Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών που παρατηρούνται στον οργανισμό μας. Για να το επιτύχουν όμως αυτό - τις περισσότερες φορές - χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους....
η επιδιόρθωση των βλαβών του DNA απαιτεί την ενεργοποίηση πρωτεϊνών......
όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως...
- ένζυμα....
 - πρωτεΐνες....
 - βιταμίνες...
 - μέταλλα....
 
γνωρίζουμε πια ότι όλα αυτά τα στοιχεία ο οργανισμός μας τα λαμβάνει από τις τροφές...
πολλές φορές ακούμε ότι το τάδε ένζυμο ή η τάδε πρωτεΐνη βοηθούν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν και πολλές φορές να θεραπεύσουν την τάδε ασθένεια....
όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν τι γίνεται;......
ας δούμε λοιπόν τώρα κάποια από αυτά τα στοιχεία τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από διάφορες συνθήκες και....
που επιβραδύνουν την γήρανση του οργανισμού ....
- στο μπρόκολο...
 - στις ντομάτες...
 - στα καρότα...
 - στο σπαράγγι...
 - στις πατάτες....
 - στις γλυκοπατάτες....
 - στο αβοκάντο...
 - στους χουρμάδες....
 - στα αράπικα φιστίκια...
 - στα δημητριακά ολικής αλέσεως...
 - στο μαύρο ψωμί...
 - στα φασόλια...
 - στα ρεβίθια...
 - στις φακές...
 - στα μανιτάρια....
 - στο μοσχαρίσιο κρέας...
 - στα ψάρια...
 - στο κοτόπουλο....
 
- στo σπανάκι...
 - στην κράμβη...
 - στο λάχανο...
 - στο μπρόκολο..
 - τα γογγύλια...
 - στα τεύτλα...
 - στο σινάπι...
 - στα λαχανάκια Βρυξελλών...
 - στα μπιζέλια...
 - στα σπαράγγια...
 - στο χυμό πορτοκαλιού...
 - στο αβοκάντο...
 - στα ακτινίδια...
 - στις μπανάνες...
 - στις φράουλες...
 - στα φασόλια...
 - στα δημητριακά ολικής αλέσεως....
 - στο φύτρο του σταριού...
 - στα αμύγδαλα...
 - στα κάστανα...
 - στο κρόκο του αυγού...
 - στο γάλα...
 
- στα ψάρια...
 - στα γαλακτοκομικά προϊόντα...
 - στο κοτόπουλο...
 - στα αυγά...
 - στο κόκκινο κρέας....
 - στο σιτάλευρο...
 - στα πράσινα λαχανικά...
 - στα όσπρια....
 - τη μαγιά....
 
- στο ελαιόλαδο...
 - στο ηλιέλαιο...
 - στο σιτέλαιο....
 - στο σησαμέλαιο...
 - στο αραβοσιτέλαιο...
 - στο σογιέλαιο...
 - στο φύτρο του σταριού...
 - στα αμύγδαλα...
 - στα καρύδια...
 - στους ηλιόσπορους...
 - στα φουντούκια...
 - στα φιστίκια...
 - στα φασόλια...
 - στα πράσινα λαχανικά...
 - στο σπανάκι....
 - στο μπρόκολο...
 - στα ακτινίδια...
 - στη ντομάτα...
 - στις ελιές...
 - στο αβοκάντο...
 - στα δημητριακά ολικής αλέσεως....
 
της οποίας κύρια πηγή της είναι το ηλιακό φως στα...τρόφιμα την βρίσκουμε:
- στο μουρουνέλαιο....
 - στο σολομό...
 - στον κολιό...
 - στο λαβράκι...
 - στο φαγκρί...
 - στη ρέγκα...
 - στον τόνο...
 - στις σαρδέλες...
 - στα μανιτάρια...
 - στα αυγά...
 - στο πλιγούρι βρώμης (quaker)...
 
BITAMINH D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!
Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες φυσικές πηγές για τη διατροφή σας
- σε όλα τα ώριμα κόκκινα φρούτα και λαχανικά.....
 - στα καρότα...
 - στα πράσινα λαχανικά....
 - στο λάχανο....
 - στο σπανάκι...
 - στις λαχανίδες....
 - στο σινάπι...
 - στο καρπούζι...
 - στο κόκκινο γκρέιπ φρουτ...
 - στη ντομάτα-στην ωμή και στη μαγειρεμένη...
 - στις κόκκινες πιπεριές....
 - στο βερίκοκο....
 - στα μανταρίνια...
 - στο πεπόνι...
 - στον ανανά...
 - στα πορτοκάλια...
 - στα ρόδια...
 - στη γλυκοπατάτα...
 - στα παντζάρια...
 - στον κόλιαντρο...
 - στα ραδίκια-στα μαγειρεμένα ...
 - στα φιστίκια....
 - στην πάπρικα...
 




