Αλκαλική διατροφή… άλλο ένα διατροφικό τέχνασμα;


Η συγκεκριμένη δίαιτα «στηρίζεται» σε τροφές που παράγουν αλκαλικά μετά την πέψη. Αυτές είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και οι ρίζες.
Δεδομένου ότι το αίμα στο σώμα μας έχει pH που κυμαίνεται μεταξύ 7,35 – 7,45 που είναι ουσιαστικά αλκαλικό, η συγκεκριμένη διατροφή έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει το επίπεδο του pH αυτού. Ως εκ τούτου, δίαιτες που περιλαμβάνουν πολλά οξέα θα δημιουργήσουν μια ανισορροπία στο επίπεδο του pH. Όταν το σώμα μας κάνει προσπάθεια να εξισορροπήσει το επίπεδο του pH στο αίμα μας, η οξύτητα που παράγεται από τρόφιμα που παράγουν οξύ, το αναγκάζει να χάσει βασικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο. Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες.

Τα οφέλη
Υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους και επίσης βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Βοηθάει στην αποφυγή πολλών ασθενειών καθώς επίσης στην πρόληψη και θεραπεία της αρθρίτιδας. Αυξάνει την ενέργεια, τη συγκέντρωση και βελτιώνει τη διάθεση. Το σώμα αποκτά ευεξία και τα κύτταρα αναπλάθονται. Διώχνει κιλά, γιατί ξεμπλοκάρει το μεταβολισμό του λίπους και αποτοξινώνει με φυσικό και υγιεινό τρόπο. Η αλκαλική διατροφή διορθώνει τα προβλήματα της επιδερμίδας, όπως η ακμή, προλαμβάνει τις ρυτίδες και τη γήρανση και φρεσκάρει την όψη μας. Θεραπεύει τις εντερικές διαταραχές, την παλινδρόμηση, τις καούρες, τα αέρια, το πρήξιμο και κάνει επίπεδη την κοιλιά. Είναι πολύ βοηθητική σε άτομα που υποφέρουν από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή από στρες.
Μάθετε ποια είναι τα αλκαλικά και ποια τα όξινα τρόφιμα: Αλκαλική Διατροφή – Μέρος 1ο.
Και: Αλκαλική Διατροφή – Μέρος 2ο.


Η θεωρία αυτή είναι βασισμένη σε ερευνητικά ευρήματα που λένε ότι τα καρκινικά κύτταρα ευνοούνται από ένα όξινο (με χαμηλό ΡΗ) περιβάλλον και δεν επιβιώνουν σε ένα αλκαλικό ή βασικό περιβάλλον (σχετικά υψηλό ΡΗ).
Παρόλο λοιπόν που αυτό είναι αληθές, ισχύει για κύτταρα τα οποία απομονώθηκαν σε εργαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει αναγκαστικά το ίδιο και για κύτταρα που βρίσκονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατο να αλλάξουμε το ΡΗ του κυτταρικού περιβάλλοντος μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Το σώμα μας έχει διάφορους μηχανισμούς που εξισορροπούν το ΡΗ όπως τα

Διαβάστε την συνέχεια, πατώντας εδώ!