Οι μισές διαγνώσεις του καρκίνου του μαστού, είναι λάθος!

Σε περισσότερες απο τις μισές γυναίκες που δεν έχουν καρκίνο του στήθους, λέγεται ότι έχουν την ασθένεια, εξαιτίας εσφαλμένης ερμηνείας της συνηθισμένης μαστογραφίας. Γύρω στο 8% αυτών των γυναικών, θα υποστεί μη απαραίτητη βιοψία,-που θα προκαλέσει μόνιμες ουλές (για να μην αναφέρουμε τι θα κάνει στην ψυχολογία η υποψία καρκίνου)- πριν ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχε καρκίνος έτσι κι αλλιώς. 

Ερευνητές ανακάλυψαν, ότι γύρω στο 61% των γυναικών που εξετάζονται για καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο, η μαστογραφία, δίνει κατά λάθος θετικό αποτέλεσμα -ανακαλύπτοντας έναν καρκίνο, που δεν είναι στην πραγματικότητα εκεί- τουλάχιστον μια φορά για κάθε δέκα χρόνια εξέτασης.

Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι οι προγραμματισμένες μαστογραφίες, θα πρέπει να ελαττωθούν, σε μια κάθε δύο χρόνια και να ξεκινούν, όταν μια γυναίκα φτάνει στην ηλικία των 50. Στις ΗΠΑ, στις γυναίκες, συνιστάται να ξεκινούν τις προγραμματισμένες ετήσιες μαστογραφίες, όταν φτάνουν την ηλικία των 40. Ακολουθώντας τις νέες οδηγίες, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Group Helth Research Institute στο Σιατλ, τα λανθασμένα θετικά αποτελέσματα μπορούν να μειωθούν κατά 42 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μαστογραφία σε ηλικίας κάτω των 59 ετών, ανιχνεύει δύο καρκίνους ανά 1.000 ελέγχους σε γυναίκες, αλλά επίσης δίνει 170 ψευδή θετικά αποτελέσματα.


Και: ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ.


Πηγή: Ann Intern Med,2011; 155Q481-92
Holististic Life
e-chania.blogspot.gr