Κατ’ αρχάς χρησιμοποιήθηκε για την απαραίτητη ζύμωση στην δημιουργία μπύρας απ’ όπου πήρε και το όνομά της.
Ήταν γνωστή η χρήση της και η διατροφική της αξία από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β.
* Βοηθά στη σωματική κόπωση
* Τονώνει το μυϊκό σύστημα και ανακουφίζει από τις κράμπες λόγω του μαγνησίου που περιέχει
* Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα καθώς και τις χρόνιες διάρροιες μιας και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
* Αντιμετωπίζει τις χρόνιες δυσπεψίες
* Είναι χρήσιμη στην ρύθμιση της χοληστερίνης
* Ενισχύει το νευρικό σύστημα εξαιτίας της χολίνης και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που περιέχει
* Έχει αντιφλογιστική δράση στην νεανική ακμή και στο δερματικό έκζεμα
* Μειώνει την τριχόπτωση
* Χορηγείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε δίαιτες αδυνατίσματος
* Επιδρά θετικά σε απλές μορφές αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει
* Τελευταία γίνονται μελέτες για την χρήση μαγιάς της μπύρας σε διαβητικούς ασθενείς. Παρατηρήθηκε μείωση μέχρι και 30% στις τιμές σακχάρου λόγω του χρωμίου το οποίο αποδεδειγμένα ρίχνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Οι χορτοφάγοι συχνά επιλέγουν την μαγιά μπύρας σαν κορυφαίο διατροφικό συμπλήρωμα μιας και ο αποκλεισμός του κρέατος προκαλεί πτώση των επιπέδων των βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Σε τι μορφές υπάρχει η μαγιά μπύρας;
Δείτε την συνέχεια, πατώντας εδώ!