- 1 κομμάτι σφολιάτας (40×60 εκ.)
- σελινόριζα
- 1 κολοκυθάκι
- μία μελιτζάνα
- 2 καρότα
- 1/3 ματσάκι βασιλικού
- 50 γραμμ. λιαστές ντομάτες
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κρόκο αυγού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πλύνε και καθάρισε τα λαχανικά. Κόψε τα σε μικρούς κύβους, ψιλόκοψε το βασιλικό. Κόψε σε λεπτές φέτες τη λιαστή ντομάτα.
Λάδωσε τους πάτους από ταρταλέτες (σκεύη τάρτας). Άπλωσε τη σφολιάτα και με ένα ποτήρι κόψε 8 στρογγυλά κομμάτια, βάλε τα φύλλα της ζύμης στις ταρταλέτες, τρύπησέ τες με πιρούνι και άφησέ τες στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρισε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τη λιαστή ντομάτα. Μαγείρεψε για 15 λεπτά και χαμήλωσε τη φωτιά. Συμπλήρωσε την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους των αυγών, ανακάτεψε και γέμισε τις ταρταλέτες με το μείγμα. Σκέπασε καθεμία με την υπόλοιπη σφολιάτα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 45 λεπτά.
Έκανα μία μικρή έρευνα με τους καταπληκτικούς μας φίλους στη σελίδα στο facebook, για την αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος, όπου προέκυψαν τα εξής:
- με γιαούρτι στραγγιστό ή με κάποιο κρεμώδες τυρί τύπου κατίκι ή και με το τυρί που μάθαμε να φτιάχνουμε μόνοι μας!!
- εκτός απ το νοστιμότατο γάλα καρύδας, στο εμπόριο βρίσκουμε και κρέμα αμυγδάλου,βρώμης ή σόγιας.
- Επίσης μπορούμε να ανακατέψουμε γάλα με κορν φλάουρ, ή με αγαρ αγαρ το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει ελαφρά και έχουμε έτοιμη ελαφριά κρέμα γάλακτος για μαγειρική.