Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος

Tί είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από κύτταρα και συστατικά κυττάρων (που ονομάζονται μόρια). Ο φυσιολογικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει τον οργανισμό και να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια που εισβάλλουν στο σώμα. ‘Όταν κάποιος πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα, το ανοσοποιητικό του σύστημα λανθασμένα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του σώματός του, στοχεύοντας τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά του.
Δείτε και Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν
Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα, καθένα από τα οποία μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, η αυτοάνοση αντίδραση στρέφεται εναντίον του εγκεφάλου στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας π.χ. εναντίον του εντέρου στη νόσο του Crohn. Σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, οι ιστοί και τα όργανα που προσβάλλονται μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, όλοι όμως πάσχουν από την ίδια νόσο.
Ποίοι προσβάλλονται από τα Αυτοάνοσα Νοσήματα
Πολλά από τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι σπάνια. Ως ομάδα νοσημάτων όμως, τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν εκατομμύρια ανθρώπων. Τα πιο πολλά απ’ αυτά προσβάλλουν τις γυναίκες πιο συχνά από τους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, προσβάλλουν γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία όπου μπορούν να εργαστούν και να κάνουν παιδιά.
Αιτίες Αυτοάνοσων Νοσημάτων.
Τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι μεταδοτικά.
Τα αυτοάνοσα νοσήματα δε μεταδίδονται σε άλλους ανθρώπους όπως οι λοιμώξεις. Δε σχετίζονται με το σύνδρομο επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS), ούτε αποτελούν κάποια μορφή καρκίνου.
«Τροφή»: Βάση, όμως της παραπάνω αιτιολογίας, του τι είναι αυτοάνοσα, τότε όλοι οι καρκίνοι ΕΙΝΑΙ αυτοάνοσες ασθένειες, δεν νομίζετε;
Eίναι τα αυτοάνοσα νοσήματα κληρονομικά;
Τα γονίδια που κληρονομούν οι άνθρωποι συνεισφέρουν στην προδιάθεση για την εκδήλωση κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος. Κάποιες νόσοι, όπως η ψωρίαση, μπορούν να εμφανιστούν σε μέλη της ίδιας οικογένειας. Για να εμφανίσουν όμως δε φτάνουν τα γονίδια, χρειάζεται να δράσουν και άλλοι παράγοντες. Επιπλέον, ορισμένα μέλη μιας οικογένειας μπορεί να κληρονομούν και να έχουν της ίδια ομάδα μη φυσιολογικών γονιδίων και όμως να εμφανίσουν διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα. Για παράδειγμα, ένας πρώτος ξάδελφος μπορεί να έχει Λύκο, ένας άλλος Δερματομυοσίτιδα και μια από τις μητέρες να έχει Ρευματοειδή αρθρίτιδα.
«Τροφή»: Εδώ θα σταθώ στην πρόταση -Για να εμφανίσουν όμως δε φτάνουν τα γονίδια, χρειάζεται να δράσουν και άλλοι παράγοντες- και εξηγώ.. Ας υποθέσουμε ότι οι κληρονομικές ασθένειες είναι κάτι σαν «σπόροι» που περνάνε από γενιά σε γενιά. Τι γίνεται λοιπόν; Εάν φυτέψουμε τους σπόρους σε άγονο έδαφος, όπως είναι φυσικό ΔΕΝ θα φυτρώσουν, ενώ εάν τους βάλουμε σε γόνιμο έδαφος, θα φυτρώσουν γρήγορα-γρήγορα.. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις εν λόγω ασθένειες, εάν το έδαφος (εμείς) είναι γόνιμο τότε θα νοσήσουμε. Και τώρα αν αναρωτιέστε τι εννοούμε γόνιμο για εμάς, μια ματιά σε αυτό, θα σας δώσει μία ιδέα: Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει η κάθε εσωτερική σύγκρουση δημιουργώντας ποιες ασθένειες
Χωρίς βέβαια να παραλείπουμε και τους εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η κακή διατροφή: Αυτοάνοσες ασθένειες και επεξεργασμένα τρόφιμα.
και η καθιστική ζωή: Καθιστική ζωή και επιπτώσεις στα ζωτικά μας όργανα
Άλλοι Παράγοντες που Πιθανόν να Επηρεάσουν την Εμφάνιση ενός Αυτοάνοσου Νοσήματος.
Είναι γνωστό ότι κάποια αυτοάνοσα νοσήματα πρωτοεμφανίζονται ή επιδεινώνονται από κάποια ερεθίσματα, όπως ιογενείς λοιμώξεις. Το φως του ήλιου όχι μόνο ενεργοποιεί το Λύκο, αλλά μπορεί να επιδεινώσει την πορεία της νόσου. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τους παράγοντες, των οποίων η αποφυγή βοηθά στην πρόληψη ή ελαχιστοποίηση της βλάβης που προκαλεί κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.
Συνήθη Αυτοάνοσα Νοσήματα
*Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Στη Ρευματοειδή αρθρίτιδα, στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ο αρθρικός υμένας (ο υμένας που καλύπτει τις αρθρώσεις).
Δείτε και Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μήπως σας αφορά;
Γλουτένη: Πως προκαλεί ρευματοειδή αρθρίτιδα
Ω 3 λιπαρά οξέα και ρευματοειδής αρθρίτιδα
*Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια νόσος στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Πολύ συχνά, η βλάβη στο ΚΝΣ συμβαίνει κατά περιόδους επιτρέποντας έτσι στον ασθενή να ζήσει μια σχετικά φυσιολογική ζωή. Στο άλλο άκρο, τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν συνεχή, με αποτέλεσμα μια προοδευτικά επιδεινούμενη νόσο, με πιθανή τύφλωση, παράλυση και πρόωρο θάνατο.
Δείτε και Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής
Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της μέσω διατροφής!
Σκλήρυνση κατά πλάκας και κρόκος Κοζάνης!
*Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι αναπτύσσεται λόγω της αυτοάνοσης καταστροφής των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι απαραίτητη για την διατήρηση του σακχάρου του αίματος (γλυκόζη) σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης ευθύνονται για τα συμπτώματα και τις επιπλοκές της νόσου. Ωστόσο, τα περισσότερα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη καταστρέφονται πριν ο ασθενής αναπτύξει τα συμπτώματα του διαβήτη. Στα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνονται η κόπωση, η συχνοουρία, η πολυδιψία και πιθανώς η αιφνίδια σύγχυση.
Ο Διαβήτης τύπου Ι συνήθως διαγιγνώσκεται πριν την ηλικία των 30 ετών και μπορεί να διαγνωστεί ακόμη και τον πρώτο μήνα της ζωής.
*Φλεγμονώδεις Παθήσεις τον Εντέρου
Αυτός ο ιατρικός όρος χρησιμοποιείται για τη νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα, δυο παθήσεις στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει το έντερο. Οι ασθενείς μπορεί να έχουν διάρροια, ναυτία, εμέτους, κοιλιακές κράμπες και πόνο που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί. Τα προσβεβλημένα άτομα μπορεί να πάσχουν τόσο από τη φλεγμονή του εντέρου, όσο και από τις παρενέργειες των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη νόσο.Γι` αυτό και ΔΕΝ χρειάζεται να πάρετε φάρμακα όταν υπάρχει η υπέρ-πολύτιμη ΜΑΣΤΙΧΑτης Χίου, μαζί με την πρόπολη που έχω να σας προτείνω στο life@proionta-tis-fisis.com
Μην ξεχνάτε: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)
Δείτε και Νόσος του Crohn: Τι είναι – Αιτίες.
Νόσος Crohn: η διατροφική απάντηση για αντιστροφή της
Αντιμετώπιση της νόσου του Crohn: Μια διαφορετική προσέγγιση!
*Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος
Οι ασθενείς, που πάσχουν από Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, συνήθως παραπονούνται για έντονη καταβολή και αρθραλγίες, ενώ εμφανίζουν εξανθήματα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσβάλλει όργανα όπως οι νεφροί, ο εγκέφαλος ή οιπνεύμονες. Σε πολλούς ασθενείς τα συμπτώματα και οι διαταραχές που προκαλούνται από τη νόσο ελέγχονται με τα διαθέσιμα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ωστόσο, αν ο ασθενής δεν παρακολουθείται στενά, οι παρενέργειες από τα φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές.Αξίζει τον κόπο να βάλετε και μερικά από αυτά στην ζωή σας, όπως και να έχει: Η αντιφλεγμονώδης Διατροφική Πυραμίδα του Δρ Weil
8 φυσικά υποκατάστατα αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων χωρίς παρενέργειες!
*Ψωρίαση
Η Ψωρίαση είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που προσβάλλει το δέρμακαι συχνά τα μάτια, τα νύχια και τις αρθρώσεις. Η ψωρίαση μπορεί να αφορά μικρές περιοχές του δέρματος ή να προσβάλλει ολόκληρο το σώμα με περιοχές κόκκινων λεπιών, που ονομάζονται πλάκες. Οι πλάκες είναι διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και σοβαρότητας και μπορεί να είναι τόσο επώδυνες, όσο και άσχημες. Βακτηριακές λοιμώξεις και πίεση ή τραυματισμός του δέρματος μπορούν να επιδεινώσουν την ψωρίαση. Η αντιμετώπιση της νόσου βασίζεται κυρίως στην τοπική αγωγή για την ανακούφιση της φλεγμονής, του κνησμού και των λεπιών. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις δίνονται και φάρμακα από το στόμα.
Δείτε: Φλεγμονή: Ένας Δολοφόνος – Σωτήρας
και Θεραπεία της ψωρίασης με λάδι αβοκάντο!
Όπως και Δερματικές ασθένειες και ψυχολογικά προβλήματα
*Σκληρόδερμα
Αυτό το αυτοάνοσο νόσημα προκαλεί πάχυνση του δέρματος και των αγγείων. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με Σκληρόδερμα παρουσιάζουν το φαινόμενο Raynaud, δηλαδή σπασμό των αγγείων στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Στις εκδηλώσεις του φαινομένου αυτού περιλαμβάνονται η αυξημένη ευαισθησία των δακτύλων των χεριών και των ποδιών στο κρύο, οι αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, ο πόνος και τα συχνά έλκη στις θηλές των δακτύλων των χεριών ή των ποδιών. Στα άτομα με Σκληρόδερμα η πάχυνση του δέρματος και των αγγείων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της κινητικότητας και τη δύσπνοια ή σπανιότερα τη νεφρική, καρδιακή ή πνευμονική ανεπάρκεια.
*Αυτοάνοσες Θυρεοειδοπάθειες
Η Θυρεοειδίτιδα του Hashimoto και η νόσος Graves προκύπτουν από την καταστροφή ή διέγερση από το ανοσοποιητικό σύστημα του Θυρεοειδούς αδένα.
Δείτε και Θυρεοειδής: όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε
Μήπως έχω θυρεοειδή;
Αυτοάνοσες ασθένειες: Σωστή διατροφή για θυρεοειδή και γενικά τα αυτοάνοσα
Εκατομμύρια γυναίκες αγνοούν τα συμπτώματα διαταραχής του θυρεοειδούς. Εσείς;
Θεραπεία
Η θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι μακροχρόνια διότι πρόκειται περί χρόνιων νοσημάτων που παρουσιάζουν υφέσεις και εξάρσεις. Η θεραπεία βασίζεται στη χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων που καταστέλλουν την αντίδραση του ανοσολογικού συστήματος και μειώνουν την φλεγμονή κορτιζόνη, μεθοτρεξάτη, κυκλοφωσφαμίδη, αζαθειοπίνη) και στην αναπλήρωση της λειτουργίας του οργάνου που έχει προσβληθεί (πχ χορήγηση ινσουλίνης στο διαβήτη).
Δείτε και Κορτιζόνη: Θαύμα ή δηλητήριο;
Λήψη κορτιζόνης και διατροφή 
«Τροφή»: Αυτή είναι η πρόταση της δυτικής ιατρικής για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων και είναι μία πρόταση, που όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι διαφωνούν μαζί της, καθώς ΔΕΝ θεραπεύει αλλά απλώς ασχολείται με τα συμπτώματα και την καταστολή τους, χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου η αιτία, από την μία και αφήνοντάς μας έρμαια ακόμη και στην πιο απλή ίωση, εφόσον καταστέλλει την πολύτιμη άμυνα του οργανισμού μας, τακτική που πολύ συχνά έχει τραγικές συνέπειες.
Θα σας δώσω πάλι ένα μεταφορικό παράδειγμα για να έχετε μία εικόνα του τι συμβαίνει με το ανοσοποιητικό και επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό και γιατί η καταστολή του είναι κατά την άποψή μου, εγκληματική: Σκεφτείτε ότι το ανοσοποιητικό μας είναι ένα ποτάμι, που κάποια στιγμή για κάποιον λόγο (ανθυγιεινή, καθιστική ζωή, ψυχολογικοί παράγοντες, κ.α.), έχει φύγει από την κανονική του ροή και αντί να ευεργετεί στο διάβα του, αρχίζει και πλημμυρίζει τις γύρω περιοχές προκαλώντας ζημιές. Τι νομίζετε ότι θα πρέπει τότε να κάνουμε για να σταματήσουμε το πρόβλημα; Να φτιάξουμε ένα φράγμα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα σπάσει; (όπως η δυτική ιατρική, που δίνει ανοσοκατασταλτικά, αφήνοντας τον οργανισμό ουσιαστικά γυμνό και ευάλωτο απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να τον βλάψει) ή να ΞΑΝΑ ΒΆΛΟΥΜΕ το ποτάμι στην αρχική του πορεία ώστε να ωφελεί και πάλι; (Δηλαδή να επαναπρογραμματίσουμε το ανοσοποιητικό μας, ώστε να ξανά κάνει αυτό που είναι ορισμένο εξ αρχής να κάνει και άρα να πάψει να βλέπει λάθος εχθρούς και να επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό).
Η λύση ΥΠΑΡΧΕΙ είναι 100% φυσική και σας την προτείνω στο τέλος του άρθρου!
Η διατροφή, η άσκηση αλλά και η καλή ψυχολογική κατάσταση παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασθένειας σε ύφεση και κάθε κρίση έντονου στρες ή επιβαρυμένης ψυχολογίας μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση των συμπτωμάτων και απορρύθμιση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς.
Δείτε προσεκτικά: Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό
Με σωστή διατροφή, δεν θα υπήρχε ιατρική, διότι δεν θα υπήρχαν αρρώστιες – Ιπποκράτης
και Οι δυσάρεστες επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο σώμα
Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών
Βέβαια, ενώ είναι φανερό ότι η ψυχολογική διάθεση παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ασθένειας, όχι μόνο στα αυτοάνοσα αλλά και σε όλα τα χρόνια νοσήματα, στο θέμα των αυτοάνοσων, που δεν είναι ξεκάθαρη η αιτιολογία τους, δεν είναι ξεκάθαρο αν «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα», δηλαδή αν οι άνθρωποι με επιβαρυμένη ψυχολογία είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες ασθένειες (όπως και στον καρκίνο όπου έχει μελετηθεί και η λεγόμενη «καρκινική προσωπικότητα») ή η φύση τέτοιων ασθενειών, ακόμα και η φαρμακευτική αγωγή, κάνει τους ασθενείς καταθλιπτικούς. 
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που στηρίζουν και τις 2 θεωρίες αλλά, προφανώς η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Αυτό πάντως που έχει δείξει η μακροχρόνια εμπειρία μου στο νοσοκομείο είναι ότι οι άνθρωποι που εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, είναι αισιόδοξοι, τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και έχουν στόχους στη ζωή τους, όχι μόνο κινδυνεύουν λιγότερο από τέτοιες ασθένειες, αλλά έχουν και καλύτερη έκβαση της υγείας τους. 
Τώρα ξέρετε…;) 
“Τροφή”: Το ανοσοποιητικό μας είναι ένα ΘΑΥΜΑ της Φύσης και οφείλουμε να διατηρούμε σε «σωστή πορεία», ώστε να αντιμετωπίζει τα ΠΑΝΤΑ! Το κυριότερο, λοιπόν, που είναι ανάγκη να κάνουμε ενάντια στα αυτοάνοσα, μαζί με την διατροφή, είναι να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να “ξεμπερδευτεί”, να ευθυγραμμιστεί θα μπορούσα να πω με την αρχική του λειτουργία και άρα να εξυπηρετεί σωστά τον σκοπό του.
Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)! Και όχι, δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά είναι μία καλή αρχή για ότι έχω να προτείνω για την συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση…
Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας και της υψηλότερης δραστικότητας πρωτόγαλα (29 IgG αναγραφόμενο!), μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
antiviotiko.blogspot.gr

Συμπτώματα και Φυσική Αντιμετώπιση Ουλίτιδας και Περιοδοντίτιδας

Συμπτώματα και Θεραπεία Ουλίτιδας και Περιοδοντίτιδας
Εάν αντιμετωπίζετε φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας, δεδομένου ότι μπορεί να σας προκαλέσει ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα όπως η περιοδοντίτιδα. Είναι καλύτερα να την αποτρέψετε, διότι η περιοδοντίτιδα μπορεί συχνά να είναι πολύ επώδυνη και ανυπόφορη. 
Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που βιώνουμε πριν η φλεγμονή των ούλων εξελιχθεί σε νόσο και παρακάτω είναι μερικά από αυτά:
  • Τα ούλα σας υποχωρούν, το οποίο είναι πολύ επώδυνο.
  • Παρατηρείτε μια μόνιμη κακή αναπνοή και μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας
  • Πρησμένα ούλα με κόκκινο λαμπερό χρώμα είναι επίσης σύμπτωμα της φλεγμονής
  • Η αίσθηση που έχετε ότι τα δόντια σας συνεχώς κουνιούνται και μπορεί να βγουν από την θέση τους, είναι ένα άλλο σύμπτωμα της φλεγμονής.
  • Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας συνεχώς αιμορραγούν και νιώθετε την κατάποση αίματος
– Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τμήμα μεταξύ των ούλων και των δοντιών καθώς αυτό είναι το μέρος όπου οι περισσότερες από τις τροφές εγκλωβίζονται.
– Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βουρτσίζετε ελαφριά συνεχώς και να καθαρίζετε τη γλώσσα σας.
Ευτυχώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτή την ασθένεια, απλά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:
α) Κάντε ένα μείγμα από νερό και ξύδι και ξεπλύνετε το στόμα σας με αυτό το μείγμα αρκετές φορές την ημέρα.
«Τροφή»: Θα προτιμούσα το μηλόξυδο το οποίο μπορεί επίσης να αφαιρέσει και τους επίμονους λεκέδες στα δόντια, ειδικά από τον καφέ και τη νικοτίνη. Έχει αποδειχθεί ότι όντως λειτουργεί, αλλά θα πρέπει να είστε συνεπής στην εφαρμογή τους, ενώ θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα συνεχούς χρήσης για να δείτε αποτελέσματα. Κάποιοι λένε ότι η χρήση μηλόξυδου σας κάνει να φαίνεστε σαν να κάνατε επαγγελματικό καθαρισμό.
Πρέπει, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, καθώς, όπως και με όλα τα οξέα, το μηλόξυδο μπορεί να αφαιρέσει το σμάλτο των δοντιών σας. Μετά το βούρτσισμα με μηλόξυδο, θα πρέπει να βουρτσίσετε και πάλι με την κανονική σας οδοντόπαστα (κατά προτίμηση αυτή που έχετε φτιάξει μόνοι σας: Φυσικές οδοντόκρεμες χωρίς τα χημικά του εμπορίου), ή να ξεπλύνετε το στόμα σας πολύ καλά με νερό.
β) Σε μια μικρή ποσότητα νερού, διαλύστε θαλασσινό αλάτι και ξεπλύνετε το στόμα σας 5-6 φορές την ημέρα με το διάλυμα αυτό.
Δείτε και Το αλάτι ως μέσο θεραπείας ασθενειών!
Απαλλαχτείτε από 10 προβλήματα υγείας με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι

γ) Πριν ξαπλώσετε για ύπνο, βουρτσίζετε τα ούλα σας με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να μείνει πάνω όλη τη νύχτα.
Δείτε και Ελαιόλαδο: Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακά, καρκίνο, φλεγμονές
Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό και για την πρωινή περιποίηση του στόματός μας: Ελαιοθεραπεία: Αποτοξίνωση από το στόμα με τη χρήση λαδιού!  
«Τροφή»: Φροντίστε την στοματική σας υγιεινή και σας εγγυώμαι πως θα αντιστρέψτε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΑΤΑ ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα με τα διατροφικά συμπληρώματα ΜΑΣΤΙΧΑΣ Χίου – ΠΡΟΠΟΛΗΣ και ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ που σας προτείνω.
Την μαστίχα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και προληπτικά, ώστε να εξασφαλίσετε την καλή στοματική σας υγιεινή.
Για περισσότερα, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Δείτε ακόμη: Περιοδοντίτιδα & ουλίτιδα: Αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους 
Αρωματοθεραπεία: Σταγόνες που γιατρεύουν τα στοματικά προβλήματα 
και Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.
Πηγή: www.fhfn.org
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com

Βελτιώστε 3 προβλήματα υγιείας, απλώς πίνοντας περισσότερο ΝΕΡΟ

Τρία προβλήματα υγείας που μπορείτε να βελτιώσετε πίνοντας περισσότερο νερό.
Το πόσιμο νερό είναι απίστευτα καλό για την υγιεία μας, το οποίο είναι λογικό δεδομένου ότι τα σώματά μας αποτελούνται κυρίως από νερό. Το να στερείτε από τον οργανισμό σας τις επαρκείς ποσότητες νερού μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την υγεία σας, και σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει κάποια σοβαρή και επίπονη ασθένεια. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν εύκολα με την σωστή κατανάλωση του νερού.
Πέτρες στα νεφρά
Οι γυναίκες λένε ότι η διερχόμενη πέτρα στα νεφρά έχει παρόμοιο πόνο όσο και ένας τοκετός. Φανταστείτε λοιπόν τον πόνο της γέννησης ενός παιδιού να διέρχεται από το γεννητικό μόριό σας, και θα σας κάνει να αρπάξετε το ποτήρι του νερού σε μηδενικό χρόνο. Πίνοντας δύο λίτρα νερού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο των λίθων στα νεφρά κατά 50%.
«Τροφή»: Προσωπικά διαφωνώ πλήρως με τις συμβουλές αυτού του τύπου, διότι οι ποσότητες του νερού που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός εξαρτώνται και από τις δραστηριότητες αλλά από το είδος της τροφής, από τις εποχές, το βάρος, κ.α..
Αυτό που έχω να σας προτείνω, λοιπόν, είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε φορά μετά την ούρηση, ώστε να αντικαθιστάτε το νερό που έχετε αποβάλει και να μην περιμένετε να διψάσετε για να το πιείτε. Αν φτάνετε να διψάτε, σημαίνει πως ήδη έχει αρχίσει η αφυδάτωσις, η οποία συνδέεται με ένα σωρό προβλήματα υγιείας: Μήπως είστε Αφυδατωμένοι; Κοινά Νοσήματα και Συμπτώματα που οφείλονται στη Χρόνια Αφυδάτωση.

Δείτε και Σημάδια που προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα στα νεφρά 
Νεφρά: Καθαρίστε τα… φίλτρα σας 
και συνάμα, Προστατεύοντας τους νεφρούς σώζετε την καρδιά σας
Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Ενώ οι ουρολοιμώξεις δεν είναι τόσο επώδυνες όσο οι πέτρες στα νεφρά, εξακολουθούν να δημιουργούν μια άσχημη κατάσταση. Εάν καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού και ουρείτε κάθε φορά που χρειάζεται χωρίς να τα κρατάτε, η συγκέντρωση των βακτηρίων στα ούρα μειώνεται ριζικά. Το νερό που εισέρχεται στην κύστη σας καθαρίζει το σύστημα με αποτέλεσμα η ουρολοίμωξη να θεραπεύεται.
Δείτε και Τα λάθη που κάνουμε και προκαλούν ουρολοιμώξεις 
Φυσική θεραπεία κυστίτιδας και ουρολοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος των γυναικών! 
Φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος των ανδρών! 
και Γιατί ο χυμός κράνμπερι αποτρέπει την ουρολοίμωξη
Καρκίνος ουροδόχου κύστης και νεφρών
Η πιο επικίνδυνη από αυτές τις ασθένειες είναι ο καρκίνος των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης ανήκει σε έναν από τους πέντε συνηθέστερους τύπους καρκίνου. Προκαλείται κυρίως από το κάπνισμα και την έκθεση σε διάφορες χημικές ουσίες, ωστόσο με την κατανάλωση επαρκής ποσότητας νερού, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του. Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να καθαρίσετε τα βακτήρια από την ουροδόχο κύστη με το πόσιμο νερό, μπορείτε επίσης να απομακρύνετε τις καρκινογόνες ουσίες.
Δείτε: Καπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε! 
και όταν λέει χημικά, δεν μιλάει αόριστα για κάποια που βρίσκονται κάπου και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Μιλάει και εννοεί αυτά που συνέχεια σας επισημαίνω από αυτόν εδώ τον ιστότοπο και που δεν εννοούμε να πετάξουμε άπαξ και για παντός από.. 
– τα σπίτια μας από την μια: Χλωρίνη: Ένα χημικό όπλο στο σπίτι μας με δυσάρεστες επιπτώσεις 
Η Χημεία στο Σπίτι Μας. Χημικά απορρυπαντικά και επιπτώσεις. 
και το σώμα μας, από την άλλη: Επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά στα καλλυντικά. Αναγνωρίστε τα! 
Βέβαια, εδώ που έχουμε φτάσει και από τα τρόφιμά μας: Διάβασε τις ετικέτες σωστά. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα με χημικά!  
και εν τέλει ας απαλλαχτούμε από τα χημικά που έχει το ίδιο μας το νερό, που αντί ως ο κύριος αποτοξινωτής μας να μας καθαρίζει τα διάφορα όργανα, αντίθετα προστίθεται στα χημικά που καταναλώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα. 
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΕΤΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ!!!
Ειδικά το νερό που είναι αδύνατον να αποφύγουμε την κατανάλωσή του και πού όταν είναι καθαρό λειτουργεί σαν ΙΑΜΑ!!!
Δείτε: Νερό – Το φυσικό ιατρικό – ιαματικό θαύμα!!
Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από το εξασθενές χρώμιο που είδαμε παραπάνω, αλλά και από χλώριοφθόριοβαρέα μέταλλαφυτοφάρμακατοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορώ να σας τα διασφαλίσω με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:
pistopoihseis_filtrou
Και μπορεί να χλωριώνουμε το νερό, γνωρίζουμε όμως τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής; Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων
Για να μην πούμε και για την άλλη μεγάλη πληγή: Αμίαντος: Ένα άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό στα δίκτυα ύδρευσης ολόκληρης της Ελλάδας
Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.
Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε συχνά.
Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!! 
Όσοι ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Πηγή: www.fhfn.org
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Απόδοση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com