Κανένας άλλος σπόρος δεν έχει τόσα οφέλη για την υγεία

Αν σας έλεγαν ότι σε κάθε σπίτι, σε κάθε ψυγείο και σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα “μαγικό” συστατικό με απίστευτα οφέλη για το άσθμα, τον καρκίνο του γαστρεντερικού, τη χοληστερόλη, την υγεία των μαλλιών, τις δερματικές ασθένειες, μέχρι και τη δυσπεψία, ωστόσο πολλοί άνθρωποι αρνούνται να το καταναλώσουν λόγω γευστικών “ιδιαιτεροτήτων”, τι θα λέγατε;
Μάλλον ότι όποιος το κάνει είναι “τρελός”. Αυτό ακριβώς θα μονολογήσετε και εσείς μόλις μάθετε τι απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες των σπόρων της μουστάρδας για την υγεία μας.
Όπως είναι γνωστό η μουστάρδα φτιάχνεται από τους σπόρους συγκεκριμένων φυτών της οικογένειας των Σταυρανθών ή των Βρασσικιδών. Εκτός από την απλή προσθήκη γεύσης στο φαγητό σας, οι σπόροι της μουστάρδας έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Έλεγχος των συμπτωμάτων του άσθματος: Οι σπόροι μουστάρδας είναι πλούσιοι σε σελήνιο και μαγνήσιο. Και τα δύο αυτά στοιχεία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν καταναλώνετε τακτικά μουστάρδα, θα περιορίσετε τα συμπτώματα του άσθματος, του κρυολογήματος και της συμφόρησης στο στήθος.

Προστασία από τον καρκίνο του γαστρεντερικού: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σπόροι μουστάρδας έχουν ιδιότητες που μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων καρκινικών κυττάρων και βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των νέων καρκινικών όγκων.


Ανακουφίζει από ρευματικούς, αρθριτικούς και μυϊκούς πόνους:

Διαβάστε περισσότερα, πατώντας εδώ!