ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ - Ψ και Ω

Δεν υπάρχουν βότανα από Ψ
ΕΝΔΕΙΞΗ- Βότανα και τροφές
Ψαμμίαση Αγγουριά, αλθαία, καλαμπόκι,καψέλλα, κερασιά, κολλιτσίδα,μαϊντανός, τσουκνίδα.
Ψωρίαση Αγριοπανσές, ίνουλα, κισσός,κολλιτσίδα, λάππα, λάχανο, λεμονιά


Το φαρμακείο της γιαγιάς 

Ψείρες: Το ξίδι, διαλυμένο σε χλιαρό νερό, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ψείρες στα μαλλιά. «Επί μία εβδομάδα, κάθε φορά που το παιδί γυρνά από το σχολείο, να καθαρίζετε σχολαστικά τα μαλλιά του με το διάλυμα αυτό και μια πολύ λεπτή χτένα», συμβουλεύει η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πόπη Αναστασέα-Βλάχου. «Ετσι, μπορείτε να αποφύγετε τα τοξικά ψειροκτόνα με μαλαθείο».

Γιατροσόφια
Ψείρες: Αν θέλετε να αποφύγετε τις ψείρες, μετά από κάθε λούσιμο ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με αραιωμένο ξίδι. Θα το φτιάξετε αναμειγνύοντας μισό λίτρο ξίδι σε άλλο τόσο νερό και θα το αφήσετε να στεγνώσει πάνω στα μαλλιά. Η μυρωδιά τού ξιδιού, αλλά και τού λεμονιού (που θα χρησιμοποιήσετε αδιάλυτο), θα διώξει μακριά όσες ψείρες…θέλουν να σάς γνωρίσουν καλλίτερα. 


Δεν υπάρχουν βότανα από Ω 


Πηγή: users.sch.gr

Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Πατώντας "λεξικό", θα δείτε και τα υπόλοιπα γράμματα!!!