4 ιδέες για να γεμίσετε τις… μπαταρίες σας τρώγοντας!


Σας προτείνουμε 4 διατροφικές ιδέες για να αποκτήσετε ενέργεια χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες ή λιπαρά… Δοκιμάστε τις...

1. Κρητικός ντάκος
Αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα που σας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα παξιμάδια περιέχουν άμυλο, το οποίο διασπάται αργά και παρέχει στον οργανισμό ενέργεια για αρκετή ώρα. Η φέτα παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνες και η ντομάτα λυκοπένιο και βιταμίνη C, μια βιταμίνη που θεωρείται ότι αυξάνει την απόδοση του οργανισμού. Τέλος η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που δεν θα χαλάσει τη δίαιτα σας, αφού περιέχει πολλές φυτικές ίνες.

2. Παγωτό γιαούρτι
Ένα παγωτό γιαούρτι περιέχει διάφορες μορφές σακχάρων, όπως φρουκτόζη, γλυκόζη και λακτόζη, που μας παρέχουν ενέργεια με ισορροπημένο τρόπο. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών από το γάλα που περιέχει και επιπλέον είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Το παγωτό γιαούρτι θα «κρατήσει» και θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε. ("Τροφή": μιλάμε για σπιτικό και όχι του εμπορίου, με δηλητηριώδη φρουκτόζη και ποιος ξέρει τι άλλα)

Δείτε: Ελληνικό παγωτό γιαούρτι!

3. Αποξηραμένα σύκα
Περιέχουν υδατάνθρακες, που είναι το καύσιμο του οργανισμού, αλλά και πρωτεΐνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει αποδεσμεύουν σταδιακά ενέργεια βοηθώντας μας να νιώθουμε ζωντάνια για περισσότερη ώρα. Τέλος το κάλιο που έχουν είναι χρήσιμο για την καρδιά μας.
Δείτε: Σύκο: ένα φρούτο με 9 οφέλη, που... γλυκαίνει το τέλος του καλοκαιριού!


4. Γιαούρτι με μήλο

Ψιλοκόψτε ένα μήλο και βάλτε από πάνω γιαούρτι. Το μήλο είναι ένα φρούτο με μεγάλη διατροφική αξία. Περιέχει βιταμίνες και πολλές φυτικές ίνες και σάκχαρα, ένας συνδυασμός που μας δίνει ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το είδα: lifezone.gr