Κουρκουμάς, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική, αντιοξειδωτική συνταγή, επιφέρει καθολική βελτίωση της υγείας


Κουρκουμάς, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική, αντιοξειδωτική συνταγή, επιφέρει καθολική βελτίωση της υγείας

Αυτό το ελαφρύ τονωτικό είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας: Αντιφλεγμονώδες ρόφημα με κουρκουμά. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεστε καν αποχυμωτή για να το παρασκευάσετε.

Η λέξη «φλεγμονή» είναι μια λέξη που ακούμε συχνά αυτές τις μέρες.

Σχετίζεται με σοβαρές καταστάσεις της υγείας, όπως
Θεωρείται επίσης ο ένοχος πίσω από τα ορατά σημάδια της γήρανσης.
Η φλεγμονή είναι η ανταπόκριση του σώματός μας είτε στο άγχος είτε προέρχεται από τα τρόφιμα που τρώμε, τον τρόπο ζωής μας ή κάποιον τραυματισμό. Οι φλεγμονώδεις αποκρίσεις όπως ο πυρετός, ο πόνος και το οίδημα είναι ο τρόπος του σώματός που προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία.
Η Φλεγμονή ως διαδικασία αυτοΐασης του οργανισμού 


Δεν είναι όμως αυτή η διαδικασία που θα μας απασχολήσει σήμερα. Αυτό που θα εξετάσουμε είναι η σύγχρονη επιδημία χρόνιας φλεγμονής στο σώμα μας που μας κάνει να νιώθουμε άρρωστοι. Μιλάμε για τη φλεγμονή που προέρχεται από την κατανάλωση μιας τροφής με κακή ποιότητα με επεξεργασμένα σάκχαρα, γενικώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα, βιομηχανικά λίπη και έλαια, γλουτένη και κακής ποιότητας κρέατα.
Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία

Άλλες αιτίες της φλεγμονής περιλαμβάνουν:

Αυτή η κατάσταση φλεγμονής εξασθενεί το σώμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας μας πιο ευάλωτους σε ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα επιφέρουν ταχύτερη γήρανση του οργανισμού.
Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες 

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Εκτός από τους παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω και την επιλογή διαφορετικών τρόπων ζωής, υπάρχουν μερικά ισχυρά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα για να μειώσετε τη φλεγμονή στο σώμα σας. Εάν μειώσετε τη φλεγμονή στο σώμα σας, όχι μόνο θα φαίνεστε και θα αισθανθείτε νεότεροι, αλλά θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες.
Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση κουρκουμά:

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα (αντικαρκινική δράση), μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και προάγει την υγεία του ήπατος.

Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή και να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια ισχυρή ώθηση είναι να προσθέσετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας.
Χρησιμοποιώ τον κουρκουμά στο μαγείρεμά μου και συχνά τρώω μια τροπική λιχουδιά κουρκουμά για μεσημεριανό σνακ.

Τι είναι το τονωτικό ρόφημα με κουρκουμά;

Αυτή η έντονη πορτοκαλί ρίζα είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη φρέσκια ρίζα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σκόνη κουρκουμά.
Κουρκουμάς, δρα κατά φλεγμονών, καρκίνου, διαβήτη, Αλτσχάιμερ, ακμής και πανάδων 

Τζίντζερ:

Το τζίντζερ είναι ένα άλλο υπέροχο αντιφλεγμονώδες. Προωθεί επίσης την υγιή πέψη και βελτιώνει την απορρόφηση και αφομοίωση των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών. Η φρέσκια ρίζα είναι καλύτερη.
Χρησιμοποιήστε το τζίντζερ για να βελτιώσετε την υγεία σας 

Νερό καρύδας:

Το νερό καρύδας είναι βαθιά ενυδατικό και θρεπτικό. Έχει βιταμίνες (ιδιαίτερα βιταμίνες Β), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (συμπεριλαμβανομένου ψευδαργύρου, σεληνίου, ιωδίου, θείου και μαγγανίου). Είναι επίσης γεμάτο από αμινοξέα, οργανικά οξέα, ένζυμα, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά.
Νερό Καρύδας: Παρεξηγημένο κι όμως ωφέλιμο

Λεμόνι ή πορτοκάλι:

Τα εσπεριδοειδή δεν είναι μόνο γλυκά και αναζωογονητικά, είναι επίσης φορτωμένα με φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα φλαβονοειδή εσπεριδοειδών είναι επίσης αντιοξειδωτικά που μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις. Τα εσπεριδοειδή είναι επίσης υψηλά σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο.

Καρότο:

Τα υψηλά επίπεδα β-καροτένιου στα καρότα δρουν ως αντιοξειδωτικό για την πρόληψη βλάβης των κυττάρων. Η βιταμίνη Α στα καρότα κάνει το δέρμα υγιές, βελτιώνει την όραση και βοηθά το συκώτι στην απώθηση των τοξινών από το σώμα
Καρότο, μία υποτιμημένη σούπερ τροφή 

Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου:

Μία μικρή ποσότητα γλυκαντικού σε αυτά δίνει μια ωραία, απαλή γεύση. Το ακατέργαστο μέλι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φλεγμονή. Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη φλεγμονή.

Μαύρο πιπέρι:

Η προσθήκη μαύρου πιπεριού αυξάνει την βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης, του δραστικού συστατικού στον κουρκουμά, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει στην αφομοίωση του στο σώμα σας.
Μαύρο πιπέρι – Όσο απλό.. Τόσο θαυματουργό 

Μπαχαρικά:

Το καγιέν μπορεί να προστεθεί γιατί είναι ένα ισχυρό πεπτικό βοήθημα. Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που λέγεται ότι σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε να το καταναλώσετε με ένα γεύμα που περιλαμβάνει υγιή λίπη. Το ενεργό συστατικό, κουρκουμίνη είναι λιποδιαλυτό και απαιτεί λίγο λίπος για να αφομοιωθεί σωστά στο σώμα.

Η προσθήκη επίσης του μαύρου πιπεριού που περιέχει το συστατικό Πιπερίνη, ο οποίος είναι ένας ενισχυτής βιοδιαθεσιμότητας της κουρκουμίνης, επιτρέπει στις ουσίες να παραμείνουν στα κύτταρα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Μια μελέτη έδειξε ότι έτσι αυξάνεται η βιοδιαθεσιμότητα του κουρκουμά κατά 2000%.
Πως να βελτιώσετε την απορρόφηση κουρκουμίνης για σούπερ ενισχυμένα οφέλη 


Αντιφλεγμονώδης κουρκουμάς :

Συστατικά:

Οδηγίες

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μπλέντερ και χτυπήσετε μέχρι να γίνουν ένα. Πιείτε όπως είναι ή στραγγίξετε το πριν το πιείτε.
«Τροφή»: Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογική κουρκουμίνη ως συμπλήρωμα διατροφής, φυτοσωμική 10 φορές ποιο ισχυρή και αφομοιώσιμη από οποιαδήποτε άλλη, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις της στο έπακρο.
Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Κουρκουμίνη, συμβάλλει στη ρύθμιση του ζαχάρου 

Κουρκουμίνη: Προστασία από φλεγμονές και δηλητηρίαση από μόλυβδο 

Τα 34 φάρμακα που μπορείτε να αντικαταστήσετε με κουρκουμά 

Προσοχή: Κουρκουμάς και παρενέργειες – Πότε να τον αποφεύγετε 


www.healthydiet24.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ενεργό σύνδεσμο και ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com