Ο χυμός του ροδιού είναι ευεργετικός και αντικαρκινικός!

Καιρό τώρα ξέραμε από μελέτες ερευνών επιστημόνων, πως η ημερήσια κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού μπορεί να ωφελήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Επίσης, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πώς η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
Τώρα πια, μάθαμε πως βοηθάει και στο καρκίνο του προστάτη.
Αύριο, θεωρώ ότι θα μάθουμε πολλά περισσότερα ευεργετικά οφέλη του, αφού ίσως είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τις μελέτες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, η αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και συνεπώς, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση.

Το ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Επίσης,θεραπεύει χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες.

Συνεπώς, αφού οι ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό μας είναι πάμπολλες και δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε την κατανάλωση ενός χυμού ροδιού στη διατροφή μας, αφού φυσικά συμβουλευτούμε τον ιατρό μας, για τυχόν παρενέργειες στη δική μας περίπτωση.
Τώρα, πια ξέρουμε ότι εκτός από καλοτυχία προσφέρει ευεξία και νεότητα!

Δείτε ακόμη: ΡΟΔΙ - ΡΟΪΟΝ, το θαυματουργό!!!

Ο καρπός της Περσεφόνης κατά του καρκίνου! 


Και στην ενότητά μας "χυμοί", θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές υγιεινές συνταγές!