Τρόποι καθαρισμού και αποτοξίνωσης του ήπατος

Τρόποι καθαρισμού και αποτοξίνωσης του ήπατος

Το ήπαρ είναι το όργανο στο οποίο βασιζόμαστε για την εξουδετέρωση των βακτηριδίων, των τοξινών, των ιών, των φαρμάκων και άλλων βλαπτικών για τον οργανισμό μας στοιχείων.
Είναι φυσιολογικό λοιπόν να μπλοκάρει και να απαιτεί καθαρισμό. Πώς όμως καθαρίζουμε το συκώτι μας; Τα εκχυλίσματα αποτελούν εξαιρετική φυσική θεραπεία γι αυτό. Θα σας εξηγήσουμε ακριβώς τον τρόπο που το επιτυγχάνουν.

Κάθε βιολογικό φάρμακο αναφέρει ότι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας είναι η αποτοξίνωση.

Η διαδικασία αυτή δημιουργεί μια υγιή ισορροπία. Έτσι λοιπόν για να προλάβετε μια τυχόν ασθένεια στο συκώτι σας, απαιτείται να κάνετε έναν καθαρισμό μια ή δύο φορές το μήνα χρησιμοποιώντας φυτά που προσφέρει απλόχερα η φύση. Τι λέτε, το δοκιμάζουμε;

Πώς καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε ένα καθαρισμό στο ήπαρ;

Όταν το συκώτι σας είναι φορτωμένο με τοξίνες, έχει κάποια φλεγμονή ή ορισμένες ουσίες το εμποδίζουν να εκπληρώσει τις κανονικές λειτουργίες του, τότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τα εξής συμπτώματα:
  • Βαρύτητα στην κοιλιακή χώρα
  • Έλλειψη όρεξης
  • Οι τροφές που καταναλώνετε σας κάνουν να νιώθετε άρρωστοι ή παθαίνετε ναυτία, αισθάνεστε άσχημα
  • Πιθανότητα διάρροιας
  • Συχνή είναι επίσης και η εμφάνιση πυρετού, ένα αλάνθαστο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα σας και ότι μια φλεγμονή είναι παρούσα
  • Εντερικά αέρια
  • Πονοκέφαλοι 
  • Πόνος στην περιοχή που βρίσκεται το συκώτι (θυμηθείτε ότι το συκώτι βρίσκεται ακριβώς κάτω από το διάφραγμα στη δεξιά άνω πλευρά)
  • Ερεθισμούς στο δέρμα
  • Άσχημη αναπνοή
Μπορείτε να δείτε και Σημάδια που δείχνουν δυσλειτουργία του ήπατος
9 ενδείξεις ηπατικής βλάβης που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε 


Προτεινόμενα εκχυλίσματα για τον καθαρισμό του ήπατος

Εκχύλισμα αγκινάρας 

Το εκχύλισμα αγκινάρας προστατεύει το συκώτι, το καθαρίζει και θεραπεύει ασθένειες που σχετίζονται με αυτό. Είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, βιταμίνη Α1, βιταμίνη Β1, βιταμίνη C καθώς και σε μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο και σε φυτικές ίνες. Καταναλώστε το για τουλάχιστον 5 συνεχόμενες μέρες κάθε 15 μέρες. Θα καθαρίζετε έτσι το συκώτι σας τακτικά.

Οδηγίες:

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε σε ένα φλυτζάνι νερό τα φύλλα από δύο ξερές αγκινάρες. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά και πιείτε το αργά. Αν πάσχετε από κάποιου είδους ασθένεια στο συκώτι, μπορείτε να το πίνετε έως 3 φορές την ημέρα.
Αγκινάρα, προστατεύει συκώτι και πεπτικό, δυναμώνει το ανοσοποιητικό 

Εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου 

Το μυστικό του γαϊδουράγκαθου βρίσκεται στους σπόρους του, οι οποίοι περιλαμβάνουν σιλυμαρίνη στην οικογένεια των φλαβονοειδών που δρουν ως αντιοξειδωτικά. Ενισχύει την αναγέννηση του ήπατος, διευκολύνει την πέψη των λιπαρών και αποτρέπει στις τοξικές ουσίες να εισέλθουν στα ηπατικά κύτταρα. Αποτελεί μια κατάλληλη και απαραίτητη πηγή αποτοξίνωσης.

Οδηγίες

Σπόροι γαϊδουράγκαθου μπορείτε να προμηθευτείτε σε κάθε κατάστημα υγιεινής διατροφής. Είναι από τα πιο διαδεδομένα φυσικά συστατικά αν και πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσω του εκχυλίσματός του δεν θα λάβετε το 100% από τα οφέλη που προσφέρει επειδή η σιλυμαρίνη είναι ένα ενεργό συστατικό αδιάλυτο στο νερό.

Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη σε κάψουλες ή χάπια. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να φτιάξετε ένα εκχύλισμα απλά γεμίστε ένα μικρό κουτάλι της σούπας με τους σπόρους γαϊδουράγκαθου, θρυμματίστε τους και ρίξτε τους σε ένα φλυτζάνι με καυτό νερό. Αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά.
Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι 

Εκχύλισμα φασκόμηλου 

Το εκχύλισμα φασκόμηλου είναι τέλειο για την εξουδετέρωση των τοξίνων, την ανακούφιση και τον καθαρισμό του ήπατος. Καταναλώστε το μετά τα γεύματα.

Οδηγίες

Το φασκόμηλο μπορείτε πολύ εύκολα να το βρείτε. Πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν τα δικά τους θεραπευτικά βότανα και το φασκόμηλο είναι ανάμεσα σε αυτά. Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε καταστήματα.
Για το εκχύλισμα φασκόμηλου χρειάζεστε 4 γρ. άνθη και φύλλα φασκόμηλου για κάθε ένα φλυτζάνι βραστού νερού. Έπειτα, αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά.
Φασκόμηλο, φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις ανά τον κόσμο

Εκχύλισμα πικραλίδας 

Το τσάι από πικραλίδα αποτελεί εξαιρετικό διεγερτικό για το συκώτι. Το καθαρίζει και ενισχύει τις λειτουργίες του. Μπορείτε να το πιείτε και το απόγευμα ή ακόμα και μετά τα γεύματα καθώς βοηθά επίσης στη χώνεψη.

Οδηγίες

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε μια χούφτα από ξερά φύλλα και άνθη και να βράσετε σε ένα φλυτζάνι νερό. Αφήστε το να σταθεί και πιείτε έως δύο φλυτζάνια την ημέρα.
Ταραξάκο: Ένα υποτιμημένο Ελληνικό Ίαμα με 12 ισχυρές δράσεις 

Εκχύλισμα από φύλλα μπόλντο

Το εκχύλισμα από φύλλα μπόλντο έχει χωνευτικές ιδιότητες, προστατεύει το στομάχι, το έντερο και σημαντικότερο όλων το συκώτι. Είναι ένας εκπληκτικός σύμμαχος.

Οδηγίες

Το φυτό αυτό μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα καταστήματα με υγιεινά προϊόντα. Είναι πολύ εύκολη η προετοιμασία του καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε ένα κουταλάκι με αποξηραμένα φύλλα σε ένα φλυτζάνι με βραστό νερό. Αφήστε το να σταθεί και πιείτε το μετά τα γεύματα.
«Τροφή»: Αξίζει έστω και για κάποιους μήνες τον χρόνο να αποτοξινώνουμε το συκώτι μας συστηματικά. 
Προσωπικά χρησιμοποιώ το γαϊδουράγκαθο, σε μορφή κάψουλας προκειμένου να ελέγχουμε τα mg των δραστικών του ουσιών, αλλά και επειδή δυστυχώς, η σιλυμαρίνη δεν είναι ιδιαίτερα διαλυτή στο νερό και έτσι το γαϊδουράγκαθο ως ρόφημα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις κάψουλες. 
Η Silymarin συνήθως ανέρχεται μόνο σε 1 έως 4 τοις εκατό του συνολικού φυτού αλλά οι υψηλής συγκέντρωσης κάψουλες που σας προτείνω, είναι τυποποιημένες για να περιέχουν 80% τοις εκατό σιλυμαρίνης και τα άλλα δραστικά συστατικά. 
Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό γαϊδουράγκαθο ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις δράσεις του στο έπακρο. 
Όσοι ενδιαφέρεστε, να βελτιώσετε την υγιεία σας με την χρήση του, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

Σας… πρήζουν το συκώτι; Πως να το προστατέψετε 

Τροφές και συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι σου. 

Ανθυγιεινές τροφές δηλητηριάζουν το συκώτι: Πως να το ξεμπλοκάρετε 

Πολύ σημαντική είναι και αυτού του είδους η προστασία: Η σχέση Συκωτιού-Τοξινών και της Ψυχικής σας διάθεσης 


meygeia.gr