Πώς μπορούμε να κάνουμε τα τοπία μας φαγώσιμα (Βίντεο)

Παμ Γουόρχερστ: Πώς μπορούμε να κάνουμε τα τοπία μας φαγώσιμα
Τι θα έπρεπε να κάνει η κοινωνία μας με τη γη που είναι σε αχρηστία; Να φυτέψει τροφή, φυσικά. Με δυναμισμό και χιούμορ, η Παμ Γουόρχερστ λέει στο TEDSalon την ιστορία της, πώς η ίδια και μια ομάδα εθελοντών που ολοένα μεγαλώνει συγκεντρώθηκαν για να μετατρέψουν αχρησιμοποίητα κομμάτια γης σε κοινοτικούς λαχανόκηπους και για να αλλάξουν την ιστορία της τροφής στην πόλη τους.

Χαριτολογώντας, η "τροφή" παρατηρεί ότι η Άγγλοι, για να δουν ήλιο, χρειάζεται "να βάλουν καθρέφτες στο διάστημα". Παρ` όλες τις αντιξοότητες όμως, είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν το όραμά τους!! Ένα όραμα, που δείχνει να είναι η διέξοδος από τον λαβύρινθο που διανύουμε! Και δεν αναφέρομαι μόνον στην διέξοδο από την κρίση, αλλά και για μία πραγματική ΥΓΙΕΙΝΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ, όπου θα ξέρουμε πραγματικά τι τρώμε!!! 
Κι εδώ είναι το παράδοξο, ενώ η μάνα Γαία και η Φύσις, μας έχουν δώσει απλόχερα τα δώρα τους, εμείς συνεχίζουμε τα να περιφρονούμε...
Όσοι ανησυχείτε για την κρίση λοιπόν, έχω να σας πω: Δεν είναι τίποτε, "απλώς" θερίζουμε ότι σπείραμε. Έτσι όταν σπέρνεις φυτά, θερίζεις λαχανικά, βότανα και καρπούς!! Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι σπείραμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια, για να αντιληφθεί πως δικαίως θερίζουμε κρίσεις!

Αφού δείτε το βίντεο, ίσως σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω:
Καλλιεργήστε φρούτα του δάσους στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.