Πονώ υπερβολικά. Δεν θέλω να πάρω μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Τι να κάνω;

πόνος 867486435486451

Τεράστιος-ο-τζίρος-των-μη-στεροειδών αντιφλεμονωδών…
Βλέπετε ο πόνος είναι ανυπόφορος και δεν έχουμε μάθει να τον υποφέρουμε, έστω και για λίγο..

Εχω αναφερθεί πολλές φορές σ αυτό το περίεργο.. δώρο του Θεού στον άνθρωπο… το ¨μέγα τραύμα¨..
Σε επόμενο άρθρο θα δούμε και περισσότερα για αυτό το… δώρο!

Η χρήση αντιφλεγμονωδών παυσίπονων (δεν μιλάμε για κατάχρηση…), δυστυχώς, προκαλεί παρενέργειες στο κυκλοφοριακό σύστημα και την καρδιά.

Η ιστορία, εγώ το λέω τραγικό παραμύθι, ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν μια μελέτη για ενα φάρμακο με το όνομα Vioxx, έδειξε ότι προκαλεί θανάτους από καρδια.. Το Vioxx αποσύρθηκε από την αγορά των ΗΠΑ το 2004. H κατασκευάστρια εταιρία του Vioxx, ανακοίνωσε εθελοντική απόσυρση του φαρμάκου από την αγορά των ΗΠΑ και απ όλο τον κόσμο. Η απόσυρση οφείλονταν σε ανησυχίες για τον ηυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και εγκεφαλικών, σε ασθενείς που ελαμβαναν Vioxx.

Οι παρενέργειες του πολλές και επικίνδυνες.. κοιλιακό άλγος, ευαισθησία, Ναυτία, Αιματηρούς εμετούς, μαύρα, σαν πίσσα κόπρανα, Οίδημα ή κατακράτηση νερού, Κούραση, λήθαργο, δερματικό εξάνθημα, Φαγούρα συμπτώματα “γρίπης” ή ασυνήθιστο μελάνιασμα, αιμορραγία. .και πολλά άλλα … και η υπόθεση θεωρήθηκε απο πολλούς τελειωμένη.
Δείτε περισσότερα για τον… βίο και την πολιτεία του: Στατίνες Vioxx και… πολιτεία…


Παρόλα αυτά, κάποιοι ερευνητές αναρωτήθηκαν στη συνέχεια, για το κατα πόσο αυτές οι Παρενέργειες ηταν Του Vioxx…
Ή… Όλης Της Ομάδας Των Αντιφλεγμονωδών Παυσίπονων.
Τότε ξεκίνησε σιωπηρά..μια κολοσσιαία μελέτη για να δει ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας ότι πολύς, πάρα πολύς κόσμος παίρνει συχνά αντιφλεγμονώδη …πολλές φορές και μόνο απ τον φόβο του πόνου..

Σημειώνω χαρακτηριστικά, οτι πριν μερικά χρόνια, στενός φίλος μου, υπηρέτης…του Ιπποκράτη, και φανατικός τενίστας, επι καθημερινής βάσεως έπαιρνε ιβουπροφένη, γιατι του…καλμαριζε τις ταλαιπωρημένες κλειδώσεις απ` το πάθος του παιχνιδιού…Ευτυχώς η ασφυκτική επιμονή μου, κάποια στιγμή έφερε αποτέλεσμα, κι έκοψε το φάρμακο…όμως ήδη του είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά..άλλο που ποτέ δεν το παραδέχτηκε…Φυσικά η καθημερινή λήψη..ασενοκουμαρόλης..(παράγωγο της κουμαρίνης και ανταγωνιστής της βιτ.Κ..κλασσικό και κοινό αντιπηκτικό..) του το θυμίζει..
Τα Αποτελέσματα αυτής της μελέτης υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι, εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας, κι αξίζει να τα ξαναθυμηθούμε, με ευκαιρία τη φίλη, που ο ανυπόφορος πόνος την έφερε στα κλασσικά αντιφλεγμονώδη (δεν αναφέρονται ονόματα για λόγους δεοντολογίας.)

Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι
Όλα Τα Αντιφλεγμονώδη Παυσίπονα Προκαλούν Προβλήματα Στο Κυκλοφορικό Σύστημα, Την Καρδιά Και Τον Εγκέφαλο.

Συγκεκριμένα,
· Η Ναπροξένη αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού 76%.
Η Ιβουπροφένη,που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε πολλά σκευάσματα, Αυξανει
· Την Πιθανότητα Εμφραγματος Του Μυοκαρδιου Κατα 61%,
· Την Πιθανότητα Εγκεφαλικού 336%(!), Και Τέλικα
· Την Πιθανότητα Θανατου Απο Καρδιαγγειακο… Κατα 239%.
· Η διλκοφενακη, αυξανει την πιθανότητα εγκεφαλικου κατα 286%, και την πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου κατα 398%.

Η νεότερη κατηγορία αντιφλεγμονωδων παυσιπόνων οι φοβερές κοξιμπες.. όμως δεν φαίνεται να είναι πιο ασφαλής.

Η σελεκοξιμπη, αυξανει την πιθανότητα εμφράγματος μόνο 35%, και του εγκεφαλικού μόλις 12%, αλλά η πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου αυξανει 207%.
Η ετορικοξιμπη, φαίνεται να μειωνει την πιθανότητα εμφάνισης εμφραγματος, αλλά δυστυχώς τα εγκεφαλικά τα Αυξανει 267% Και Τους Θανάτους Απο Καρδιαγγειακό Που Τους Αυξάνει Κατά 407%.

Το αστείο και συνάμα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το Vioxx, το πρώτο αντιφλεγμονωδες παυσίπονο που συνελήφθη να προκαλεί εγκεφαλικά και εμφράγματα ..και έληξε άδοξα το 2004..δεν ήταν, ως φαίνεται και τόσο τραγικό στην πραγματικότητα, αφού ηυξανε την πιθανότητα εμφράγματος κατά..212%, του εγκεφαλικού μόλις.. 7% και του καρδιαγγειακου θανάτου με ένα πενιχρό… 58%.

Ηδη η κρίση περιόρισε δραματικά την συνταγογράφηση..παυσίπονων και μη στεροειδών…τώρα τα πληρώνουμε απ τη τσέπη μας…Πρόκειται να να την περιορίσει ακόμα παραπάνω..Δόξα τω Θεώ..Όλοι γνωριζουμε ότι τα φάρμακα γενικά είναι επικινδυνα και ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε οσο πιο πολυ γίνεται…Να μια ευκαιρία να κόψουμε παυσίπονα και μη στεροειδή ..Και επαναλαμβάνω..προσοχή σε όσους χρησιμοποιούν αντιυπερτασικά…Τα μη στεροειδή, μειώνουν δραματικά την δράση τους…

Δείτε  ακόμη: Τα αναβράζοντα παυσίπονα «ύποπτα» για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια, σύμφωνα με έρευνα

Τα τρία πιο επικίνδυνα φάρμακα για τον πόνο.

Δείτε επίσης, τα παυσίπονα με τα οποία μας έχει εφοδιάσει η φύσις, με την διαφορά πως για να λειτουργήσουν χρειάζεται να γίνουν ΤΡΌΠΟΣ ΖΩΉΣ κσι όχι να περιμένουμε να πας πιάσει ο πόνος για να τα χρησιμοποιήσουμε: 7 ισχυρά παυσίπονα… στην κουζίνα μας!

Βότανα, που δρουν σαν παυσίπονα.

Σουσάμι: Ανώτερο από τα παυσίπονα!

Και φυσικά, εννοείται πως υπάρχουν και τα φυσικά αντιφλεγμονώδη: 8 φυσικά υποκατάστατα αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων χωρίς παρενέργειες!
Tα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα!

Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!

Θεραπευτικό ρόφημα με αντιφλεγμονώδη δράση!

kosmaser.wordpress.com