Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπέργκερ λαχανικών!


Υλικά
-1/2 φλιτζ. κουινόα (είδος του φυτού χηνοπόδι)
-1 καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-6 πρασουλίδες σε λεπτές φέτες
-450 γραμ. φασόλια στραγγισμένα
-1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
-1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
-1 κουτ. σούπ. κύμινο σκόνη
-αλάτι και πιπέρι
-2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζ. γιαούρτι
-1 κουτ. σούπ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-4 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές
-1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

Οδηγίες
-Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τα 3/4 φλιτζ. νερό, μόλις βράσει προσθέσετε το κουινόα και αφήστε το για 12 με 14 λεπτά.

-Σε ένα μπλέντερ, βάλτε το καρότο, το μαγειρεμένο κουνόα, τις μισές πρασουλίδες, τα φασόλια, τη φρυγανιά, το αυγό, το κύμινο, 1 κουτ. γλυκ. αλάτι και 1/4 κουτ. γλυκ. πιπέρι και χτυπήστε τα όλα μαζί.


- Πλάστε τα παραπάνω μείγμα σε μπιφτέκια.

-Τηγανίστε τα χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 8 με 10 λεπτά ανά πλευρά. (Εγώ προτιμώ να τα ψήσω!)

-Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πρασουλίδες και αλάτι και πιπέρι.

-Σερβίρετε τα burgers μέσα σε πίτα και συνοδεύετε με αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιού.


Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!


Το είδα: www.starwalkerscl.gr