρήση του καγιέν...
~~~~~~~~~~~~


Στην ενότητά μας "ροφήματα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που μας τέρπουν και ωφελούν την υγιεία μας!!


thalia
Το είδα: enallaktikidrasi.gr


Τι είναι προζύμι και μαγιά;

Πολύ δύσκολα βρίσκουμε πλέον ψωμί με "κανονικό" προζύμι. Πολλοί φούρνοι, που διαφημίζουν ότι φτιάχνουν ψωμί με προζύμι, σε τεράστιο ποσοστό χρησιμοποιούν μαγιά και μια τεχνική που προσομοιάζει αυτή που χρησιμοποιείται στο προζύμι. Σε πολλά σπιτικά ψωμιά το προζύμι πολλές φορές ενισχύεται με λίγη μαγιά, αχρηστεύοντας με αυτό τον τρόπο τις περισσότερες ιδιότητες που δίνει το προζύμι στο ψωμί. 

Το σίγουρο βέβαια είναι ένα: με το προζύμι φτιάχνουμε με διαφορά το πιο νόστιμο, τo πιο υγιεινό και με καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ψωμί, απ' ότι με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Τι είναι λοιπόν το προζύμι, η μαγιά και τι ιδιότητες δίνουν στο ψωμί;

Λίγη ιστορία
Ο άνθρωπος στην αρχή ξεκίνησε την κατανάλωση άγριων δημητριακών που πρώτα τα έψηνε στη φωτιά. Όταν άρχισε να καλλιεργεί την γη, τα δημητριακά έγιναν η βασική τροφή, κυρίως σε μορφή χυλού. 




Η μέθοδος εξελίχθηκε στην Αίγυπτο, όπου υπάρχουν οι πρώτες αποδείξεις ότι ψήνονταν σε φούρνους ζυμάρια, τα οποία όμως δεν ήταν φουσκωμένα, όπως περίπου το σκέτο καλαμποκίσιο ψωμί που φτιάχνεται παραδοσιακά στην Ήπειρο. Η Αίγυπτος ήταν το μέρος όπου λειτούργησαν οι πρώτοι επαγγελματικοί φούρνοι ψωμιού, οι οποίοι ήταν ικανοί να παράγουν τεράστιες, για την εποχή, ποσότητες.



Η πιο κοινώς αποδεκτή θεωρία για την ανακάλυψη του προζυμιού είναι πως ζυμάρι που έμεινε λίγες μέρες σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και θερμοκρασίας (όπως στον πάτο ενός κλειστού πιθαριού) χωρίς να το ψήσουν, διογκώθηκε και έτσι έγινε το πρώτο "φουσκωτό" ψωμί.
Η παραγωγή ψωμιού εξελίχθηκε πολύ από τότε, αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετές χιλιάδες χρόνια όταν ο Louis Pasteur στα μέσα του 19ο αιώνα κοίταξε με το μικροσκόπιο και αναγνώρισε μικροοργανισμούς να φουσκώνουν ένα ζυμάρι, που προοριζόταν για να γίνει ψωμί.

Το προζύμι

Προζύμι, παραδοσιακά στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες τις Ευρώπης, ήταν ένα κομμάτι άψητο ζυμάρι από το ψωμί της προηγούμενης ημέρας, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να φουσκώσει το ψωμί της επόμενης ημέρας. Αν φτιάξουμε όμως ψωμί με μαγιά και κρατήσουμε ένα κομμάτι ζυμάρι για την επόμενη μέρα, αυτό δεν είναι προζύμι. Η λέξη προζύμι δεν είναι αρκετή για να προσδιορίσει ακριβώς τι είναι το προζύμι και γι' αυτό τον λόγο η επιγραφή "προζυμένιο" βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που καμία σχέση δεν έχουν με το προζύμι.




Το προζύμι είναι μια συμβιωτική καλλιέργεια μικροοργανισμών που τρέφεται (ή ζυμώνεται) κυρίως με αλεύρι και νερό. Οι κυριότεροι μικροοργανισμοί που βρίσκονται σε ένα κλασσικό προζύμι για ψωμί ανήκουν στις εξής οικογένειες
  • Saccharomyces
  • Lactic acid bacteria
  • Acetic acid bacteria
O σακχαρομύκητας είναι κυρίως υπεύθυνος για την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και αιθανόλης (αλκοόλ), του αερίου που διογκώνει το ψωμί, και τα βακτήρια είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των αντίστοιχων οξέων, που δίνουν την χαρακτηριστική όξινη γεύση. Κατά την ζύμωση δηλαδή, οι μικροοργανισμοί - το προζύμι - τρώνε τα συστατικά του αλευριού και παράγουν σαν βασικά προϊόντα της ζύμωσης CO2 και διάφορα οξέα. Υπάρχουν και άλλοι μικροοργανισμοί σε μικρότερους πληθυσμούς στο προζύμι, αλλά οι κυρίαρχοι και αυτοί που μας ενδιαφέρουν λόγω προϊόντων και υποπροϊόντων της ζύμωσης τους, είναι οι παραπάνω.



Η μαγιά
Η μαγιά είναι ένα μόνο είδος μικροοργανισμού, ένας σακχαρομύκητας. Συγκεκριμένα, η επιστημονική ονομασία του είδους της μαγιάς είναι Saccharomyces cerevisiae. Είναι ακριβώς ο ίδιος μικροοργανισμός που χρησιμοποιείται και στην παραγωγή των περισσοτέρων ειδών μπύρας. Η μαγιά που έμενε μετά την ζύμωση της μπύρας δινόταν σε φούρνους που ήταν κοντά στο ζυθοποιείο για να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ψωμιού. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά διαδόθηκε. Η μαγιά όπως και όλοι οι σακχαρομύκητες παράγει κυρίως CO2 και αιθυλική αλκοόλη.
Δείτε περισσότερα: Μαγιά μπύρας - Ευεργετικές Ιδιότητες. 

Διαφορές

Οι βασικές διαφορές μεταξύ του προζυμιού και της μαγιάς είναι:

  • η μαγιά περιέχει έναν συγκεκριμένο μικροοργανισμό, ενώ το προζύμι περιέχει πολλά είδη μικροοργανισμών, μοναδικά για την κάθε περιοχή 
  • η μαγιά είναι εύκολη στην χρήση με πάντα προβλέψιμο αποτέλεσμα, ενώ το προζύμι χρειάζεται προετοιμασία και φροντίδα ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα προβλέψιμο 
  • ο χρόνος που χρειάζεται το προζύμι για να ζυμώσει το ψωμί είναι συνήθως μεγαλύτερος από τον χρόνο που χρειάζεται η μαγιά 
  • το προζύμι δίνει ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο ψωμί από τη μαγιά, κυρίως λόγω των προϊόντων και υποπροϊόντων της ζύμωσης των βακτηρίων 
  • η μαγιά δίνει πάντα ομοιόμορφο γευστικά αποτέλεσμα, ενώ το προζύμι δίνει ψωμί με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ακόμη και ανάλογα με την περιοχή του κόσμου όπου χρησιμοποιείται 
  • το προζύμι αναπτύσσεται καλύτερα σε όξινα ζυμάρια, ενώ η μαγιά αναπτύσσεται σε ουδέτερα ή λίγο αλκαλικά ζυμάρια 
  • η διάρκεια ζωής ενός ψωμιού με προζύμι είναι πολύ μεγαλύτερη απο ένα ψωμί με μαγιά, κυρίως λόγω των οξέων τα οποία δυσκολεύουν τους ανεπιθύμητους οργανισμούς 
Ψωμί και υγεία
Η ζύμωση του ζυμαριού με προζύμι του δίνει, εκτός από φανταστική γεύση και μυρωδιά, κάποιες ιδιότητες που δεν έχει το ψωμί με μαγιά. Tα έξτρα χαρακτηριστικά τα δίνουν κυρίως τα υποπροϊόντα της ζύμωσης των βακτηρίων. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στα ψωμιά με προζύμι, θα αναφερθούν μερικά που έχουν ενδιαφέρον και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

- Λόγω των πρωτεολυτικών ενζύμων που εκκρίνουν τα βακτήρια του προζυμιού, υδρολύεται ένα μεγάλο μέρος της γλουτένης που περιέχεται στο ψωμί, με αποτέλεσμα το ψωμί που ζυμώνεται με προζύμι μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από τους περισσότερους ανθρώπους με δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη).

- Κατά την κατανάλωση ψωμιού με προζύμι, το σάκχαρο στο αίμα ανεβαίνει πολύ πιο ομαλά και σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ότι με το ψωμί με μαγιά, κυρίως λόγω των οξέων που παράγονται στην ζύμωση. Αυτή η επίδραση κρατάει για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση του ψωμιού, μικρορυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν και το θέμα είναι πολυπαραγοντικό, ο γλυκαιμικός δείκτης των ψωμιών με προζύμι είναι σε γενικές γραμμές πολύ χαμηλότερος αντίστοιχων ψωμιών που έχουν ζυμωθεί μόνο με μαγιά. Ένας άνθρωπος με διαβήτη μπορεί πολύ πιο εύκολα να ενσωματώσει στην διατροφή του ψωμί που έχει ζυμωθεί με προζύμι.

- Η απορρόφηση απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο, είναι πολύ μεγαλύτερη όταν η διατροφή περιλαμβάνει ψωμί που έχει ζυμωθεί με προζύμι, από ότι ψωμί που έχει ζυμωθεί με μαγιά. Αυτό συμβαίνει λόγω της διάσπασης του φυτικού οξέως (phytic acid) από τα ένζυμα φυτάσες (phytase) που παράγονται κατά την ζύμωση του ζυμαριού με προζύμι. Το φυτικό οξύ περιέχεται κυρίως στον φλοιό των δημητριακών, συναντάται δηλαδή σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες στα αλεύρια ολικής άλεσης, το οποίο μέσω της ικανότητάς του να δημιουργεί σύμπλοκα με ανόργανα στοιχεία, εμποδίζει τον ανθρώπινο οργανισμό να τα απορροφήσει. Επομένως, η βιοδιαθεσιμότητα των ανόργανων στοιχείων είναι υψηλότερη στο προζυμένιο ψωμί σε σύγκριση με το ψωμί που ζυμώνεται μόνο με μαγιά.

Ας ξαναπώ αυτό που είπα στην αρχή, "με το προζύμι φτιάχνουμε με διαφορά το πιο νόστιμο, το πιο υγιεινό και με καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, ψωμί απ' ότι με οποιοδήποτε άλλο τρόπο".

Δείτε ακόμη: Τι είναι και πως "πιάνουν" προζύμι.

Το εκπληκτικό: Πώς θα ξεκινήσετε το ‘άγριο’ προζύμι!

και: Ολόκληρο εργαστήρι σε μια μπουκιά ΨΩΜΙ.

Ο άρτος (ψωμί) και είδη άρτου αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδος!


Πηγή: prozymi.blogspot.gr


Πόλεμος ενάντια στις κατσαρίδες, με φυσικά... όπλα!!

Ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς! Το πιο σιχαμένο ον που θα επιβιώσει τα πάντα για να μας κάνει τη ζωή πατίνι!

Η κατσαρίδα!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των κατσαρίδων, αναλόγως το σημείο που απαντάται η κυκλοφορία τους.

1. Σε αυλές και σχισμές φρεατίων
Αν η τακτική απολύμανση δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δοκιμάστε να ψεκάζετε τα επίμαχα σημεία με πετρέλαιο, ή βενζίνη.

Αν πέσετε στα Ο.Υ.Κ. των κατσαρίδων και δεν πιάνει, αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στη συνθετική πυρεθρίνη, την οποία βρίσκουμε σε φυτώρια. Η συνθετική πυρεθρίνη είναι το δραστικό συστατικό όλων των "mec" εντομοκτόνων, και λειτουργεί σαν παραλυτικό νεύρων. Αν την προμηθευτείτε ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του γεωπόνου για τις αναλογίες διάλυσης στο νερό, και μην το παρακάνετε γιατί είναι πολύ ισχυρό δηλητήριο.
Η πυρεθρίνη δρα σαν νευροπαραλυτικό, και σκοτώνει την κατσαρίδα. Ακόμα όμως κι αν αυτή είναι από τις πιο νταβραντισμένες, σίγουρα την παραλύει. Αν λοιπόν ψεκάσετε και την επόμενη μέρα τις βρείτε ανάσκελα να κουνάνε πόδια και κεραίες, μην πανικοβληθείτε, είναι ένα βήμα πριν τα θυμαράκια!

(Σχόλιο "τροφής": το συγκεκριμένο προϊόν δεν το γνωρίζω και έχω ενδοιασμούς για την χρήση του. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα παρακαλώ να μας ενημερώσει)

2. Σε σιφώνια
Αν έχετε βάσιμες υποψίες πως οι κατσαρίδες που απαντάτε τρυπώνουν από σιφώνια, ο πιο απλός τρόπος να απαλλαγείτε χωρίς τη χρήση κανενός εντομοκτόνου, είναι να βγάλετε το καπάκι του σιφωνιού από τη θέση του, να το τυλίξετε σε ένα κομμάτι νάυλον σακούλα που θα δέσετε από την κάτω μεριά του με συρραπτικό ή λαστιχάκι, να κόψετε με το ψαλίδι το νάυλον που περισσεύει, και να ξανατοποθετήσετε το καπάκι στο σιφώνι.
Σημειώστε πως αυτό έχει εφαρμογή και σε σιφώνια που φέρνουν δυσοσμία από φρεάτιο ή βόθρο, ή που είναι δίοδος για άλλα έντομα.

3. Μέσα στο σπίτι
Η αλήθεια είναι πως η κατσαρίδα είναι πανούργα! Προκειμένου λοιπόν να μην ψεκάσουμε όλο το σπίτι με δηλητήριο, πρέπει να εντοπίσουμε τα σημεία από τα οποία έρχονται, ή πηγαίνουν.
Συνήθως πρόκειται για ντουλάπια κουζίνας, και μάλιστα στα πιο απρόσιτα σημεία.
Αν λοιπόν είμαστε βέβαιοι πως κάπου εκεί μέσα είναι η κρυψώνα τους, φτιάχνουμε μια παγίδα, και την αφήνουμε στο σημείο.

Πως φτιάχνουμε την παγίδα:
Παίρνουμε ένα σχετικά βαθύ βαζάκι, και βάζουμε στα τοιχώματα βαζελίνη. (εγώ αναμειγνύω βαζελίνη και πυρεθρίνη, γιατί δε θέλω να την ενυδατώσω, θέλω να τη σκοτώσω)
Στον πάτο του βάζου τοποθετούμε ένα κομμάτι φρούτο ή λίγη ζάχαρη.
Ενώ στην εξωτερική πλευρά του βάζου τοποθετούμε ένα χαρτονάκι που θα ακουμπάει στο χείλος, ώστε η κατσαρίδα ακολουθώντας τη μυρωδιά, να μπορεί να σκαρφαλώσει και να μπει μέσα.
Την επόμενη μέρα έχουμε την κηδεία της Τερέζας, και χαρές στο σπίτι!

Παρεπιπτόντως, η καταπολέμηση της κατσαρίδας, είναι η μοναδική χρησιμότητα του να έχει κανείς ερπετό. Ξαμολήστε το να βοσκήσει, και καλή επιτυχία.
Τα αρνητικά στη συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι δύο
1. Έχεις ερπετό στο σπίτι!
2. Αν η κατσαρίδα έχει φάει πυρεθρίνη, αποχαιρέτα το και το ερπετό!

Επίσης πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να γλιτώσετε απο την κατσαρίδα που γνωρίσατε αλλά και απο το σόι της , - με το οποίο υποθετω δεν θέλετε να συμπεθερέψετε - , είναι να βάλετε πιατάκια απο τα φλυτζάνια του τσαγιού με βόρακα και ζάχαρη σε ίσες ποσότητες , σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Σίγουρα βάλτε ένα στην κουζίνα ! Οι κατσαρίδες κανιβαλίζονται μεταξύ τους ! ΜΠΛΙΑΧ! Όταν ψοφάει μια, οι άλλες πάνε και κάνουν τσιμπούσι με το πτώμα της!! Άρα μόλις φάνε την ψόφια, τρώνε και το δηλητήριο απο το στομάχι της! αρα πάρτες και αυτές κάτω ! και μετά το γεύμα όποια δεν ξαπλωθεί και πάει στην φωλιά ...ξανά τέζα όοοολες!! Να πώ μόνο οτι το θέμα είναι να κάνετε υπομονή και την επόμενη μέρα το πρωί που θα δείτε την πρώτη Τερέζα να ψυχοραγεί , μήν την μαζέψετε όσο δύσκολο και άν είναι! Αφήστε την να την φάνε οι κανίβαλοι το σόι της !

Άλλες λύσεις: 
- Πολύ καλά απωθητικά είναι τα δαφνόφυλλα, οι φέτες αγγουριού ή το σκόρδο. Αφήστε κάποιο από τα τρία στα σημεία που πάνε οι κατσαρίδες για να τις αποτρέψετε να ξαναεμφανιστούν.

- Μια άλλη φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα. Το ενεργό συστατικό που περιέχει, η νεπεταλακτόνη, είναι μη τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Μικρά σακουλάκια με νεπέτα μπορούν να αφεθούν στα σημεία που έχετε διαπιστώσει πως πηγαίνουν κατσαρίδες. Μπορείτε επίσης να τη βράσετε σε νερό (όπως προετοιμάζετε το τσάι) και με το μείγμα να ψεκάσετε τα κουφώματα του σπιτιού σας και πίσω από τα ντουλάπια (οι κατσαρίδες τρελαίνονται για τα σκοτεινά μέρη, γι’ αυτό εξάλλου και κυκλοφορούν το βράδυ). Αυτό το φυσικό απωθητικό πάντως καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσουν με μέτρο όσοι έχουν γάτες στα σπίτια τους (τα γατιά πραγματικά “τρελαίνονται” με το άρωμα της νεπέτας).

Δείτε: Μαγιοβότανο ή νεπέτα - Το ηρεμιστικό και εντομοαπωθητικό!

- Πρότασις "τροφής": Μία ακόμη λύση είναι, να έχετε μόνιμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα αραιωμένο υγρό πιάτων του εμπορίου, με νερό με αναλογία 1:5 (φανταστείτε τι έχει μέσα, για να σκοτώνει κατσαρίδα, επί τόπου!!!), ψεκάστε την μόλις την δείτε και σε δευτερόλεπτα θα είναι τέζα! Δεν έχω πρόβλημα με κατσαρίδες γενικότερα, αλλά μετά και από αυτό έχω την εντύπωση ότι, μάλλον... με αποφεύγουν!

Την ιδέα πήρα από: lifeanddecoration.blogspot.gr


ΣΩΣΤΕ... ΚΡΥΨΤΕ... ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!


Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.
Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.

Με τον ίδιο τρόπο που...
μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.
Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ).
Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.

Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες.
Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.

Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.
Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες αυτών των αγροτών. Και η ΕΕ, το άλλοτε «ισχυρό» προπύργιο ενάντια στα μεταλλαγμένα, τώρα φαίνεται καθαρά τι ρόλο έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια, αφού με συγκεκριμένα νομοθετήματα υποσκάπτει πλέον ενεργά την σταθερή αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες που προσπαθούν με απόλυτη μανία να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα, φέρονται να έχουν χρηματοδοτήσει την παγκόσμια κιβωτό των σπόρων στο Σβαρμπαλντ της Νορβηγίας. Γιατί άραγε θα πρέπει να ταϊστεί η ανθρωπότητα με μεταλλαγμένα, με κάτι δηλαδή αφύσικο το οποίο δεν είναι τροφή, ενώ οι φυσικοί σπόροι θα είναι όλοι μαζεμένοι και υπό τον έλεγχο τους;

Τι άραγε σχεδιάζουν και τι διακυβεύεται με την τροφή μας και την επιβίωση μας; Όμως ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, για την οποία ακούμε συνήθως να λέγεται ότι όλα αυτά που τώρα υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πείραμα της νέας τάξης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και αλλού αν πετύχει. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα από όσο αυτή η άποψη. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται κανένα πείραμα.
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η δοκιμασμένη λύση σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο με συμβολικότερη περίπτωση αυτήν της Αργεντινής. Αν θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ας μελετήσουμε προσεκτικά τι έγινε εκεί και πως η Αργεντινή από πλούσια και αυτάρκης χώρα βρέθηκε να πεινάει, να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο πλούτος της και το νερό της και να τρώει μεταλλαγμένα.
Αυτή είναι η κληρονομιά του ΔΝΤ και εκεί σκοπεύουν να οδηγήσουν κι εμάς αν δεν μπλοκαριστούν από έξυπνες δικές μας πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί σε τοπικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας και πρώτιστα στον έλεγχο της τροφής.


Ας μην γελιόμαστε η τροφή μας είναι ήδη σοβαρότατα αλλοιωμένη και τα μεταλλαγμένα είναι ήδη εδώ σε κάποιο ποσοστό: στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα, στην γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, η οποία προέρχεται από μεταλλαγμένο βακτήριο και είναι τοξική, και ποιος ξέρει που αλλού, αφού δεν υπάρχει σήμανση και έλεγχος. Η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή και ανεξάρτητα από το αν το έχουμε αντιληφθεί ή όχι, το πρώτο βήμα άλωσης της τροφής μας έχει γίνει.

Αν αύριο έκαναν το τελικό βήμα και προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, θα υπήρχε άραγε η απαιτούμενη γενική κατακραυγή και ενεργοποίηση ή θα πέρναγε κι αυτό όπως όλη η μέχρι τώρα κομπίνα του ψευδοχρέους;
Το ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζήτημα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για δήθεν άλλες προτεραιότητες. Είναι το πρωτεύον γιατί έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση, και ειδικά για την Ελλάδα, έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή.

Επίσης είναι το πρωτεύον γιατί τελικά η τροφή έχει να κάνει με τον έλεγχο του μυαλού μας, αφού ουσιαστικά μέσω αυτής επιχειρούν και καταφέρνουν να μας κάνουν να συναινέσουμε με το δικό τους σκεπτικό αντίληψης των πραγμάτων, το οποίο όμως αντανακλά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.
Με την «πράσινη επανάσταση» μας έκαναν να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε ότι αυτό που θα τρώμε θα περιέχει δηλητήρια (φυτοφάρμακα). Με την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων μας έκαναν να συναινέσουμε στην καταπίεση των άλλων αισθανόμενων όντων του πλανήτη και έτσι τελικά και εμάς των ίδιων. Τώρα με την «επανάσταση της βιοτεχνολογίας» μας παραπλανούν να συναινέσουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ίδιο το τέλος της ζωής, πάντα μέσα από τις γνωστές, απατηλές κενολογίες περί ασφάλειας, αντιμετώπισης της πείνας, κλπ.

Με απλά λόγια λοιπόν, το κεφάλαιο των σπόρων είναι το τελικό και απόλυτα θεμελιώδες πεδίο αναμέτρησης, γιατί πάνω από όλα είναι ένα ιδεολογικό πεδίο, όπου θα πρέπει να χτυπηθεί μια για πάντα η αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι δηλαδή με το πρόσχημα της παραγωγής τροφής μπορούν να επιδοθούν κάποιοι στην καταστροφή του οικοσυστήματος και στην καταπίεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων και όλων των ζώων.
Η τρέχουσα συγκυρία επιθετικής προώθησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και οργανισμών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ουρανοκατέβατη, αλλά πατάει σε μια πολλή γερή βάση: στην ιδεολογική χειραγώγηση της ανθρωπότητας ότι είναι «φυσιολογικό» να δηλητηριάζουμε αυτό που θα φάμε, ύστερα από τις 5 και πλέον δεκαετίες συμβατικής, χημικής γεωργίας.

Δείτε: Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!!

Αφού απέσπασαν την αποδοχή μας στο πρώτο κακό, αφού δηλαδή δεχθήκαμε τον τρόπο παραγωγής τους ο οποίος γεμίζει την τροφή μας με δηλητήρια, τώρα θεωρούν ότι είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος να επεκτείνουν αυτό το κακό εκθετικά, διατηρώντας τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και επιπλέον προσθέτοντας μια κακόβουλη γενετική μετάλλαξη του DNA, η οποία δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ στην φύση. Επιμένουν δηλαδή στην απόλυτη ανωμαλία, η οποία αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη, μη αειφόρος και καταστροφική, και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, ενώ αποσιωπούν με κάθε τρόπο τις πραγματικά αειφόρες και φιλικές μορφές καλλιέργειας, όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, και η βιολογική veganic καλλιέργεια, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν αυτό που πραγματικά θα αξίζει να αποκαλείται τροφή.

Το τελευταίο ύπουλο επιχείρημά τους είναι αυτό της δήθεν «συνύπαρξης» των μεταλλαγμένων και φυσικών σπόρων. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος, «δεν μπορεί να συνυπάρχει η εγκυμοσύνη με την παρθενία», και οι μεταλλαγμένοι σπόροι θα αλλοιώσουν και θα εξαφανίσουν τους φυσικούς σπόρους, με αποτέλεσμα να χαθεί η βιοποικιλότητα.
Κι ενώ όλα τα άλλα ξαναγίνονται, και τα ψευδοχρέη π.χ. διαγράφονται, η βιοποικιλότητα που θα χαθεί, δεν επανέρχεται. Αν μας πάρουν τους σπόρους, μας παίρνουν και τον τελευταίο έλεγχο στην ίδια μας την ζωή και τότε θα μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξή μας, σε ένα άλλο, απόλυτα διαχειρίσιμο και αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα κακόβουλα σχέδια της νέας τάξης.

Αν όμως ανατρέψουμε το σκεπτικό τους στο βασικό πεδίο της τροφής και τους αφαιρέσουμε κάθε νομιμότητα να μας ελέγχουν με το δήθεν πρόσχημα ότι παράγουν την τροφή μας, τότε ανοίγει ο δρόμος να τους αμφισβητήσουμε και στον έλεγχο της υγείας και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής μας και τότε φυσικά τα ψέματα θα έχουν τελειώσει για το ανοσιούργημα και την ανωμαλία που λέγεται σύστημα της νέας τάξης.

Το είδα: www.awakengr.com/


Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας: Υγεία και Ομορφιά!


Η μαγειρική σόδα ήταν ένα από τα λίγα προϊόντα στην αγορά πολλά χρόνια πριν, που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό δοντιών ή για την ανακούφιση ενός ερεθισμένου στομάχου. Υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές επιλογές στις μέρες μας, αλλά η μαγειρική σόδα συνεχίζει να κάνει τα παραπάνω και να έχει πάρα πολλές ακόμα χρήσεις για την υγεία και την ομορφιά.
Δοκιμάστε την στο ξύρισμα ή στο λούσιμο των μαλλιών σας, σε μικρά καψίματα και κοψίματα ή για να χαλαρώσετε στο μπάνιο. Η μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει το συστατικό κλειδί στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς αλλά και υγιεινής.

Καθαρά μαλλιά: Προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας. Βοηθά στο να αφαιρεθούν από τα μαλλιά σας, υπολείμματα από μαλακτικές κρέμες, σπρέι και διάφορα άλλα προϊόντα μαλλιών.
Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη σόδα σαν ένα στεγνό σαμπουάν στα λιπαρά μαλλιά. Πασπαλίστε τη στα μαλλιά σας και χτενίστε τα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε σεσουάρ.


Καθαριστικό χλωρίου: Ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα σε μια μικρή ποσότητα νερού για να διώξετε τη θαμπάδα ή τον αποχρωματισμό που προκαλεί το χλώριο της πισίνας.

Χτένες και βούρτσες: Βυθίστε τις στο νιπτήρα, μέσα σε ζεστό νερό με 3 κουταλιές της σούπας σόδα και ξύδι ή λεμόνι, για να τις καθαρίσετε από τα υπολείμματα των προϊόντων styling και τη συσσώρευση λιπαρότητας.

Χέρια: Αφαιρέστε οσμές από ψάρι, κρεμμύδι ή σκόρδο από τα χέρια σας, τρίβοντας τα με μαγειρική σόδα και νερό ή σόδα και υγρό σαπούνι.

Αγκώνες: Τρίψτε τους αγκώνες σας με μαγειρική σόδα για να μαλακώσετε το σκληρό δέρμα της περιοχής. (Σχόλιο "τροφής": Ακόμη καλλίτερα κρατήστε το "κλούφι" από ένα στυμμένο λεμόνι, ρίχνουμε την σόδα στο εσωτερικό του και τρίβουμε με αυτό τους αγκώνες!)

Πόδια: Για να ανακουφίσετε τα κουρασμένα σας πόδια, μουλιάστε τα σε ζεστό νερό και 3 κουταλιές της σούπας σόδα.

Κάψιμο από τον ήλιο: Τοποθετείστε ένα ύφασμα πάνω στην περιοχή, αφού το έχετε μουσκέψει με λίγο νερό και 4 κουταλιές της σούπας σόδα.

Χαλαρωτικά μπάνια: Η μαγειρική σόδα μαλακώνει το δέρμα. Προσθέστε μισή κούπα σε μια γεμάτη μπανιέρα. Ανακουφίζει επίσης από τη φαγούρα του ξηρού δέρματος. Κάντε μπάνιο με μια κούπα μαγειρική σόδα και ¼ της κούπας αμυγδαλέλαιο.

Αποσμητικό: Εφαρμόστε αλεύρι καλαμποκιού (corn flour) στις μασχάλες σας με το σφουγγαράκι της πούδρας και στη συνέχεια εφαρμόστε τη σόδα.

Δείτε: Συνταγές για φυσικά αποσμητικά σώματος!

Αποσμητικά και Ανθιδρωτικά... δηλητήρια και λύσεις!


Φροντίδα νυχιών: Καθαρίστε τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας, τρίβοντας τα με λίμα που έχετε βουτήξει στη μαγειρική σόδα.
Δείτε: Τα νύχια ως καθρέφτης της υγείας!

Μύκητες των νυχιών. Θεραπεία με φυσικές μεθόδους.


Οδοντόκρεμα: Αναμίξτε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος αλατιού. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη. Προσθέστε 10 με 20 σταγόνες ενισχυτικό γεύσης (μέντα, δυόσμο, κανέλα, γλυκάνισο) και αρκετό νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Αποθηκεύστε το σε ένα μικρό μπουκαλάκι που μπορείτε να το ζουλίξετε και να το ξαναγεμίσετε.
Εμείς βέβαια, στην "τροφή", προτείνουμε αντί για γλυκερίνη, το λάδι καρύδας και δείτε γιατί: Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε οδοντική σκόνη με στάχτη φασκόμηλο κανέλα και γλυκάνισο!


Στοματικό διάλυμα: Για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό ποτήρι νερό.
Ή: Φτιάξε στοματικό διάλυμα με βότανα!

Απολέπιση: Κάντε μια πάστα με 3 μέρη σόδας και 1 μέρος νερού. Τρίψτε την απλά στο πρόσωπο σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με σαπούνι και νερό.

Ξύρισμα: Οι άντρες με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσουν 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κούπα νερό ως θεραπεία για το δέρμα τους πριν το ξύρισμα ή σαν after shave. Η μαγειρική σόδα βοηθά επίσης στα κοψίματα από το ξυράφι.


Δείτε ακόμη: Μαγειρική σόδα: 6 Μυστικά ομορφιάς!

Σόδα: Ένα παλιό φυσικό φάρμακο για χίλιες χρήσεις!

Η σόδα ως φάρμακο ακόμη και για τον καρκίνο!


Και στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές, οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών και του σώματος γενικότερα!

Το είδα: iatrognosi.gr


Follow:

Δημοφιλή Άρθρα

  • Βουλωμένη Μύτη; 15 λεπτά για να αναπνεύσετε ελεύθερα!
    Βουλωμένη Μύτη! Πρόκειται για ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που μας ταλαιπωρεί κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος το χειμώνα ή την άνοιξη λ...
  • Σόδα: Ένα παλιό φυσικό φάρμακο για χίλιες χρήσεις!
    Που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα… Τελευταία αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι πολλαπλές αρετές της μαγειρικής σόδ...
  • Κατακάθια από τον καφέ, δεν τα πετάμε. Χρησιμεύουν σε 10 πράγματα!
    Τα κατακάθια από τον οποιοδήποτε καφέ (Ελληνικό, Γαλλικό κλπ) μπορούν να μας χρησιμεύσουν σε πολλά πράγματα! 1. Είναι εξαιρετικό λίπασμ...
  • Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους!
    Το υπερβολικό βάρος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή  νόσο, διαβήτη , ακόμη και ορ...
  • Φτιάξτε σπιτικό μαλακτικό ρούχων με αιθέρια έλαια!.
    Υλικά: - 1 λίτρο νερό - Μισό λίτρο άσπρο ξύδι - 250 γρ. σόδα  μαγειρικής - 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (γεράνι ή λεβάντα  ή tea tree  ή...

Κατηγορίες

Ανθυγιεινά Άνοιξη Αποτοξίνωσις βότανα Διατροφή Ελλάδα ενότητα Καλοκαίρι Λαχανικά Πρόληψις Ρόφημα Υγεία Φρούτα φτιάχνω μόνος Φτιάχνω μόνος - περιποίησις Φτιάχνω μόνος - τρόφιμα Φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία Φύσις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση ...

Ακολουθήστε μας

το νεο "επισημο" site

το νεο "επισημο" site

Ετικέτες

Φύσις Υγεία Πρόληψις Ελλάδα ενότητα βότανα φτιάχνω μόνος Διατροφή Καλοκαίρι Φτιάχνω μόνος - περιποίησις Ανθυγιεινά Άνοιξη Αποτοξίνωσις Λαχανικά Ρόφημα Φρούτα Φτιάχνω μόνος - τρόφιμα Φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία

Προσοχή

Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα ,ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.

Προσοχή

Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Πνευματικά δικαιώματα άρθρων, φωτογραφιών και video παραμένουν των δημιουργών τους.

Επιτρέπεται η αντιγραφή άρθρων με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται η πηγή προέλευσής τους.

Τροφή για Σκέψη

Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα. Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία".
Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι.
Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε: "Να το αντιληφθείτε".

Copyright 2017 Η τροφή μας το φάρμακό μας -

Designed byTemplate1 Trackers Published..Blogger Templates