ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΣΤ: Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Τρόφιμα που τρώμε, «κλέβουν» μαγνήσιο!

Το μαγνήσιο εμπλέκεται σε πάνω από 300 διαφορετικές μεταβολικές διεργασίες στο σώμα μας, που είναι κρίσιμες όχι μόνο για την λειτουργία του μεταβολισμού, τηςπέψης και της θρέψης αλλά και για την ίδια την ζωή. Μερικά από το πιο ηχηρά συμπτώματα της ανεπαρκούς πρόσληψης μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν συχνές και επίπονες μυϊκές κράμπες, τικ προσώπου και κορμού, κακή ποιότητα ύπνου, υπνηλία και αϋπνίεςκόπωση, αλλά και χρόνιο πόνο συνοδευόμενο συχνά και απόφλεγμονές. Είναι σημαντικό λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι όχι μόνο θα προσλαμβάνουμε επαρκή ποσότητα μαγνησίου από την τροφή μας, αλλά και ότι η ίδια η τροφή δεν θα μας στερεί μαγνήσιο!
Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλιστεί η ισορροπία του μαγνησίου στον οργανισμό μας;
1. Να μην πίνουμε ανθρακούχα ποτά σε τακτική βάση.
Τα φωσφορικά άλατα, ουσίες που απαντάται σε όλα σχεδόν τα σκούρα αναψυκτικά, συνδέονται με το μαγνήσιο στο εσωτερικό του πεπτικού σωλήνα δημιουργώντας ένα αδιάσπαστο σύμπλοκο, καθιστώντας το μαγνήσιο μη διαθέσιμο από τον οργανισμό.
Δείτε πως τα αναψυκτικά κλέβουν μαγνήσιο, αλλά και άλλες σημαντικές ουσίες από τον οργανισμό μας: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
2. Να μην τρώμε συχνά έτοιμα γλυκά, καραμέλες, σοκολάτες ή άλλα γλυκά του εμπορίου.
Η ραφιναρισμένη-επεξεργασμένη ζάχαρη των έτοιμων γλυκών του εμπορίου, κάνει το σώμα να αποβάλλει το πολύτιμο μαγνήσιο μέσω των νεφρών και άρα δημιουργείται έλλειψη μαγνησίου. Εάν εμείς θέλουμε να παρασκευάσουμε γλυκά, είναι καλό να έχουν λιγότερη και καστανή ή μαύρη ζάχαρη.
Δείτε περισσότερα: Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα).
3. Νιώθουμε πολύ άγχος στη ζωή μας; Είναι φαύλος κύκλος!
Το συναισθηματικό στρες είναι μια από τις κύριες αιτίες της ανεπάρκειας μαγνησίου ενώ από την άλλη μεριά, η ίδια η έλλειψη μαγνησίου τείνει να μεγεθύνει την αντίδραση του 
Διαβάστε την συνέχεια, εδώ!