Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.

Ξέρετε ότι το 80% των χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών προέρχονται από το στόμα;

Η υγεία των δοντιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γενική υγεία. Παθήσεις όπως η ουλίτιδα, οι διαταραχές κροταφογναθικής διάρθρωσης, οι κοιλότητες, η κακή αναπνοή, η πεπτική δυσκολία, ακόμα και οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης δείχνουν ότι υπάρχουν βιοχημικές ανισορροπίες στο στόμα αλλά και σε όλο το σώμα. Το λίγο οξύ του στομάχου, τα μη-ισορροπημένα βακτήρια, η κακή διατροφή και ο κακός τρόπος ζωής ενδέχεται να συμβάλουν στην κακή υγιεινή του στόματος και κατά συνέπεια και του σώματος. Δυστυχώς, το βούρτσισμα των δοντιών σας χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα, και ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών από ένα συμβατικό οδοντίατρο δεν είναι πρακτικές που μειώνουν τον κίνδυνο για τις ασθένειες του σώματος.


Αλλά γιατί όχι;
Οι συμβατικοί οδοντίατροι αντιμετωπίζουν το στόμα ως μια ενιαία οντότητα, αντί να το εξετάσουν ως μια πύλη για ολόκληρο το σώμα. Για το λόγο αυτό, πολλές κοινές οδοντιατρικές διαδικασίες συχνά βλάπτουν τον ασθενή σε μακροπρόθεσμη βάση. Για παράδειγμα, τα αμαλγάματα υδραργύρου απελευθερώνουν σωματίδια υδραργύρου συνεχώς και επιβαρύνουν το σώμα με περίσσεια τοξικού μέταλλου. Και οι ριζικές κοιλότητες αφήνουν σάπια οστά και σάπιους ιστούς στο στόμα, στους οποίους ευδοκιμούν τα παθογόνα βακτήρια.

Οι συμβατικές οδοντόπαστες και τα στοματικά διαλύματα περιέχουν τοξικά συστατικά όπως φθόριο, τεχνητά χρώματα, οινόπνευμα, και συντηρητικά. Φανταστείτε ότι λένε στην ετικέτα «Μην καταπίνετε». Δυστυχώς, το στόμα έχει μεγάλη ικανότητα στο να απορροφά αυτές τις τοξίνες και να τις εντάσσει στην κυκλοφορία του αίματος, ακόμη και αν αυτές δεν καταποθούν. Το να «καθαρίζετε» τα δόντια με μια χημική ουσία που είναι πολύ τοξική για την καταπιείτε δεν έχει νόημα, γιατί το στόμα πρέπει να εξετάζεται ως πύλη για το σώμα, γιατί το σώμα περιέχει ένα ζωντανό οικοσύστημα από ωφέλιμα βακτηρία που το προστατεύουν.

Δείτε:
Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;
Φυσική καθημερινή οδοντιατρική περίθαλψη
Αντί να αγοράζετε ακριβά, επαγγελματικά προϊόντα, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μη τοξικά συστατικά που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι; Για παράδειγμα, ξεκινήστε τη μέρα σας με μια παραδοσιακή πρακτική όπου μπορείτε να κάνετε μπουκώματα με 2 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο στόμα. Η πρακτική αυτή καθαρίζει και αποτοξινώνει τους ιστούς των ούλων, εξαλείφει τυχόν τοξίνες από την προηγούμενη μέρα ή νύχτα. 


Δείτε: Αποτοξίνωση από το στόμα με τη χρήση λαδιού

Μετά, μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα (για περιορισμένο χρονικό διάστημα), η οποία απολεπίζει φυσικά τα δόντια, αυξάνει το pH στο στόμα για την προστασία από παθογόνα βακτήρια και διώχνει τους λεκέδες από το σμάλτο. Αντί να βουρτσίζετε από τη μία πλευρά στην άλλη, βουρτσίσετε επάνω από τα ούλα προς την κορυφή του δοντιού. Ένα ζεστό, ξέπλυμα με θαλασσινό αλάτι ανανεώνει το στόμα και δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων, ενώ αποτρέπει τις νόσους που προκαλούνται από μικρόβια.

Δείτε: Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Φτιάξτε οδοντική σκόνη με στάχτη φασκόμηλο κανέλα και γλυκάνισο!


Αν έχετε αμαλγάματα από υδράργυρο/ασημί ή ριζικές κοιλότητες, επισκεφθείτε ένα καταρτισμένο και έμπειρο βιολογικό ή ολιστικό οδοντίατρος για την ασφαλή απομάκρυνση και τον καθαρισμό των δοντιών. Πάρτε υψηλές δόσεις βιταμίνης C πριν και μετά τον οδοντίατρο σας για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά από τις τοξίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τρώτε βιολογικά τρόφιμα και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα για να θρέψουν τα δόντια, τα ούλα σας, και οι μικροοργανισμοί που ζουν στο στόμα και το προστατεύουν. Χρησιμοποιώντας μη τοξικά προϊόντα στοματικής φροντίδας θα μειώσετε ενεργά τον κίνδυνο οδοντικής νόσου, ενώ υποστηρίζετε επίσης τη γενική υγεία σας.
Δείτε επίσης: Κρυφή Απειλή η Περιοδοντίτιδα

H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει και την κατάσταση της καρδιάς.

1.000 αρρώστιες μπορεί να εμφανιστούν στο στόμα.

Το είδα: www.detoxcenter.gr