Νερό: Το Πλέον Απαραίτητο & Ανεξήγητο Στοιχείο πάνω στον Πλανήτη!

Νερό.Το αίμα της γης.
– Τι είναι το νερό;
Ρωτήθηκε ο Γερμανός φυσικός επιστήμονας Willfried Hacheney, ειδικός ερευνητής του νερού 
-Ένας ειλικρινής επιστήμονας πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τονερό. Δεν είναι δυνατόν ούτε με χημικά ούτε με φυσικά μέσα να εξηγήσει κανείς επιστημονικά τι ακριβώς είναι το νερό. Το νερό ΔΕΝ ακολουθεί τους φυσικούς νόμους και θα έλεγα ότι είναι μια τεράστια δύναμη που ίσως να μην μπορέσουμε ποτέ να εξηγήσουμε.
Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, όχι μόνο για τη ζωή που μας δίνει αλλά και για την ομορφιά του. Δεν υπάρχει καρδιά που μένει ασυγκίνητη μπροστά στο μαιανδρικό μεγαλείο ενός ποταμού, στην πηγή που αναβλύζει, στη δύναμη του καταρράκτη, στη μεγαλοπρέπεια της θάλασσας.
Χιλιάδες ζωγράφοι αποθανάτισαν το νερό σε όλες τις μορφές του, και σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας το νερό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και στον πολιτισμό.
Το νερό είναι ένα τόσο συνηθισμένο αγαθό, είναι κάτι που, ίσως επειδή απλά, τρέχει από τη βρύση των εγκαταστάσεων του σπιτιού μας, δυστυχώς λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του.
Η γη μας αποτελείται από 70% νερό, το ίδιο και ο άνθρωπος, ο οποίος, ιδιαίτερα στην εμβρυακή του κατάσταση, αποτελείται από 90% νερό.
Λέγεται ότι λίγο πριν πεθάνει ένας άνθρωπος έχει μόνο 50% νερό!! («Τροφή»: Πως να μην είναι άρρωστος μετά;)
Στον ανθρώπινο οργανισμό μπορούμε να βρούμε διάφορες ποιότητες νερού. Για παράδειγμα, μπορούμε να αναφερθούμε στο αίμα, τους λεμφαδένες, το νερό του περιέχεται στον εγκέφαλο, τα δάκρυα, το σάλιο, τα ούρα και άλλα. Υπάρχουν περίπου 240 διαφορετικές ποιότητες νερού στον οργανισμό μας.
Υπάρχει επίσης μια ομοιότητα των υγρών του ανθρώπινου σώματος με την ποιότητα των νερών της γης. Το νερό της θάλασσας είναι όμοιο στη σύνθεση με τοαίμα. Τα ρυάκια, τα ποτάμια και οι λίμνες, με τα λεμφικά υγρά. Τα δε υγρά του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι όμοια με τα υγρά της Ιονόσφαιρας, που προστατεύει τη γη από κοσμική ακτινοβολία
Το νερό, ο άνθρωπος και η γη είναι αδιαχώριστα στοιχεία.
– Το νερό, το οποίο στην αρχαιότητα ονομάστηκε και – πηγή ζωής – χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για τον εξαγνισμό της ψυχής και του σώματος, όπως στη σημαντική τελετουργία της βάπτισης. 
– Στο Φενγκ Σούι το τρεχούμενο νερό συμβολίζει πλούτο πνευματικό και υλικό.
– Oι Πυθαγόρειοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν ειδικά λουτρά, στα οποία σύχναζαν μέλη μόνο των Πυθαγορείων, τα ονομαζόμενα βαλανεία.
Οι Πυθαγόρειοι γνώριζαν ότι εντός του ύδατος του λουτρού διαλύονται όχι μόνο οι ρύποι του σώματος αλλά και ψυχικές ενέργειες.
– O Paracelsus Theophrastus Bombastus 1493-1541, πατέρας της ομοιοπαθητικής, αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία του νερού στην ανθρώπινη υγεία.
– Στον σύγχρονο καιρό, ήδη από το 1885-1958, ο Viktor Schauberger απέδειξε με τις εφευρέσεις του ότι το νερό είναι κάτι το ζωντανό ή πεθαμένο.
Μίλησε για το νερό αποκαλώντας το –το αίμα της γης–.
To νερό οργανώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού ή, όπως θα λέγαμε διαφορετικά, το νερό είναι ο σύνδεσμος όλων των σωματικών και πνευματικών λειτουργιών. Η αποτοξίνωση του οργανισμού, που την έχουν αναλάβει τα όργανα:νεφρά πνεύμονεςδέρμα και έντερο, γίνεται με τη βοήθεια του νερού.
Εάν λοιπόν δεν πίνουμε νερό, η αποτοξίνωση είναι αδύνατη. Ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούμε διάφορα αποτοξινωτικά ή κάνουμε κάποια ειδική αποτοξινωτική δίαιτα και δεν πίνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού ή έχουμε ήδη από καιρό έλλειψη νερού στον οργανισμό μας, θα λέγαμε ότι αντί να αποτοξινωνόμεθα αυτοδηλητηριαζόμεθα. 
Συμπτώματα όπως: πονοκέφαλοιδυσκοιλιότητα και τάση για εμετό είναι μόνο οι αρχικές ενδείξεις. Τα πραγματικά προβλήματα έρχονται ανάλογα με την περίπτωση μετά από μήνες ή και από χρόνια.
Δείτε Μήπως είστε Αφυδατωμένοι; Κοινά Νοσήματα και Συμπτώματα που οφείλονται στη Χρόνια Αφυδάτωση.
Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κυλούν 1400 λίτρα αίμα μέσα από τον εγκέφαλο, και στο ίδιο χρονικό διάστημα κυλούν 2000 λίτρα μέσα από τα νεφρά μας.
Επίσης χρειαζόμαστε ημερησίως ενάμιση μέχρι δυόμιση λίτρα νερό (ούρα και ιδρώτα).
Είχα λιγότερες δυσκολίες στην κατανόηση της κίνησης των πλανητών, παρ` όλη την ασύλληπτη απόστασή τους, παρά στην κατανόηση της κίνησης του τρεχούμενου νερού, η οποία εξελίσσεται μπροστά τα μάτια μας…
Galileo Galilei 1564-1641
Έχετε σκεφτεί τη συμπεριφορά του νερού όσον αφορά τους νόμους της φύσης;
Τι γνωρίζετε για τις ανωμαλίες του νερού;
Τι γνωρίζετε για τη συμπεριφορά του;
Το ξύλο επιπλέει και μουλιάζει όταν έλθει σε επαφή με το νερό, άλλα αντικείμενα όμως βυθίζονται. Διαλύει το χώμα και ενώνεται με τα διάφορα υλικά στην φύση, άλλα τα μαλακώνει (χώμα, τροφές κλπ.), άλλα τα σκληραίvει (γύψος,τσιμέντο).
Στη δύναμή του δεν μπορεί να αντισταθεί τίποτα..
Το νερό τρυπά την πέτρα!
Έχει τη δύναμη να μεταφέρει πληροφορίες (ομοιοπαθητική, ανθοθεραπεία).
Επηρεάζει το κλίμα της γης με τα θερμά και ψυχρά ρεύματά του.
Ο νόμος της βαρύτητας είναι σχετικός όσον αφορά το νερό.
Έχετε σκεφτεί ότι το νερό αγνοεί τη βαρύτητα, όταν από βάθος πολλές φορές 3000 μέτρων έρχεται στην επιφάνεια της γής;
Η στερεά μορφή του νερού δεν βυθίζεται, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα υλικά στη φύση.
Το νερό έχει ένα γεωμετρικό σχήμα γνωστό σαν Gluster δηλ. κρυσταλλίνη. Σχηματίζει ένα τετράεδρο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το νερό είναι ένα τρεχούμενο κρύσταλλο.
Είναι γνωστό από τη φυσική ότι τα γεωμετρικά σχήματα δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Έτσι και το νερό, επειδή έχει ένα συγκεκριμένο γεωμετρικό σχήμα, μεταδίδει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δηλ. ενέργεια, το νερό λοιπόν μεταδίδει ενέργεια.
Εάν κοιτάξουμε στο μικροσκόπιο τις νιφάδες του χιονιού, μπορούμε να παρατηρήσουμε το θαυμάσιο σχήμα κρυστάλλων που σχηματίζουν, καμιά νιφάδα χιονιού δεν έχει το ίδιο σχήμα κρυστάλλου. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πώς αυτό είναι δυνατό αφού πρόκειται για ένα στοιχείο που έχει χαρακτηριστεί σαν υδρογόνο δύο οξυγόνο (H2O). To ίδιο στοιχείο με τα άπειρα πρόσωπα. Αυτό έχει αναμφισβήτητα σχέση με την ενέργεια.
Αυτή την μεγάλη τάξη και το σύστημα που βρίσκονται πίσω από το φαινόμενο του νερού το απέδειξε τα τελευταία 10 χρόνια ένας Ιάπωνας επιστήμονας ο ∆ρ. Μασάρου Εμότο (Masaru Emoto), ο οποίος εμπνεύσθηκε από τις νιφάδες του χιονιού και τα διαφορετικά τους σχήματα. Σκέφτηκε ότι, αφού το χιόνι σχηματίζει κρυστάλλους, το ίδιο θα συμβεί εάν το νερό παγώσει. Έτσι λοιπόν αναπτύχθηκε η τεχνολογία φωτογράφησης του νερού.
Αυτές οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο της γης και έδειξαν την ομορφιά και τη μοναδικότητά του. Ο Εμότο απέδειξε ότι το νερό έχει μνήμη, ακούει, διαβάζει και αντικατοπτρίζει το περιβάλλον. Σε αυτή τη μνήμη του νερού βασίζεται και η θεραπεία με τα ανθοϊάματα του Dr Bach, καθώς επίσης και η ομοιοπαθητική. Στο μόριο του νερού γνωστό με την λέξη –Cluster– αποθηκεύονται οι πληροφορίες, τις οποίες μπορεί άμεσα να μεταδώσει.
Η μνήμη του νερού είναι πολύ ισχυρή, δύσκολα μπορεί κανείς να την σβήσει. Εάν π.χ. λιώσουμε την νιφάδα του χιονιού και την ξαναπαγώσουμε, με έκπηξή μας θα παρατηρήσουμε ότι έχει το ίδιο γεωμετρικό σχήμα! Η νιφάδα μπορούσε να θυμηθεί !
Αυτό σημαίνει ότι κάποια ενέργεια επηρεάζει την ύλη και όχι η ύλη την ενέργεια!
Έτσι λοιπόν όταν κρατούμε ένα ποτήρι νερό στο χέρι μας θα πρέπει να κάνουμε κάποιες σκέψεις για το τί πίνουμε!!!
H δύναμη της πληροφορίας που μεταδίδει το νερό.
Το νερό μπορεί να μας μεταδίδει πληροφορίες μέσω κυμάτων. Εαν πετάξουμε μια πέτρα στο νερό δημιουργείται ένας κυκλικός κυματισμός, ο οποίος μεγαλώνει στην διάμετρό του.
Αυτός ο κυματισμός επεκτείνεται επίσης και εις βάθος.
Το νερό μεταδίδει τις πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο.
Συντονισμός
Εάν δυο κύματα που έχουν τον ίδιο ρυθμό δόνησης, παρ ότι μπορούν να προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις, όταν συναντηθούν δημιουργούν συντονισμό.
Τα κύματα αυτά του συντονισμού δημιουργούν τάξη ή αρμονία, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς στους κρυστάλλους της φύσης, οι οποίοι βρίσκονται σε συντονισμό με το σύμπαν από το οποίο αντιγράφουν την τάξη και την αρμονία ενός τέλειου γεωμετρικού σχήματος
Το φαινόμενο του συντονισμού βρίσκεται επίσης και μέσα στον άνθρωπο.
Οταν αγαπούμε κάποιον συνηθίζουμε να λέμε – είμαστε στο ίδιο κύμα –
Η δύναμη των λέξεων
O Μασάρου Εμότο που αναφέραμε εκτός του ότι φωτογράφισε τους κρυστάλλους και την μορφή του νερού, έκανε και κάποια άλλα πειράματα τα οποία αποδεικνύουν την μνήμη του νερού.
Μίλησε στο νερό εκφράσεις όπως π.χ. – Με αηδιάζεις – το σχήμα του νερού που δημιουργήθηκε ήταν όμοιο με το σχήμα που δημιουργείται όταν κάποιος έχει καρκίνο.
Αντίθετα όταν μίλησε στο νερό την λέξη – σ` αγαπώ – δημιουργήθηκε ένας πανέμορφο κρύσταλλος.
Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε έχουμε μεγάλη δύναμη υγείας ή καταστροφής στα λόγια μας.
Τα λόγια και οι λέξεις που ξεστομίζουμε μπορούν να βοηθήσουν να αναπτερωθεί το ηθικό κάποιου ή να τον κάνουν να φοβηθεί και να τρομοκρατηθεί.
Όταν οι συνάνθρωποι μας, μας αρρωσταίνουν
Εάν έχουμε όλη την διάθεση να είμεθα υγιείς και κάνουμε προσπάθειες γι` αυτό και στο οικογενειακό περιβάλλον έχουμε κάποιον που μας υποτιμά λέει εκφράσεις σαν και αυτές που αναφέραμε – με αηδιάζεις – με αρρωσταίνεις – αυτές οι εκφράσεις και επίσης οι κρυφές κακές σκέψεις που δημιουργούνται, μπορούν να μας οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες.
Το ποσοστό των 70% νερού που βρίσκεται στο σώμα μας παίρνει αυτή την πληροφορία. Αυτές είναι πολύ σημαντικές σκέψεις για το πώς ζούμε και με ποιες πληροφορίες είναι αντιμέτωπο το νερό του σώματός μας !
Πρέπει να προσέχουμε τις πληροφορίες που μεταδίδονται στο νερό του σώματός μας και στο νερό που πίνουμε!!!
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το εκπληκτικό αυτό πείραμα του Εμότο και δεν θα ξανά δείτε το νερό, ποτέ με το ίδιο μάτι: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ!!
Η τεχνολογία σήμερα έχει στοχεύσει στον καθαρισμό του νερού από ουσίες όπως τοχλώριοβαρέα μέταλλα κλπ, αλλά για το σβήσιμο των κακών πληροφοριών που μεταφέρει το νερό δεν έχουν κάνει κάποια σκέψη.
Δείτε Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων
και Βαρέα Μέταλλα – Τοξικότητα και οι Διαταραχές Υγείας που Προκαλούν
Η κίνηση του νερού
Το νερό έχει μια συγκεκριμένη κίνηση ή ροή. Αν παρατηρήσουμε τα ποτάμια και τα ρυάκια, βλέπουμε ότι η ροή του νερού ποτέ δεν είναι ευθεία αλλά σπειροειδής, έτσι δημιουργούνται οι μαίανδροι των ποταμών.
Όλα τα συστήματα στο σύμπαν κινούνται με μια κεντρική σπειροειδή μορφή.
Την ίδια σπειροειδή κίνηση του νερού έχει και το ανθρώπινο σώμα.
Η σπονδυλική στήλη είναι ένα παράδειγμα της σπειροειδούς κίνησης του οργανισμού.
Αυτή η σπειροειδής κίνηση είναι ένας κανόνας τάξης για ολόκληρο το σύμπαν και δημιουργεί ενέργεια.
Η συγκεκριμένη κίνηση του νερού λέγεται επίσης μαιανδρική κίνηση. Το νερό, εάν δεν εμποδισθεί με τεχνικές ανθρώπινες επεμβάσεις, είναι πάντα σε κίνηση.
Το νερό στο ανθρώπινο σώμα είναι επίσης σε συνεχή ροή, με τη μορφή του αίματος και των λεμφικών υγρών. Εάν σταματήσει αυτή η ροή, ο άνθρωπος δεν έχει ενέργεια και έτσι πεθαίνει.
Με τον ρυθμό της ροής που έχει το αίμα, ο άνθρωπος βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το σύμπαν. 
Το σύμπαν είναι σε διαρκή κίνηση, και εδώ είναι το μυστικό της υγείας.
Αλλοιώνεται το τρεχούμενο νερό μιας πηγής;
Παγιδέψτε νερό σε ένα μέρος και θα παρατηρήσετε σύντομα την αλλοίωσή του.
Η δύναμη της βαρύτητας του νερού μέσα στο σώμα, μας κάνει να περπατάμε σταθερά επάνω στη γη, διαφορετικά θα εκσφενδονιζόμασταν στο διάστημα.
Από την άλλη πλευρά οι αντιβαρυτικές δυνάμεις του νερού μας ωθούν να σηκωνόμαστε το πρωί.
Έχοντας συντονίσει το νερό του σώματός μας με το σύμπαν, μπορούμε να είμαστε πραγματικά υγιείς.
Όταν όμως ο νόμος της βαρύτητας του νερού του σώματός μας είναι ισχυρότερος, δηλαδή δεν υπάρχει συντονισμός ενέργειας με το σύμπαν, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα, περίπου, 70 λίτρα νερό στο σώμα μας αποκτούν τέτοιο βάρος, ώστε γινόμαστε ένα με τη γη και αρρωσταίνουμε.
Η βαρύτητα μας νικά και πέφτουμε στην κυριολεξία επάνω στη γη…σε ένα κρεββάτι.
Για να επανέλθει ο οργανισμός σε κατάσταση υγείας, θα πρέπει να επανέρθει η άλλη δύναμη του νερού, δηλαδή η αντιβαρύτητα.
Το νερό ταξιδεύει σε όλη τη γη.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη γη το νερό απομνημονεύει όλες τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Σε αυτό το ταξίδι γίνεται το αίμα της γης, όπως το περιέγραψε με αυτήν την έκφραση ο γνωστός Αυστριακός φυσικός επιστήμονας Viktor Schauberger (1885-1958).
Όπως η γη έχει ένα βόρειο και ένα νότιο πόλο, έτσι και το μόριο του νερού έχει το δικό του βόρειο και νότιο πόλο. Ότι είναι η ατμόσφαιρα για την γη το ίδιο είναι και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που σχηματίζεται γύρω από ένα μόριο του νερού. Η τιμή αντίστασης της ατμόσφαιρας είναι 7.83 Herz και είναι γνωστή σαν συντονισμός του Schuhmann.
Το νερό απομνημονεύει αυτόν τον συντονισμό κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού του στην γη.
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει λοιπόν αυτόν τον ίδιο συντονισμό και η τιμή μέτρησης στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μεταξύ 8 και 10 Herz.
O άνθρωπος λοιπόν βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με το νερό της γης.
Αυτό σημαίνει ότι πίνοντας νερό μπορούμε να αναπληρώσουμε αυτό που μας λείπει.
Με το νερό μπορούμε να αναπληρώσουμε το έλλειμμα της ενέργειας του οργανισμού μας και να επαναφέρουμε την υγεία μας.
Μπορεί το νερό να θεραπεύσει εάν προέρχεται από κάποια ειδική πηγή;
Ιαματικό νερό
Το φυσικό νερό μιας πηγής έχει θεραπευτική μορφή. Πίνουμε νερό όχι μόνο για να είμεθα πιό υγιείς αλλά για να αποκτήσουμε συνειδητότητα.
Το νερό σημαίνει απόκτηση συνειδητότητας.
∆εν είναι τυχαίο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από 90% νερό.
Το νερό είναι η ενέργεια της ζωής, προσφέρει και ενισχύει την πληροφορία τηςαυτοθεραπείας, γεμίζει της μπαταρίες της ζωής μας.
Το μυστήριο της αυτοθεραπείας μεγαλώνει: Φαινόμενο Placebo
Υπάρχει ανθρώπινος μηχανισμός αυτοθεραπείας;
Αποδείξεις ότι μπορείς να αυτοθεραπευτείς με την δύναμη της φαντασίας
Σήμερα υπάρχουν πηγές νερού που προκαλούν ίαση στους ανθρώπους, όπως π.χ.η πηγή Fatima και Lourdes .Έχουν σημειωθεί 6.000 θεραπείας.
Οι πηγές έχουν εξετασθεί και το διαφορετικό σε αυτές από άλλες πηγές είναι οι ειδικές ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του νερού.
Αυτό το νερό μεταφέρει την πληροφορία της υγείας.
Αυτές οι πηγές είναι πολύ παλιές, υπάρχουν μερικές εκαντονταετηρίδες. Φυσικά θα πρέπει να είμεθα βέβαιοι για την πηγή του νερού.
Δείτε και την απίστευτη τύχη που έχουμε να ζούμε σε έναν τόπο με τέτοιον πλούτο: Η Ελλάδα έχει πάνω από 700 μεταλλικές ιαματικές πηγές.
ανάμεσά τους και πόσιμο: Ελληνικά Ιαματικά Λουτρά: Περιοχές και Θεραπευτικές Ιδιότητες
Τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς
1. Να φροντίσουμε να διατηρήσουμε το γεωμετρικό σχήμα του νερού
2. Να διατηρούμε τη ροή του νερού στο σώμα μας, μόνο έτσι είμαστε υγιείς και συντονισμένοι με το σύμπαν
3. Να διατηρούμε το νερό του σώματός μας σε κίνηση..
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να παραμείνει το νερό του σώματός μας σε κίνηση και πώς θα εξυγιάνουμε το σώμα μας με τη βοήθεια του νερού.
Γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του νερού, όσον αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν πρέπει να μας μένει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ανάγκη να πίνουμε αρκετό νερό.
Το νερό που πίνουμε πρέπει να έχει ποιότητα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν αυτά τα δύο απαραίτητα στοιχεία.
Ξεχνούν ή αμελούν να πίνουν νερό, πιστεύουν ότι δεν διψούν και επειδή δεν έχουν τη συνήθεια να πίνουν νερό, το σώμα δεν διψάει…
Το σώμα ξεχνάει την αίσθηση της δίψας με αποτέλεσμα όταν διψάει να κινητοποιείται το αίσθημα της πείνας.
Αυτό είναι μια μεγάλη παγίδα, διότι αντί να πίνουμε νερό τρώμε.
Όταν διψάμε και πίνουμε μπύρα ή κάποιον χυμό, τότε το σώμα μας οργανώνει τα στοιχεία της πέψης, διότι όλα ανεξαιρέτως τα ποτά περιέχουν άμυλα τα οποία πρέπει να χωνευτούν!!!
Έτσι χωρίς να το ξέρουμε μένουμε πάλι διψασμένοι …
Πολύ συχνά ακούμε ότι η δίψα δεν είναι αρκετή ούτε και για 2 ποτήρια νερό.
Όσο αγνοούμε και δεν πίνουμε νερό τόσο περισσότερα κύτταρα πεθαίνουν. Έτσι το σώμααφυδατώνεται, είναι γεμάτο τοξικότητα και το γήρας είναι πρόωρο.
Η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε είναι 2 λίτρα ημερησίως, τα οποία λίτρα πρέπει να είναι ποιοτικό νερό και όχι άλλα ποτά.
Ο οργανισμός μας χρειάζεται άμεσα αυτά τα δύο λίτρα ημηρεσίως και τον χειμώνα επίσης, παρόλο που η δίψα μας είναι μικρότερη.
Σκεφθείτε ότι ο οργανισμός μεταφέρει ημερησίως εννέα λίτρα νερό στο στομάχι και σταέντερα.Από αυτά, τα δύο λίτρα πρέπει να προέρχονται από το νερό που πίνουμε και τα υπόλοιπα προέρχονται από το λεμφικό σύστημα, το στομάχι, το συκώτι, το πάγκρεας και το λεπτό έντερο. Εκτός του ότι είναι απαραίτητο να πίνουμε νερό, πρέπει να φροντίζουμε να μην καταναλώνουμε τροφές που απαιτούν πολύ νερό για την αφομοίωσή τους π.χ καφέ, συντηρητικά στις τροφές, μαύρο τσάι, πράσινο τσάικόκα-κόλα.
«Τροφή»: Ο καφές είναι γνωστό διουρητικό, καλά είναι να περιοριστούμε το πολύ σε δύο φλυτζάνια την ημέρα, πίνοντας ταυτόχρονα αρκετό νερό: Πιάσε έναν με ολίγη, ένα μέτριο ή βαρύ γλυκό ή ένα πολλά βαρύ και όχι… Ο Ελληνικός καφές και τα οφέλη του! 
Δείτε ακόμη: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα 
και η μία μεγάλη πληγή, που οφείλουμε να εξαφανίσουμε από την ζωή μας, αν θέλουμε να μιλάμε για υγιεία: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
Αλλά και την άλλη:  Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του
Μιλώντας δε, για χυμούς παρακάτω, εννοούμε αυτούς του εμπορίου, που καμία σχέση δεν έχουν με αυτούς που φτιάχνουμε στο σπίτι: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο!
ή με το φρούτο/λαχανικό που ισχυρίζονται ότι περιέχουν: Πόσο «φυσικοί» είναι οι φυσικοί χυμοί;
Εάν επιθυμούμε να πίνουμε τα ανωτέρω ποτά πρέπει να καταναλώνουμε τη διπλή ποσότητα νερού.
Οι άνθρωποι σήμερα καταναλώνουν πολλά ποτά, καφέ, τσάι, μπύρα, όλων των ειδών χυμούς, διαιτητικά ποτά, και παρ’ όλα αυτά υποφέρουν από αφυδάτωση!!!.
Η έλλειψη νερού στον οργανισμό μας είναι η αρχή όλων των ασθενειών.
Dr. Med. Batmanghelidj
Οι περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από αφυδάτωση και τοξικότητα, διότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αναγνωρίζει και δεν μπορεί να μεταβολίσει προϊόντα, όπως τα βελτιωτικά και τα συντηρητικά των τροφών, καθώς επίσης φάρμακα, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, τοξικά οικοδομικά υλικά (χρώματα, βερνίκια επίπλων), απορρυπαντικά, είδη καλλωπισμού(σαμπουάναρώματα), καυσαέρια.
Δείτε Η Χημεία στο Σπίτι Μας. Χημικά απορρυπαντικά και επιπτώσεις.
και Επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά στα καλλυντικά. Αναγνωρίστε τα! 
Σαμπουάν, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, κρέμες… αλήθεια τα γνωρίζουμε
Άρωμα… τοξίνης: Tοξικά αποδεικνύονται 36 πασίγνωστα αρώματα
Όλα αυτά επιβαρύνουν τον οργανισμό πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε .
Για να μπορέσει ο οργανισμός να ανταπεξέλθει και να λύσει το πρόβλημα της τοξικότητας, εκτός της συνετής διατροφής πρέπει να πίνει ποιοτικό νερό.
Ποια είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης:
1. Το χρώμα των ούρων – το χρώμα πρέπει να είναι τελείως διάφανο ανοικτόχρωμο
Δείτε και Τι προδίδει το χρώμα των ούρων για την υγεία
2. ∆εν πρέπει να έχουμε το συναίσθημα της δίψας κατα τη διάρκεια του φαγητού – νερό πρέπει να πίνουμε 2 ώρες μετά το φαγητό ή 1 ⁄ 2 ώρα πρίν.
3. Οι άνθρωποι που έχουν έλλειψη νερού στο σώμα τους έχουν συνήθως καιδυσκοιλιότητα.
4. Επίσης έχουν συχνά ζαλάδες και πονοκεφάλους.
5. Έχουν και κατακράτηση υγρών στα πόδια.
«Τροφή»: Γι` αυτό και η λύση στην κατακράτηση είναι να πίνουμε περισσότερο νερό κι ας σας φαίνεται παράξενο!
Πίνοντας λοιπόν αρκετό νερό αποκαθιστούμε την υγεία μας ή και κάνουμε σωστήπρόληψη.
και ως γνωστόν: Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!
Πότε πρέπει να πίνουμε νερό
Πίνουμε νερό πάντα ανάμεσα στα γεύματα. Μισή ώρα πριν από το φαγητό ή δύο ώρες μετά το φαγητό.
Πρέπει να καταναλώνουμε ελάχιστο νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων διότι το νερό αραιώνει την ποσότητα των πεπτικών υγρών με αποτέλεσμα δυσπεψίας, εντερικών διαταραχών και σήψη στο έντερο.
Δείτε και Πως το νερό κατά την διάρκεια ή αμέσως μετά το γεύμα, μπορεί να είναι βλαβερό
Το σωστό νερό είναι ένα ακίνδυνο φάρμακο…
Τα προβλήματα που θα αναφέρουμε δεν είναι πάντα μόνο αποτέλεσμα έλλειψης νερού. Αλλά καλό θα ήταν να κάνουμε έναν αυτοέλεγχο, για να αποκλείσουμε την περίπτωση να προέρχονται από έλλειψη νερού.
Ποιες αρρώστιες οφείλονται στην έλλειψη νερού
Πολλές ασθένειες, ιδιαίτερα οι λεγόμενες μοντέρνες ασθένειες, έχουν τη ρίζα τους στην έλλειψη του νερού.
Θα μπορούσαμε να πούμε επίσης ότι η έλλειψη του νερού στον οργανισμό των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας, εμποδίζει σημαντικά την πρόοδο της ίασης.
Ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι η οξείδωση (τοξικότητα) του οργανισμού μας και η συνεχής επιβάρυνση της κατάστασης αυτής με τροφές οι οποίες περιέχουν ουσίες που ο οργανισμός μας δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει. Αναφερθήκαμε ήδη στις πιο γνωστές ουσίες τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να μεταβολίσει. 
Για να μη πεθάνουμε ακαριαία, τις τοποθετεί σε μέρη του σώματος όπου δεν μπορούν άμεσα να σκοτώσουν τον οργανισμό, π.χ. στους ιστούς ή στο λίπος του σώματος. Στην αρχή φαίνεται να μην ενοχλούν, όμως με τη συνεχή συσσώρευση αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και εμποδίζουν σοβαρά τον μεταβολισμό του οργανισμού μας.
Δείτε Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία; 
και Aποτοξινωθείτε: Τοξίνες στα κύτταρα λίπους προκαλούν πρήξιμο και επιπλέον βάρος
Η μοναδική ακίνδυνη μέθοδος αποτοξίνωσης είναι η πόση νερού.
Εάν προσπαθούμε να αποτοξινωθούμε με τις διάφορες μεθόδους που συστήνονται γενικά πχ. δίαιτες, νηστείες, ειδικά φάρμακα αποτοξίνωσης και συγχρόνως υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να αυτοδηλητηριαζόμαστε.
Με αυτούς τους τρόπους μετακινούνται όντως οι τοξίνες στο σώμα, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να αποβληθούν από το σώμα και απλώνονται παντού, με αποτέλεσμα να έχουμε πονοκεφάλους και ναυτία.
Αυτά τα προβλήματα δεν είναι τόσο σοβαρά, όταν όμως αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα μεταβολισμού στον οργανισμό, τα οποία μπορούν να διαρκέσουν μήνες ακόμα και χρόνια, τότε μιλάμε για πραγματικά προβλήματα. Και στην περίπτωση αυτή το μοναδικό μέσον καθαρισμού του οργανισμού είναι το ποιοτικό νερό.
– Προβλήματα στομάχου τα οποία δημιουργούνται με την έλλειψη του νερού: 
Όταν το στομάχι παράγει πολλά καυστικά υγρά, δημιουργούνται καούρες και η χρόνια αυτή κατάσταση δημιουργεί τα γνωστά έλκη του στομάχου.
Την εξασθενημένη αυτή περιοχή έρχονται και καταλαμβάνουν βακτηρίδια τα οποία πολλαπλασιάζονται επιδεινώνοντας το πρόβλημα.
Αυτή είναι η απλή εξήγηση του προβλήματος, το οποίο είναι υπαρκτό σε μερικούς ανθρώπους.
Το τοίχωμα του στομάχου αποτελείται από νερό και βάση από Bikarbonat (οξύ του νατρίου) ! Μάλιστα από νερό.
Αυτή η μεμβράνη μπορεί να αντέξει στα καυστικά υγρά της πέψης. Όταν έχουμε καούρες στο στομάχι, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από έλλειψη νερού, και αυτό που μας δίνει ογιατρός για να μας βοηθήσει δεν είναι τίποτε άλλο από αυτή τη σύνθεση νερού με Bikarbonat.
Δείτε και Σπιτικές λύσεις για τις καούρες 
Απαλλαγείτε από τις καούρες φυσικά!
Όταν λοιπόν υπάρχει έλλειψη νερού στον οργανισμό και κατά συνέπεια οξείδωση, δεν είναι σε θέση το στομάχι να παράγει αυτή την ειδική εξουδετερωτική βλεννογόνο ουσία η οποία το προστατεύει. Πολλές φορές επιδεινώνουμε αυτή την οξειδωτική κατάσταση πίνοντας λεμονάδες, μπύρα, κρασί και διάφορους χυμούς.
Για να εξουδετερωθούν τα παραπάνω ποτά, δημιουργούνται περισσότερα καυστικά υγρά, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση το στομάχι να τα εξουδετερώσει, το στομάχι αναγνωρίζει όλα τα ποτά σαν άμυλα και ξεκινά την πέψη.
Μόνο το νερό αναγνωρίζεται ως ουδέτερο και δεν δημιουργούνται τα καυστικά υγρά της πέψης. Έτσι σε μια τέτοια περίπτωση θα συνιστούσαμε άφθονο ποιοτικό νερό και κάποιο ρόφημα με μαλακτικές ιδιότητες για το στομάχι.
δείτε και Θεραπευτικά ροφήματα για διάφορες στομαχικές διαταραχές!
– ΔυσκοιλιότηταΕκατομμύρια άνθρωποι έχουνε προβλήματα δυσκοιλιότητας. Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος βοήθειας; Το νερό μπορεί να μαλακώσει όλες τις στεγνές και σκληρές μάζες.
Όταν ο οργανισμός έχει έλλειψη νερού, τότε αυτομάτως η αμυντική δυνατότητα του ανθρώπου κατάγράφει ανάγκες χρήσης νερού στο σώμα και περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες.
Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα, το πρώτο μέρος από όπου κερδίζει νερό ο οργανισμός είναι το παχύ έντερο, αυτομάτως δημιουργείται δυσκοιλιότητα και όλες οι τοξίνες που ήταν έτοιμες να βγουν, κατακρατούνται στο τέλος του εντέρου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτόν το μηχανισμό και για να διευκολύνουν τις εντερικές κενώσεις καταφεύγουν σε φάρμακα, τα οποία κάνουν το αντίθετο από αυτό που προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός.
Τα φάρμακα αυτά τραβούν στην κυριολεξία νερό από το έντερο, για να ξεπλύνει τις σκληρές μάζες κοπράνων. Πόσο πιο απλό θα ήταν αν πίναμε αρκετό νερό!
Δείτε ακόμη: Βότανα και τροφές για την σωστή λειτουργία του εντέρου, κατά της δυσκοιλιότητας! 
και κάπως έτσι βέβαια, καταλήγουμε στο Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.) 
Οπότε Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο: Το Κλειδί για το διατηρήσετε Υγιές 
Ως 30 κιλά απόβλητα δηλητηριάζουν το παχύ έντερο. Αποτοξινώστε το
– Υψηλή πίεσηΕκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από υψηλή πίεση. Το πρόβλημα τηςπίεσης αποδεικνύει την χρόνια έλλειψη νερού στον οργανισμό. Στο κυκλοφορικό μας σύστημα και στην ποσότητα του αίματος υπάρχουν διακυμάνσεις. Οι διακυμάνσεις αυτές οφείλονται στη διαφορετική διατροφή, στην πέψη και σε διάφορους συναισθηματικούς παράγοντες.Με το αίμα μεταφέρονται οι διάφορες ουσίες που έχουν απορροφηθεί από τον οργανισμό στα σημεία όπου είναι απαραίτητες.
γι` αυτό Η υγιεία είναι στο αίμα μας!
και Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος
Με αυτή τη διαδικασία επηρεάζεται η πηκτικότητα του αίματος. Όταν ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το σωστό αλάτι στη διατροφή του, το σύστημα του οργανισμού είναι σε θέση να δεσμεύσει το νερό και να το διοχετεύσει στους ιστούς και στο αίμα. Με τη διαδικασία αυτή και με τη βοήθεια του αλατιού αυξάνεται η περιεκτικότητα του νερού στο αίμα και στους ιστούς.
Δείτε Αλάτι – To καλό, το κακό και το νόστιµο! 
και γι` αυτό Το αλάτι με μέτρο είναι πιο υγιεινή επιλογή, από το λίγο ή το καθόλου, αλάτι
Σε περίπτωση μυϊκής δραστηριότητας (γυμναστική) απαιτείται περισσότερο αίμα στην περιοχή των μυών, οπότε μειώνεται η ποσότητα του αίματος στα αγγεία.
Όταν κάνει ζέστη, στέλνεται αίμα στην επιδερμίδα, για να διατηρείται δροσερή και όταν ιδρώνουμε χρειάζεται το σύστημα του οργανισμού επίσης νερό. Κι αυτό διότι ελαττώνεται η ποσότητα του νερού (αίμα) στον οργανισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις διακύμανσης της ποσότητας του αίματος, ο οργανισμός πρέπει να φερθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν διαφορετικές πιέσεις ή φυσαλίδες αέρα στο αίμα.
Δίνεται λοιπόν η εντολή στον οργανισμό να αλλάξει τον όγκο των αγγείων του αίματος. Η επιφάνεια των αγγείων προστατεύεται με μια μάζα μυών οι οποίοι μαζεύουν και απλώνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται μέσω μιας ειδικής ορμόνης, οπότε τα αγγεία διευρύνονται ή στενεύουν ανάλογα με την ποσότητα του αίματος.
Όταν ένας οργανισμός δεν παίρνει αρκετό νερό, τότε το αίμα πήζει, με αποτέλεσμα να μικραίνουν αυτά τα αγγεία.
Στην περίπτωση αυτή η καρδιά εργάζεται πολύ περισσότερο και πιέζει πολύ πιο δυνατά για να καταφέρει να περάσει το παχύρρευστο αίμα μέσα από τα αγγεία, κι αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση του αίματος στον οργανισμό. Επειδή η καρδιά δεν αντέχει για πολύ καιρό αυτή του είδους την υψηλή πίεση, δημιουργούνται και διάφορα άλλα καρδιακά προβλήματα.
– Καρδιακές παθήσειςΕκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις, πολλοί από αυτούς πεθαίνουν πρόωρα, πολλοί μάλιστα σε νεαρή ηλικία.
Η συμβατική ιατρική δεν γνωρίζει δυστυχώς μερικά απλά πράγματα που μπορούν να ωθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό σε κάποιο καρδιακό επεισόδιο ή στην υπέρταση.
Έτσι επιδιώκουν την εξαφάνιση των συμπτωμάτων, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του οργανισμού.
Ο όρος που χρησιμοποιείται γι’ αυτό το πρόβλημα είναι υπέρταση.
Είναι λογικό σύμφωνα με τις δικές μας παρατηρήσεις να υψώνει ο οργανισμός την πίεση του αίματος για να μπορέσει να επιβιώσει!
Εκείνο που χρειάζεται τις περισσότερες φορές είναι το σωστό υγιεινό μη ραφιναρισμένο αλάτι και άφθονο ποιοτικό νερό.
Νερό, αλάτι, σωστή διατροφή και κίνηση είναι για τις περισσότερες περιπτώσεις το φάρμακο.
Δείτε και Υπέρταση και Αλάτι, Μύθοι και Πραγματικότητες! 
αλλά και Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα
Πώς εργάζεται η συμβατική ιατρική;
Ρουφάει περισσότερο από το ήδη λιγοστό νερό του οργανισμού μέσω φαρμάκων που χρησιμοποιούνται γι’ αυτή την περίπτωση!
Αυτός ο τρόπος καθησυχάζει χημικά την καρδιά χωρίς να την θεραπεύει.
Γι’ αυτό δεν είναι περίεργο που ο οικονομικός μηχανισμός κέρδους με την αρρώστια ξεκινάει από τον μεσαίωνα και μια πολύ γνωστή παροιμία λέει:
Tι στερεί του καλού γιατρού το ψωμί.
Η υγεία ή ο θάνατος;
Γι’ αυτό μας συντηρεί στη ζωή… κάτι μεταξύ υγείας και θανάτου.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι εκτός της έλλειψης νερού στον οργανισμό υπάρχουν και άλλες πολλές αιτίες που προκαλούν καρδιακά προβλήματα. ∆εν πρέπει όμως να αγνοούμε τη σημασία και τον κίνδυνο μια χρόνιας αφυδάτωσης!
Δείτε Δεν σας κρύβω, κάναμε λάθος: Καρδιοχειρουργός αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των καρδιαγγειακών
και Σημάδια που δείχνουν καρδιακά προβλήματα και πως θα τα εξαλείψετε
ΑρτηριοσκλήρωσηΈνα ακόμη πρόβλημα έλλειψης νερού στον οργανισμό είναι και η αρτηριοσκλήρωση. Λόγω της μη ρευστότητας του αίματος, των πρωτεϊνών και των πολλών τοξινών στο αίμα, δημιουργούνται στα εσωτερικά τοιχώματα των αγγείων επιχρίσματα, στα οποία περιλαμβάνονται μαζί με άλλα ανόργανες μεταλλικές ουσίες, όπως πχ. το ασβέστιο.
Η «φοβερή» χοληστερίνη έχει κι αυτή τον ρόλο της σε όλον αυτόν τον μηχανισμό. Ο οργανισμός, στην απελπισία του, παράγει την χοληστερίνη για να κάνει το αίμα ρευστό και για να επιδιορθώσει τις ρωγμές που δημιουργούνται στα αγγεία.
Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί ως εξής:
1) Εμποδίζει την έξοδο του νερού από τα τοιχώματα των αγγείων (οικονομία νερού), οπότε το αίμα μένει ρευστό και δεν απορροφάται από τα τοιχία των ιστών, που στην περίπτωση αυτή έχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού και κατά συνέπεια θα χρειάζονταν πολύ νερό.
Αυτή η διαδικασία κρίσης δεν ευνοεί την τροφοδοσία του οργανισμού, εκτός του ότι δημιουργούνται πολλές τοξίνες, οι οποίες εναποτίθενται στους ιστούς, αλλά αυτό είναι μια λύση για να σωθεί ο οργανισμός, το αίμα έχει προτεραιότητα.
2) Η χοληστερίνη σταθεροποιεί τα τοιχία των αγγείων, τα οποία με την έλλειψη νερού και βιταμινών έχουν στην κυριολεξία ρωγμές και γίνονται εύθραυστα. Η χοληστερίνη, θα λέγαμε, στοκάρει τις ρωγμές των αγγείων, ώστε να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα, όπως πχ. Εμφράγματα, εγκεφαλικά κλπ.
Δείτε Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη Επιστημονική Απάτη
Χοληστερίνη, Καλή Υγεία και Πρόληψη. 
Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης 
Και δυστυχώς, εδώ πάλι η τακτική τις ιατρικής έχει ολέθρια, για τον οργανισμό, αποτελέσματα: Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη
Οπότε καλά είναι να διατηρούμε τις αρτηρίες μας, εκτός από καθαρές και ελαστικές: Συνταγή και Βότανα για την Αρτηριοσκλήρωση
Προβλήματα του αναπνευστικού: Το ίδιο ακατανόητο είναι το γεγονός ότι μια αιτία των αναπνευστικών προβλημάτων είναι πολλές φορές η έλλειψη νερού στον οργανισμό. Όταν στον οργανισμό δημιουργείται λόγω έλλειψης νερού τοξικότητα και τα νεφρά ή το παχύ έντερο δεν είναι σε θέση να αποτoξινώσουν τον οργανισμό, τότε άλλα όργανα αναλαμβάνουν αυτή την αποτοξίνωση, οι λεγόμενες έξοδοι κινδύνου, όπως είναι το δέρμα ή οι βλεννογόνοι ιστοί. Μια κινέζικη παροιμία λέει:
<< ό,τι δεν μπορεί να αποτοξινωθεί από τα νεφρά, αποτοξινώνεται από το παχύ έντερο και αυτό που δεν μπορεί να αποτοξινωθεί μέσω του δέρματος, μας σκοτώνει >>
Όταν λόγω της έλλειψης νερού δεν γίνεται η αποτοξίνωση μέσω των νεφρών ή του εντέρου, τότε αναλαμβάνουν την εργασία αυτή ο βλεννογόνος ιστός και το δέρμα.
Αυτό έχει σαν συνέπεια την εξασθένηση του οργανισμού, ο οποίος γίνεται επιρρεπής στις ασθένειες. Ιδίως το αναπνευστικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο, διότι τα αγγεία που είναι στους βρόγχους συστέλλονται, για να μην αφυδατωθούν οιπνεύμονες!
Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να αναπνέουν κανονικά, έχουν αναπνευστικά προβλήματα, δεν είναι σε θέση να κάνουν κάποια κοπιαστική σωματική εργασία ή αθλητική δραστηριότητα.
δείτε και 14 βότανα για παθήσεις του αναπνευστικού!
ΗμικρανίεςΕκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ημικρανίες και πονοκεφάλους.
Και γι’ αυτό το πρόβλημα μία αιτία μπορεί να είναι η έλλειψη του νερού. Το κεφάλι αποτελείται από 90% νερό. Και μόνο από αυτό το γεγονός μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μπορεί να επηρεασθεί από την έλλειψη του νερού.
Ο γυναικείος οργανισμός έχει το πλεονέκτημα να διώχνει τις τοξίνες μέσω της εμμηνόρροιας. Λίγο πριν αρχίσει όμως αυτή η διαδικασία, δημιουργούνται πονοκέφαλοι λόγω των πολλών τοξινών του οργανισμού. Είναι λοιπόν πολύ ωφέλιμο να πίνει κάποιος πολύ νερό, όταν έχει ιδιαίτερα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο.
Δείτε και Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες εναλλακτικά!
Προβλήματα των νεφρώνΌταν το αίμα περιέχει λίγο νερό, πρέπει τα νεφρά να εργάζονται περισσότερο για να καθαρίσουν το αίμα. Τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα από βλαβερές ουσίες πολλές φορές την ημέρα. Όσο λιγότερο νερό έχει το αίμα, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η εργασία της αποτοξίνωσης.
To φιλτράρισμα που επιτυγχάνεται μέσω των νεφρών απαιτεί κάποια σχετική πίεση για να λειτουργήσει σωστά, όταν όμως δεν υπάρχει σωστό απόθεμα νερού στο σώμα, δεν μπορεί να δημιουργηθεί η πίεση που απαιτείται για την διαδικασία αυτή.
Αυτό μπορεί να βελτιωθεί αν πιούμε την κατάλληλη ποσότητα νερού.
Δείτε και Σημάδια που προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα στα νεφρά 
Νεφρά: Καθαρίστε τα… φίλτρα σας
Προβλήματα των αρθρώσεων και της μέσης: Όπως όλες οι λειτουργίες του σώματος εξαρτώνται από το νερό, έτσι και ο συνδετικός ιστός των οστών εξαρτάται από το νερό. Η ουσία που βρίσκεται μεταξύ δύο οστών αποτελείται από νερό. Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα, τότε αυτή η ουσία γεμίζει στην κυριολεξία με τοξίνες, εξαφανίζεται σταδιακά ή σκληραίνει, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τομές οι οποίες κάποτε επουλώνονται και στα σημεία αυτά δημιουργούνται αφόρητοι πόνοι.
Δείτε και Συνταγή ενδυνάμωσης και αποκατάστασης οστών, γονάτων, αρθρώσεων 
και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις
Προβλήματα των Ματιών: Τα μάτια είναι και αυτά όργανα με μεγάλη περιεκτικότητα νερού. Μια ασθένεια που προέρχεται από στέγνωμα των ματιών, στην κυριολεξία, είναι ο καταρράκτης.
Δείτε Μάτια: τι αποκαλύπτουν για την υγεία μας;
και Ελληνικό Μπαχαρικό Σταματά την Ωχρά Κηλίδα & Αποκαθιστά την Όραση
Η Ιατρική σήμερα έχει φτάσει στον ύψιστο βαθμό τεχνητών μέσων και ειδικοτήτων.
Έχει πάψει όμως να συσχετίζει το σύνολο και τη συνοχή των εργασιών του σώματος.
Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα
Η σημερινή Ιατρική δυσκολεύεται να κάνει διαχείριση προβλημάτων παρατηρώντας τον άνθρωπο σαν σύνολο.
Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο: «Gutes Wasser» (Το καλό νερό ) Josef Zeluth- Michael Gienger (στη γερμανική γλώσσα)
Πώς να ζωντανέψουμε το νερό μαςΔυστυχώς το νερό που φτάνει στα ποτήρια μας, δεν είναι και ότι καλλίτερο έτσι αντί ως ο κύριος αποτοξινωτής μας να μας καθαρίζει τα διάφορα όργανα, αντίθετα προστίθεται στα χημικά που καταναλώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα. 
Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από το εξασθενές χρώμιο, χλώριο,φθόριοβαρέα μέταλλαφυτοφάρμακατοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορείτε να τα διασφαλίσετε με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:
pistopoihseis_filtrou
Και μπορεί να χλωριώνουμε το νερό, γνωρίζουμε όμως τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής; Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων
Για να μην πούμε και για την άλλη μεγάλη πληγή: Αμίαντος: Ένα άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό στα δίκτυα ύδρευσης ολόκληρης της Ελλάδας
Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.
Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε συχνά.
Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, σας βεβαιώνω, πως εξασφαλίζει ότι το νερό που θα φτάσει στο ποτήρι σας, είναι ότι πιο κοντινό στο νερό μίας πηγής. Έτσι, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!! 
Όσοι ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Πηγή: energimikroorganismi.blogspot.gr via emhellas.com