Διατροφή και άσκηση στα 20

Με τη σωματική άσκηση και την υγιεινή διατροφή μπορούμε να επιβραδύνουμε τη φυσιολογική φθορά και να παραμείνουμε για πάντα σε φόρμα. Ας δούμε, λοιπόν, τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός μας σε κάθε δεκαετία της ζωής μας και ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφεύγουμε προκειμένου να έχουμε υγιές σώμα και ωραία εμφάνιση.
Fit στα 20
Σε αυτήν την ηλικία, που το σώμα μας βρίσκεται στα καλύτερά του, έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε τα θεμέλια, ώστε να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και στο μέλλον. Χάρη στην αρμονική λειτουργία των ορμονών, ο οργανισμός μας βρίσκεται σε ισορροπία. Το μυϊκό σύστημα παρουσιάζει δύναμη, αντοχή και ελαστικότητα, η οστική μάζα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά της, όπως επίσης και ο μεταβολικός ρυθμός.
ΑΣΚΗΣΗ
Τι να κάνουμε
➜ Το ιδανικό είναι 5 φορές την εβδομάδα να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, το οποίο να περιλαμβάνει αεροβική άσκηση, αλλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη. Η αεροβική άσκηση (π.χ. διάδρομος, ποδήλατο, κωπηλατικό κ.λπ.) πρέπει να είναι συνεχόμενη και να έχει διάρκεια τουλάχιστον 30΄. Αν, ωστόσο, δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας ή δεν μας το επιτρέπει η φυσική μας κατάσταση, μπορούμε να μοιράσουμε την άσκηση σε διαστήματα των 15΄ μέσα στη μέρα ή να δοκιμάσουμε κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα που μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες καύσεις σε λιγότερο χρόνο, όπως η Hot yoga. Πρόκειται για ασκήσεις γιόγκα σε θερμοκρασία που φτάνει τους 40° C. Είναι δημοφιλής άσκηση στις νεαρές ηλικίες και όχι μόνο, ίσως επειδή συνδυάζει τα οφέλη της σάουνας, της αεροβικής γυμναστικής και της γιόγκα. Παράλληλα θεωρείται ότιαποτοξινώνει το σώμα, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και χαρίζει λάμψη στο δέρμα.
Τι να αποφεύγουμε: 
Διαβάστε την συνέχεια, πατώντας εδώ!