Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνο και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.
- 1 lt παρθένο ελαιόλαδο
- 15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
- 2 ξύλα κανέλα
- 7 άνθη κανέλας
- 1 πρέζα μαραθόσπορο
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 6 γαρίφαλα
- 4 κεδρόμηλα
- 1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο
- 1 μοσχοκάρυδο
- 5 με 6 κάρδαμα
- λίγο τριμμένο τζίντζερ
- 2 με 3 κλαράκια θυμάρι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο
- 1 ματσάκι λεβάντα
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μίγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Παρατήρησις "τροφής": Να θυμάστε πως οι πιπεριές τσίλι, περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης!
Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
Δείτε: Πόνοι στην πλάτη και στον αυχένα - τι κάνουμε;
Το είδα: fysikaproionta.blogspot.gr