Η συνταγή που θα σας γράψω παρακάτω, είναι το αγαπημένο μου ρόφημα για όταν κάνει κρύο!
Είναι ένα θερμαντικό πυκνό ρόφημα και εδικό για αυτήν την εποχή! Μοιάζει ελάχιστα με το σαλέπι επειδή και εκείνο έχει κανέλα και άλλα μπαχαρικά.
Είναι κατάλληλο όταν κάποιος νοιώσει ότι πάει να αρρωστήσει. Είναι τονωτικό νεύρων, ηρεμεί και καταπραΰνει την ένταση και φτιάχνει την διάθεση! Αυξάνει την σωματική και διανοητική κατάσταση και διατηρεί το δέρμα νέο και υγιές. Κάνουν πολύ καλό οι ίνες της βρώμης στο έντερο γι’ αυτό και προστατεύει απόκαρκίνο εντέρου. Επίσης μειώνουν την χοληστερίνη του αίματος και κατεβάζουν την υψηλή πίεση. Η βρώμη δρα ρυθμιστικά στις ορμόνες του σώματος και ιδιαίτερα στις γεννητικές και στις ορμόνες θυρεοειδούς και μ’ αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης ορμονικών και γυναικολογικών προβλημάτων όπως οκαρκίνος του στήθους. Χαμηλώνει το σάκχαρο στο αίμα και είναι κατάλληλη τροφή για διαβητικούς.
Στην Αγγλία έπιναν ροφήματα με βρώμη. Μια συνταγή είναι ξερά δαμάσκηνα, βρώμη καιμέλι και μια άλλη βρώμη, φύτρο σταριού, τζιτζιμπύρα, γαρίφαλα, μοσχοκάρυδο, μέλι καιφλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα. Ο τελευταίος συνδυασμός πινόταν σε Αγγλικές μπυραρίες και το θεωρούσαν ένα θερμαντικό ποτό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Γι’ αυτό, από την πολύ κατανάλωση αυτού του ποτού, οι Σκοτσέζοι έχουν δυνατά νεύρα και ψηλό ανάστημα!
Τα ροφήματα που περιέχουν μπαχαρικά, βρώμη και ξερά φρούτα είναι γνωστά επί αιώνες για την ανάρρωση των αρρώστων, για τους ηλικιωμένους, την ενδυνάμωση των χρόνια αρρώστων και για τις γυναίκες μετά τον τοκετό. Στις αρχές του 20ου αιώνα τα ροφήματα με βρώμη έγιναν δημοφιλή επειδή βοηθούσανε στην καταπολέμηση του εθισμού στο όπιο και στο τσιγάρο.
Δείτε: Βρώμη: Ένας διατροφικός θησαυρός!!
Πως θα φτιάξουμε αυτό το Ρόφημα;
Μετράμε πόσες κούπες θέλουμε να φτιάξουμε και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό.
Η αναλογία είναι για μια κούπα νερό 2 κουταλάκια αλεύρι βρώμης, η βρώμη θα μπει στο
Διαβάστε την συνέχεια, εδώ!