Μερικές από τις αγαπημένες μας πράσινες σούπερ-τροφές είναι στην “εποχή” τους και ιδιαίτερα θρεπτικές ώστε να τις εντάξετε στη διατροφή σας. Σας παραθέτουμε μια λίστα από νοστιμότατα λαχανικά, φρούτα και βότανα που προστατεύουν από ασθένειες και προάγουν την υγεία σας.
Kale - Το κατσαρό μαρούλι αποτελεί εξαίρετη επιλογή για μια υγιεινή πράσινη σαλάτα, χάρη στη μεγάλη δόσηασβεστίου και βιταμίνης Α που περιέχει. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και φυτικών ινών και πλούσιο σεβιταμίνη Κ, η οποία ωφελεί τα οστά και είναι σημαντική για την πήξη του αίματος.
Πράσινες Πιπεριές - Αν και οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν πολύ βιταμίνη C, οι πράσινες δεν υστερούν καθόλου, καθώς ένα φλιτζάνι ωμές πράσινες πιπεριές περιέχουν περίπου 120 χιλιοστόγραμμα – περισσότερο κι από ένα πορτοκάλι! Είναι επίσης πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α και καλίου, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών.
Λαχανάκια Βρυξελλών - Αξίζει να προστεθούν στη διατροφή σας, λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών, των βιταμινών Α, Β6 και C και των φυτικών ινών που περιέχουν. Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν σχετιστεί με την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και την υποτροπή του καρκίνου, καθώς και τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.
Βασιλικός - Ίνες, βιταμίνες Α, C, Κ και Β6, ασβέστιο, ψευδάργυρος, σίδηρος … δεν είναι λίγα για ένα απλό βότανο. Ο βασιλικός φαίνεται επίσης να έχει αγχολυτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη). Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής.
Δείτε: Βασιλικός: Δροσερός και πιπεράτος!
Ελιές - Ακριβώς όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές περιέχουν μονοακόρεστα λίπη που προστατεύουν την καρδιά και βοηθούν στην προστασία του οργανισμού έναντι τηςαρθρίτιδας, του διαβήτη και ενδεχομένως του καρκίνου. Οι πράσινες ελιές απλά έχουν μαζευτεί πριν ωριμάσουν πλήρως.