Τα πορτοκαλί λαχανικά περιέχουν βήτα καροτίνη, στην οποία οφείλουν το και το χρώμα τους. Η βήτα καροτίνη είναι προβιταμίνη Α την οποία ο οργανισμός μας μετατρέπει στη συνέχεια σε βιταμίνη Α. Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, που είναι ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά.
Τα καροτενοειδή μπορούν να απορροφηθούν μόνο μέσω της τροφής και βοηθούν επίσης στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ειδικότερα οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Β6 που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου διατηρώντας το δέρμα ελαστικό αλλά και σε μαγνήσιο και σίδηρο που σου χαρίζουν λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.
Τα υλικά
- 900 γραμμάρια βιολογικές γλυκοπατάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2/3 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε τα κυβάκια γλυκοπατάτας, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ.
Βάλε το στο φούρνο για 1 1/2 ώρα ή μέχρι τα κυβάκια να είναι μαγειρεμένα μέχρι μέσα και τραγανά στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος έλεγξε τα και ανακάτεψε τα αν χρειαστεί.
Δείτε ακόμη: Γλυκοπατάτα - Διατροφική αξία - Οφέλη.