Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (OPC): Όλα τα οφέλη του σταφυλιού υπέρ-συγκεντρωμένα


Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (OPC): Όλα τα οφέλη του σταφυλιού υπέρ-συγκεντρωμένα

Από την γένεση της φαρμακολογίας, οι επιστήμονες ερευνητές του είδους βασίστηκαν στην δύναμη της φύσης και μόνο.
Αυτό φέρνει σαν θετικό αποτέλεσμα από την μια την εξερεύνηση συστηματικά της επίδρασης για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά σε όλα τα προϊόντα της φύσης και από την άλλη σαν αρνητικό, την εμμονή μεγάλης μερίδας επιστημόνων στην αντιγραφής της με τεχνητά μέσα.

Δεν αντιλέγω, πολλές φορές κατόρθωσαν οι επιστήμονες και την αντέγραψαν σωστά, μα είναι περισσότερες αυτές

  • που in vitro, μοριακά μπορεί να έμοιαζαν τα αποτελέσματα άψογα,
  • αλλά in vivo δεν είχαν το ποθητό ίδιο αποτέλεσμα που υπήρχε στα πρωτότυπα τους.

Έτσι με αυτή την λογική ερεύνησαν και το εκχύλισμα των σπόρων του σταφυλιού ή grape seed extract (OPC) και κατέληξαν στα εξής:

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές των φυτικών φλαβονοειδών, προανθοκυανιδίνων OPC.
Σημαντικό είναι πως το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού περιέχει κατά μέσο όρο 92 με 95% προανθρακοκυανιδίνες.
Οι ιδιότητες των προανθοκυανίδων είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες κύρια στην επιστημονική κοινότητα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως είναι η φλεβική ή αγγειακή ανεπάρκεια, η αγγειακή ευθραυστότητα που προκαλεί αρχικά μικρό αιμορραγίες και την τελική καταστροφή των αγγείων, την αμφιβληστροειδοπάθεια και πολλών άλλων ασθενειών που άπτονται στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Ας δούμε και Καρδιαγγειακά νοσήματα: Ποια είναι, Πρόληψη, Εναλλακτική Αντιμετώπιση


Μια απλοϊκή απόδειξη της ευεργετικής δράσης των OPC στην κυκλοφορία του αίματος είναι και η χρήση τους ως βασικό συστατικό σε καλλυντικά γνωστών και φερέγγυων εταιριών, που ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν στην ενίσχυση της μικρό-κυκλοφορίας του υποδόριου ιστού.
Ας δούμε και Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος

Αναλυτικά οι ιδιότητες του Εκχυλίσματος Σπόρων Σταφυλιού (OPC) είναι οι εξής:

Αντιοξειδωτική δράση:

Η έντονη αντιοξειδωτική δράση των OPC είναι κλινικά αποδεδειγμένη και αν το θέλετε στην εποχή μας διαρκώς επιβεβλημένη.
Για περισσότερα Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχος της υγείας μας

Αποτοξινωτική δράση:

Με ένα ήπιο μοναδικό τρόπο διασπά τις τοξίνες και βοηθά στην αποβολή τους δια των φυσιολογικών οδών από το σώμα.
Για περισσότερα Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;

Αντιφλεγμονώδη δράση:

Η φλεγμονές είναι το κύριο αίτιο της δημιουργίας θρομβώσεων και της αφύσικης πήξης του αίματος.
Από την άλλη μια περιοχή που φλεγμαίνει, κυρίως αυτή που χαρακτηρίζεται χρόνια, χρόνο με τον χρόνο η ανάπλαση των κυττάρων πραγματοποιείται μετά μεγάλης δυσκολίας και παρατηρείται το φαινόμενο ατροφίας των ιστών και κατά συνέπεια δυσλειτουργία της περιοχής.

Κλινικά έχει αποδειχθεί πως τα OPC πέρα των άλλων ιδιοτήτων τους έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Ας δούμε και Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες

Προστασία και αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου:

Ως γνωστό το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδουν εκτατική ισχύ στους συνδεστικούς ιστούς.
Τα κύτταρα που παρασκευάζουν κολλαγόνο έχουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με το είδος του ιστού.

Στο δέρμα, τένοντες και άλλους συνδετικούς ιστούς των μαλακών μορίων λέγονται ινοβλάστες, ενώ στα οστά οστεοβλάστες.

Τα OPC με δεκάδες κλινικές αποδείξεις δεν προστατεύουν απλά τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο, αλλά αυξάνουν και την παραγωγή τους όταν αυτή είναι μειωμένη.
Ας δούμε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Ενίσχυση και αύξηση της ελαστικότητας αρτηριών και αγγείων:

Όπως είναι γνωστό με την πάροδο των χρόνων κύρια τα τριχοειδή αγγεία, αλλά και οι αρτηρίες χάνουν την ελαστικότητα τους, με αποτέλεσμα την (επικίνδυνη) Αρτηριοσκλήρυνση

Αυτό και από μόνο του επισύρει πολλά δυσάρεστα συμπτώματα και αίτια διαταραχών.
Ας δούμε και Βουλωμένα αγγεία, Αρτηριοσκλήρωση: Αιτίες, Συνέπειες και Αντιμετώπιση


Το εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού κλινικά απέδειξε ότι σε ομάδες που το ελάμβαναν συστηματικά βελτίωσε την ελαστικότητα αγγείων και αρτηριών σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 90% απομακρύνοντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως είναι συριγμοί στα αυτιά, αρτηριακή υπέρταση, απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης κ.α.
Ας δούμε 04. Στρατηγική αντιγήρανσης, η ενίσχυση των αγγείων μας
και 4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες!


Στηριγμένοι οι επιστήμονες από αυτές τις τέσσερις βασικές δράσεις των εκχυλισμάτων κουκουτσιών του σταφυλιού OPC, κλινικά τα έχουν εφαρμόσει με σημαντική επιτυχία στις ακόλουθες ενδείξεις:

Προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα από τις παθήσεις του.

Κοινά έχει γίνει αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι τα OPC καθαρίζουν τους αυλούς των αρτηριών και των αγγείων και προστατεύουν έτσι το καρδιαγγειακά σύστημα από όλες σφαιρικότερα τις παθήσεις που το ταλαιπωρούν όπως είναι:

Καταπολεμά την υπέρταση.

Τα OPC μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος, προστατεύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων από τις βλαβερές δραστηριότητας ελεύθερων ριζών, και εμποδίζουν την επικίνδυνη οξείδωση της LDL χοληστερόλης που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε μια πολυάριθμη Ιταλική κλινική μελέτη, άτομα με προ, ή ήπια υπέρταση διαιρέθηκαν σε τρεις ισάριθμες ομάδες.
Σε δύο από αυτές τους χορηγήθηκαν OPC, σε χαμηλές και υψηλές δοσολογίες σε mg, και στην τρίτη placebo και μια ειδική δίαιτα σε συνδυασμό με άσκηση.

Στο τέλος της κλινικής έρευνας και την πάροδο τεσσάρων μηνών, και οι δύο ομάδες που ελάμβαναν OPC είχαν μια βελτίωση στην πίεση του αίματος, αν και εκείνες με την υψηλότερη δοσολογία (300 mg) ημερησίως παρατηρήθηκαν πιο θεαματικά ευεργετήματα.
Στην συμπερασματική κλινική αναφορά, οι αριθμοί της πίεσης του αίματος ομαλοποιήθηκε σε ποσοστό 93% των ατόμων στην ομάδα υψηλότερης δοσολογίας.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Annals of the Νβνν York Academy of Sciences και εξέτασε την αγγειοδιασταλτική στα αιμοφόρα αγγεία αποδίδοντας τις ευεργετικές αυτές ιδιότητες στα OPC.
Ας δούμε και Υπέρταση, αιτίες και εναλλακτικοί τρόποι καταπολέμησης

Καταπολεμά την LDL (κακή) χοληστερόλη.

Σε άλλη κλινική συγκριτική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicinal Food ομάδα ατόμων με ήπια και υψηλή χοληστερόλη, έλαβαν εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού έναντι ισάριθμης άλλης του placebo για 8 εβδομάδες και ακολουθώντας την ίδια διατροφή, τα ίδια γεύματα αριθμητικά και τις ίδιες ποσότητες ακριβώς.
H LDL (κακή) χοληστερόλη βελτιώθηκε σημαντικά στους ασθενείς που έλαβαν εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.
Ας δούμε και Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!

Καταπολεμά την πήξη του αίματος.

Εκτός του προαναφερομένου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού OPC μείωσε τον κίνδυνο της πήξης του αίματος σημαντικά φέρνοντας το στην πρέπουσα πηκτικότητα (Χωρίς δηλαδή δυσμενείς επιπτώσεις στην αραίωση του αίματος) προστατεύοντας τους ασθενείς από επιπτώσεις καρδιαγγειακών διαταραχών.
Υπάρχουν καταγεγραμμένες και πολλές άλλες επιστημονικές μελέτες που έχουν δείξει αυτά τα αποτελέσματα.

Καταπολεμά την δημιουργία θρόμβων.

Στην ίδια δημοσίευση ανακοινώθηκε επίσης ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων, αλλά και στην αποφυγή δημιουργίας ακόμα και μετά από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις.
Ας δούμε και Θρόμβος: Μια σοβαρή απειλή της υγιείας. Αιτίες και προφύλαξη

Αρωγός στην πρόληψη και ρύθμιση του διαβήτη τύπου 1 και 2.

Σε κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό American Journal medicine διαπίστωσε ότι εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού OPC μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ακόμα και μετά από ένα γεύμα υψηλό σε υδατάνθρακες.

Αυτό και μόνο ως δράση βοηθά και τους διαβητικούς ασθενείς στην εξομάλυνση δημιουργίας μεγάλων αυξομειώσεων γλυκόζης στο αίμα.
Ας δούμε Διατροφή: Μπορεί να Αναγεννήσει το Πάγκρεας-Να Αναστρέψει τον Διαβήτη
και να έχουμε υπόψιν ότι πολλοί από εμάς είμαστε σε προ-διαβητικό στάδιο, χωρίς να το γνωρίζουμε Μήπως έχω διαβήτη; Συμπτώματα και απαραίτητες εξετάσεις

Επιταχύνει την ανάκαμψη από επίπονη άσκηση και τραυματισμούς μυών και οστών.

Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δύναμη του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού OPC έστρεψε την προσοχή των ερευνητών στο να μελετήσουν τις επιπτώσεις από την λήψη στην αποκατάσταση των μυών.

Σε αυτές τις έρευνες, OPC αποδείχτηκε ότι έχουν τονωτική δράση στις αντιφλεγμονώδεις κυτταροκίνες, (IL-10 ) και βοήθησε στην αναγέννηση κατεστραμμένων μυϊκών ινών ταχύτατα.

Τα μακροφάγα, που είναι γνωστά για την ικανότητά τους να σταματήσουν τα βακτήρια και τους ιούς, βοηθούν επίσης στην ταχύτερη αποθεραπεία του τραυματισμένου ιστού.
Κλινικά θυμίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι αυξημένα επίπεδα σε μακροφάγα και ουδετερόφιλα (Λευκών αιμοσφαιρίων που βρέθηκαν στις περιοχής της φλεγμονής) έχουν επιταχύνει πλήρως την ίαση και στην περίπτωση παράλληλης λήψης με OPC απατήθηκαν μόλις 5 ημέρες σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Αντικαρκινική δράση.

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού OPC, κλινικά έχει μελετηθεί πολλές φορές και για την αντικαρκινική του δράση.
Για παράδειγμα ο καρκίνος του παχέος εντέρου που έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θυμίζω πως ο καρκίνος αναπτύσσεται μέσω πολλών μηχανισμών, με κύριο τις τοξίνες που προσλαμβάνονται μέσω των γενετικά τροποποιημένων και των επεξεργασμένων τροφών και γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο, σε σημαντικές μελέτες βρέθηκε ότι το OPC που περιέχει αυξημένες ποσότητες σε ταννίνη καταστέλλει τα καρκινικά κύτταρα.
Κατά συνέπεια αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων, σταματά τον κύκλο της σηματοδότησης των καρκινικών κυττάρων, και επάγει την απόπτωση, θάνατο των καρκινικών κυττάρων.

Αλλά ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα.

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό γιατί ακόμη και αν δεχτούμε ότι η συμβατική χημειοθεραπεία μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, αφήνει ζωντανά τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και για αυτό παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο των μεταστάσεων μετά από καιρό σε ασθενείς που έχουν υποστεί χημειοθεραπεία.
Γι΄αυτό και λέμε Χημειοθεραπεία και Φυσικά Ιάματα: Άσπονδοι Εχθροί ή Επιβεβλημένοι Σύμμαχοι Υπέρ της Υγείας


Σε άλλες κλινικές έρευνες έχουν εξετάσει την επίδραση του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού OPC σε καρκινικά κύτταρα του μαστού με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε μια παράλληλη χορήγηση.

Επίσης σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Research εκθείασαν την πολύτιμη δυναμική του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού OPC όταν σε κλινική έρευνά τους αποδείχτηκε περίτρανα ότι ανέστειλε την δραστηριότητα της αρωματάσης και μειωμένη ανάπτυξη σε MCF-7 κύτταρα καρκίνου του μαστού και συγκεκριμένα ανέφεραν στα συμπεράσματα τους.
« Πιστεύουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά και αποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού OPC είναι δυνητικά χρήσιμο στην πρόληψη / θεραπεία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού μέσω της αναστολής της δραστηριότητας της αρωματάσης, καθώς και την έκφραση τους.»
Πολλές παρόμοιες μελέτες έχουν γίνει και δημοσιευτεί σχεδόν για όλες τις μορφές καρκίνου με τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Ας θυμηθούμε Γιατί έκρυψαν αυτόν τον ισχυρό αντικαρκινικό σπόρο από το κοινό;

Επιβραδύνει άνοια και Αλτσχάιμερ.

Λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης, τα OPC είναι όλο και περισσότερο στην αιχμή της έρευνας κύρια του Alzheimer.
Δημοσιευμένες μελέτες έχουν δείξει ότι προστατεύουν το ευαίσθητο νευρικό κύκλωμα του εγκεφάλου.

Αυτό και μονο καθιστα το OPC ως ιδανική λύση όχι μόνο για την αναχαίτιση της άνοιας και του Αλτσχάιμερ, αλλά και για την βελτίωση της μνήμης και γνωστικής ικανοτάτας σε νεότερες ηλικίες και με δεδομένο την έλλειψη επικίνδυνης τοξικότητας.
Ας δούμε Συμπληρωματικές και εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης της άνοιας
και Η διατροφή “του εγκεφάλου” μπορεί να αποτρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ
Τέλος, σκεφτείτε όλη αυτήν την δυναμική και δράση των κουκουτσιών του σταφυλιού, συνδυασμένη με το απίστευτο Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου

Άλλα ισχυρά οφέλη των Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (OPC):.

Κατανοώντας απλοϊκά όλες τις δράσεις των OPC εύκολα ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για την σπουδαιότητα τους και σε άλλες εφαρμογές πέρα της αποτοξίνωσης και καταπολέμησης των χρόνιων, κυρίως, φλεγμονών.

Γενικότερα έχω αναφέρει πολλές φορές την αναγκαιότητα, σπουδαιότητα της στήριξης του καρδιαγγειακού μας συστήματος σε νεανικά επίπεδα.
Χαρακτηριστικά μάλιστα έχω γράψει ότι το Α και Ω της υγείας, ευεξίας και ομορφιάς είναι το καρδιαγγειακό.


Συμπερασματικά λοιπόν, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού OPC είναι ένα από τα ελάχιστα φυσικά ιάματα που καθολικά στηρίζει το καρδιαγγειακό. 
Μην ξεχνάτε, ότι το εν λόγω εκχύλισμα, διαθέτει σε υψηλή συγκέντρωση όλες αυτές τις ουσίες για τις οποίες οι γιατροί μας προτρέπουν να πίνουμε ένα ποτηράκι κρασί ημερησίως, και βέβαια, χωρίς τα αρνητικά του οινοπνεύματος!!
Ας δούμε και Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή


Τέλος η ποιότητα του εκχυλίσματος των σπόρων του σταφυλιού OPC είναι ένας βασικός παράγοντας επιλογής μιας και η δραστικότητα τους συνδέεται στενά με αυτή.
Αυτό ασφαλώς δεν ισχύει μόνο για το OPC και θα σας θυμίσω πως τα πιστοποιημένα βιολογικά ιάματα πραγματικά υπερέχουν.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην φόρμουλα αποτοξίνωσης του πανεπιστημίου των Αθηνών που καθόλου τυχαία δεν συμπεριλαμβάνει τα άγνωστα για τους περισσότερους εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού OPC.

«Τροφή»:

Πράγματι τα κουκούτσια των σταφυλιών έχουν πολλές και εξαιρετικές ιδιότητες, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως, πως τα ωμά κουκούτσια σταφυλιού είναι άπεπτα στο ανθρώπινο στομάχι. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το περιεχόμενό τους, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες για την εξαγωγή των πολύτιμων συστατικών από αυτά. Γι’ αυτό και μιλάμε για το ΕΚΧΎΛΙΣΜΑ τους!

Σκεφτείτε τώρα όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα σούπερ οφέλη, συνδυασμένα με δύο ακόμη υπερ-δυνάμεις το τζίνγκο μπιλόμπα και την πυκνογενόλη (Το “tuboflo” των αρτηριών! όλα μαζί συνδυασμένα σε μία κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου, των πνευμόνων και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων, και όπως βλέπουμε σήμερα ένα σωρό ακόμη ωφελειών, μέχρι και ενάντια στον καρκίνο!!

Και δεν αναφέρομαι σε κάτι τυχαίο που απλώς βρήκα και προτείνω, αλλά για πιστοποιημένο, προϊόν ΜΕΛΈΤΗΣ του πανεπιστημίου Αθηνών!

Παρακαλώ, δε όσους το έχουν χρησιμοποιήσει, να μοιραστούν μαζί μας τις διαφορές που ακόμη και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν, στην υγιεία τους, μετά την μακροχρόνια λήψη του!!

Για περισσότερες πληροφορίες, για την δράση του και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Ας δούμε ακόμη: 8 εκπληκτικά οφέλη των κουκουτσιών του σταφυλιού 

Τι διατροφικό πλούτο κρύβουν τα κουκούτσια από τα σταφύλια; 


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr