Πώς να καθαρίζεις τον φούρνο με φυσικά προϊόντα!


Είναι αναπόφευκτο ο φούρνος να γεμίζει λεκέδες κατά τη διάρκεια ψησίματος των φαγητών. Έτσι χρειάζεται να τον καθαρίζεις συχνά. Δεν υπάρχει όμως λόγος να καταφεύγεις σε χημικά προϊόντα για να τον κάνεις να λάμπει και να είναι άοσμος. Άριστη δουλειά κάνουν και δύο φυσικά υλικά: Το αλάτι και η μαγειρική σόδα.

Βήμα-βήμα
Αποσυνδέεις τον φούρνο από το ηλεκτρικό ρεύμα και κατόπιν προχωράς στον καθαρισμό.

Αν προτιμήσεις το αλάτι
Ο καθαρισμός με αλάτι έχει καλύτερα αποτελέσματα σε ζεστό φούρνο: Ρίχνεις το αλάτι επάνω στους λεκέδες και αφήνεις να απορροφηθεί. Τρίβεις με μαλακό σφουγγάρι και καθαρίζεις με πανί βρεγμένο. Αν ο φούρνος είναι κρύος, ρίχνεις πρώτα λίγο νερό επάνω στους λεκέδες και κατόπιν τους πασπαλίζεις με αλάτι.

Αν προτιμήσεις τη μαγειρική σόδα
Βρέχεις τους λεκέδες και ρίχνεις επάνω τη σόδα. Τρίβεις απαλά με ένα μαλακό σφουγγάρι, ώσπου να καθαρίσουν, και στη συνέχεια απομακρύνεις τη σόδα με βρεγμένο πανί. (Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις βρέξτε το σφουγγάρι και με λίγο ξύδι!)

Και στις δύο περιπτώσεις, όταν τελειώσεις, αφήνεις την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να στεγνώσει καλά, πριν τον συνδέσεις πάλι με το ηλεκτρικό ρεύμα.