Ποια τρόφιμα μειώνουν την τάση για θρόμβωση


Ποια τρόφιμα μειώνουν την τάση για θρόμβωση

Η σωστή διατροφή μπορεί να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη γενετική προδιάθεση για την εκδήλωση εμφράγματος ή ισχαιμικού επεισοδίου.

Η ευεργετική επίδραση της διατροφής στην τροποποίηση των παραγόντων που συμμετέχουν στον σχηματισμό θρόμβων του αίματος, μάλιστα, είναι ταχεία και φέρνει γρήγορα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές το μεγαλύτερο μυστικό είναι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών, γιατί η βιταμίνη C και οι φυτικές ίνες ενισχύουν τους θρομβολυτικούς μηχανισμούς του οργανισμού και συμβάλλουν στην αποτροπή της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων που οδηγεί στο σχηματισμό θρόμβων.
Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C
Ασπίδα για καρδιά και εγκέφαλο οι φυτικές ίνες!


Επιπλέον, στους χορτοφάγους και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν καταναλώνουν καθόλου ζωικά προϊόντα, όπως τα αυγά και το γάλα, παρατηρούνται τα χαμηλότερα επίπεδα ινωδογόνου, που ως γνωστό συμβάλλει στο σχηματισμό θρόμβων, γιατί τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών μειώνουν την παραγωγή ινωδογόνου, ενώ το ζωϊκό λίπος και η χοληστερόλη την αυξάνουν.

Στους χορτοφάγους επίσης, το ιξώδες του αίματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με των κρεατοφάγων, το οποίο χαμηλό ιξώδες διατηρεί χαμηλή την αρτηριακή πίεση κι έτσι προστατεύει από τις καρδιοπάθειες.

Τροφές που αποτρέπουν τη δημιουργία θρόμβων:

Συμβουλές για την καταπολέμηση θρόμβων:

-Καταναλώνετε άφθονα λιπαρά ψάρια, σκόρδο, κρεμμύδια, τζίντζερ και κόκκινο κρασί (με μέτρο).

-Περιορίστε την κατανάλωση λίπους και ιδιαίτερα του κορεσμένου ζωικού λίπους και των ω-6 τύπου πολυακόρεστων λιπών.

-Προσπαθήστε να καταναλώνετε τροφές που αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων κάθε φορά που καταναλώνετε τροφές που ευνοούν τη δημιουργία τους, έτσι ώστε να αντισταθμίζετε την ενδεχόμενη επιβλαβή δράση τους.

Μερικοί καλοί συνδυασμοί είναι τα αυγά με κρεμμύδια ή το κόκκινο κρασί με τυρί.

Αν παίρνετε αντιπηκτικά ή έχετε οικογενειακό ή ατομικό ιστορικό αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, πρέπει να είστε προσεκτικοί στην κατανάλωση των τροφών που αραιώνουν το αίμα.
Αντιπηκτικά, γενικές οδηγίες διατροφής, παρενεργειών, αλληλεπιδράσεων 

«Τροφή»: Στην συνέχεια ορισμένα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που έχω να σας προτείνω για την περίπτωση! Πρόκειται για:

1) Μία φόρμουλα υγιείας του κυκλοφορικού,

αλλά και του αναπνευστικού συστήματος, που δημιουργήθηκε μετά από μελέτες του πανεπιστήμιου Αθηνών και που βοηθάει να διατηρήσετε τις αρτηρίες και τα αγγεία σας καθαρά και το κυκλοφορικό σας σε άψογη κατάσταση. Το προϊόν αποτελείται από 3 συστατικά…

– Καθαρή πιστοποιημένη Πυκνογενόλη: Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα. Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί,
– με τζίνγκο μπιλόμπα για κυκλοφορικό, διευρύνει μέχρι και τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου και πλούσιο σε φλαβονοειδή. To ginkgo biloba μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και με άλλον ένα τρόπο, κάνοντας τα αιμο­πετάλια λιγότερο κολλώδη, και συνεπώς μειώνοντας τις πιθανότητες να σχηματίσουν θρόμβο και να αποκλείσουν τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: Οι φλεγμονές είναι το κύριο αίτιο της δημιουργίας θρομβώσεων και της αφύσικης πήξης του αίματος. Κλινικά έχει αποδειχθεί πως τα OPC πέρα των άλλων ιδιοτήτων τους έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων, αλλά και στην αποφυγή δημιουργίας ακόμα και μετά από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις.

2) και τα υπερ-πολύτιμα ωμέγα 3:

Μειώνουν το σχηματισμό θρόμβων: Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.
Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 που είναι το EPAκαι DHA και λόγω της διπλής  απόσταξης (μοριακή εν κενώ) είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}! 

Για περισσότερα και αγορά επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Θρόμβος: Μια σοβαρή απειλή της υγιείας. Αιτίες και προφύλαξη 

Η θρόμβωση πρέπει να θεωρείται ως προειδοποιητικό σημάδι καρκίνου; 

Φλεβική ανεπάρκεια – Θρόμβωση: Αντιμετωπίστε το κάψιμο των ποδιών 

Θρόμβωση, η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τι μπορείτε να κάνετε 


Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά για το emedi.gr