Πάνε χρόνια που αποχαιρέτισα μια και καλή το στοματικό διάλυμα του εμπορίου. Για εμένα προσωπικά αποτελεί την αιχμή του δόρατος των καρκινογόνων προϊόντων όλων των εποχών.
Η σπιτική εκδοχή κάνει όσα δεν ονειρεύτηκε ποτέ η εμπορική και επιπλέον είναι απόλυτα ασφαλής. Καθαρίζει τα δόντια και τα ούλα, φρεσκάρει την αναπνοή και σκοτώνει τα μικρόβια, που κατοικοεδρεύουν στη στοματική κοιλότητα, με φυσικό τρόπο.
Το γαρίφαλο, και το παράγωγο του γαρυφαλέλαιο, αποτελεί παραδοσιακά αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας και υγιεινής του στόματος και των δοντιών. Έχει φυσικές αντισηπτικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες και επιπλέον προσφέρει αναλγησία σε περίπτωση πονόδοντου. Το μύρο έχει και αυτό αντισηπτικές ιδιότητες σε ευρύ φάσμα μικροβίων και χρησιμοποιείται σε μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.
Θα χρειαστείτε:
- 200 gr vodka
- 1 κουταλάκι του γλυκού καρφάκια γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μέντα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μύρο (κοπανισμένο)
- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλα ή μέντα (ή συνδυασμό)
- Βραστό νερό
Προσθέστε στο βάζο τη vodka. Κλείστε σφικτά το καπάκι και αναταράξτε το βάζο. Τοποθετήστε το σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού, μακριά από το ηλιακό φως. Το ανακινείτε καθημερινά και σε 2-3 εβδομάδες είναι έτοιμο.
Μόλις παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος αναμονής σουρώστε το διάλυμα από τα βότανα με ένα φίλτρο του καφέ και τοποθετήστε το σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και ανακινείστε καλά.
Πως το χρησιμοποιώ;
Αναμίξτε 30-40 σταγόνες από το διάλυμα με ¼ της κούπας νερό και κάντε στοματικές εκπλύσεις για 30 δευτερόλεπτα.
Σημειώσεις
- Αν δε μπορείτε να βρείτε μύρο (ρητίνη) αντικαταστήστε το με αιθέριο έλαιο μύρου.
- Για επιπλέον καθαρισμό μη χρησιμοποιήσετε σκέτο νερό αλλά οξυζενέ. Θα κάνει τα δόντια σας να τρίζουν από καθαριότητα και θα σκοτώσει τα πάντα μέσα στο στόμα σας. Για τα μικρόβια μιλάω!
Σπιτικές συνταγές για τη περιποίηση των δοντιών!
6 φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο!
Φτιάξτε οδοντική σκόνη με στάχτη φασκόμηλο κανέλα και γλυκάνισο!
Το είδα, και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άδεια αναδημοσίευσης, στο: oliviart-gr.blogspot.gr