Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών που παρατηρούνται στον οργανισμό μας. Για να το επιτύχουν όμως αυτό - τις περισσότερες φορές - χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους....
η επιδιόρθωση των βλαβών του DNA απαιτεί την ενεργοποίηση πρωτεϊνών......
όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως...
- ένζυμα....
- πρωτεΐνες....
- βιταμίνες...
- μέταλλα....
γνωρίζουμε πια ότι όλα αυτά τα στοιχεία ο οργανισμός μας τα λαμβάνει από τις τροφές...
πολλές φορές ακούμε ότι το τάδε ένζυμο ή η τάδε πρωτεΐνη βοηθούν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν και πολλές φορές να θεραπεύσουν την τάδε ασθένεια....
όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν τι γίνεται;......
ας δούμε λοιπόν τώρα κάποια από αυτά τα στοιχεία τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από διάφορες συνθήκες και....
που επιβραδύνουν την γήρανση του οργανισμού ....
- στο μπρόκολο...
- στις ντομάτες...
- στα καρότα...
- στο σπαράγγι...
- στις πατάτες....
- στις γλυκοπατάτες....
- στο αβοκάντο...
- στους χουρμάδες....
- στα αράπικα φιστίκια...
- στα δημητριακά ολικής αλέσεως...
- στο μαύρο ψωμί...
- στα φασόλια...
- στα ρεβίθια...
- στις φακές...
- στα μανιτάρια....
- στο μοσχαρίσιο κρέας...
- στα ψάρια...
- στο κοτόπουλο....
- στo σπανάκι...
- στην κράμβη...
- στο λάχανο...
- στο μπρόκολο..
- τα γογγύλια...
- στα τεύτλα...
- στο σινάπι...
- στα λαχανάκια Βρυξελλών...
- στα μπιζέλια...
- στα σπαράγγια...
- στο χυμό πορτοκαλιού...
- στο αβοκάντο...
- στα ακτινίδια...
- στις μπανάνες...
- στις φράουλες...
- στα φασόλια...
- στα δημητριακά ολικής αλέσεως....
- στο φύτρο του σταριού...
- στα αμύγδαλα...
- στα κάστανα...
- στο κρόκο του αυγού...
- στο γάλα...
- στα ψάρια...
- στα γαλακτοκομικά προϊόντα...
- στο κοτόπουλο...
- στα αυγά...
- στο κόκκινο κρέας....
- στο σιτάλευρο...
- στα πράσινα λαχανικά...
- στα όσπρια....
- τη μαγιά....
- στο ελαιόλαδο...
- στο ηλιέλαιο...
- στο σιτέλαιο....
- στο σησαμέλαιο...
- στο αραβοσιτέλαιο...
- στο σογιέλαιο...
- στο φύτρο του σταριού...
- στα αμύγδαλα...
- στα καρύδια...
- στους ηλιόσπορους...
- στα φουντούκια...
- στα φιστίκια...
- στα φασόλια...
- στα πράσινα λαχανικά...
- στο σπανάκι....
- στο μπρόκολο...
- στα ακτινίδια...
- στη ντομάτα...
- στις ελιές...
- στο αβοκάντο...
- στα δημητριακά ολικής αλέσεως....
στα...τρόφιμα την βρίσκουμε:
- στο μουρουνέλαιο....
- στο σολομό...
- στον κολιό...
- στο λαβράκι...
- στο φαγκρί...
- στη ρέγκα...
- στον τόνο...
- στις σαρδέλες...
- στα μανιτάρια...
- στα αυγά...
- στο πλιγούρι βρώμης (quaker)...
BITAMINH D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!
Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες φυσικές πηγές για τη διατροφή σας
- σε όλα τα ώριμα κόκκινα φρούτα και λαχανικά.....
- στα καρότα...
- στα πράσινα λαχανικά....
- στο λάχανο....
- στο σπανάκι...
- στις λαχανίδες....
- στο σινάπι...
- στο καρπούζι...
- στο κόκκινο γκρέιπ φρουτ...
- στη ντομάτα-στην ωμή και στη μαγειρεμένη...
- στις κόκκινες πιπεριές....
- στο βερίκοκο....
- στα μανταρίνια...
- στο πεπόνι...
- στον ανανά...
- στα πορτοκάλια...
- στα ρόδια...
- στη γλυκοπατάτα...
- στα παντζάρια...
- στον κόλιαντρο...
- στα ραδίκια-στα μαγειρεμένα ...
- στα φιστίκια....
- στην πάπρικα...