Επικίνδυνα μικρόβια όπως το e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!
Ο καθηγητής Ασφαλείας & Επιστήμης Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δρ Τομ Χάμφρι, δίνει συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:
- Το ψύχος δεν σκοτώνει τα βακτήρια επομένως βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους ή, αν είναι νωπά, αμέσως μόλις τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ.
- Το θερμόμετρο του ψυγείου να δείχνει μονίμως τουλάχιστον 4 βαθμούς Κελσίου.
- Να μην γεμίζετε ασφυκτικά το ψυγείο.
- Να μην βάζουμε καυτό φαγητό στο ψυγείο.
- Να το καθαρίζουμε μία φορά τον μήνα με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό.
- Να βάζουμε το ωμό κρέας στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, μέσα σε κλειστό δοχείο.
- Κάθε τρόφιμο, είτε μαγειρεμένο είτε ωμό να τοποθετείται σε ξεχωριστό δοχείο.
- Να πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.
- Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν ολοένα και λιγότερα συντηρητικά και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται αυστηρά εντός τριών ημερών.
Δείτε ακόμη: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν τα τρόφιμα στο ψυγείο;
Το είδα: www.iasy.gr