Πως θα αποκτήσετε γερά και δυνατά νύχια!Σε όλους αρέσουν τα υγιή και δυνατά νύχια, που δεν σπάνε, δεν έχουν κηλίδες, ούτε ραβδώσεις. Δεν είναι εύκολο, όμως να τα αποκτήσουμε, με το σημερινό τρόπο ζωής και διατροφής.

Μερικές συμβουλές για γερά νύχια, αρχίζοντας από τις διατροφικές είναι οι εξής:

- Παίρνουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής που να περιέχει Βιοτίνη (Β7). Είναι η κατεξοχήν βιταμίνη, σύμφωνα με έρευνες, για τα νύχια.

- Ο Ψευδάργυρος,είναι επίσης σημαντικός για τα νύχια. Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση άσπρων κηλίδων στα νύχια.

- Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Σίδηρο που η έλλειψή του μπορεί να κάνει τα νύχια εύθραυστα και λεπτά.

Εκτός από τις διατροφικές συμβουλές, σημαντική είναι και η περιποίηση των νυχιών. Όταν χρειάζεται να καθαρίσουμε ή να έχουμε πολύ ώρα τα χέρια μας στο νερό, χρησιμοποιούμε πλαστικά γάντια.

Μπορούμε να ενυδατώσουμε τα νύχια μας με αυτό το δυναμωτικό λάδι,που θα το φτιάξουμε μόνοι μας.

Θα χρειαστούμε για 20-30 εφαρμογές:

  • 2 κουταλιές του γλυκού καστορέλαιο
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σιτέλαιο (έχει βιταμίνη Ε)
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπουκάλι που να κλείνει καλά. Ανακινούμε καλά πριν τη χρήση. Βάζουμε μία μικρή ποσότητα στα νύχια και στην περιοχή γύρω από αυτά, κάνοντας λίγο μασάζ. Αφήνουμε 3-5 λεπτά. Σκουπίζουμε με χαρτί.


Για μια παρόμοια συνταγή, πάλι με καστορέλαιο, θα χρειαστούμε:
  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού καστορέλαιο
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Ανακινούμε πριν τη χρήση. Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα στα νύχια, κάνοντας μασάζ. Αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε.

Και τέλος μία άλλη πρόταση, για να δυναμώσουν τα νύχια με αλάτι: 
Βάζουμε 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και αφού τα ανακατέψουμε μουλιάζουμε τα νύχια μας μέσα στο διάλυμα για 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα. Τα νύχια μας θα σκληρύνουν και θα δυναμώσουν.

Καλό θα ήταν, να κάνουμε αυτές τις θεραπείες, αφού ξεβάψουμε τα νύχια μας.

Αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε τη σωστή διατροφή με μερικές από τις σπιτικές συνταγές, σύντομα θα έχουμε γερά και δυνατά νύχια. Στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές, οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών και του σώματος γενικότερα!