Οι 15 καλύτερες τροφές για αδυνάτισμα!


Ξεχάστε τα προϊόντα του εμπορίου που υπόσχονται κάψιμο λίπους με κάποιον μαγικό τρόπο. Αν θέλετε να δείτε θαύματα στο σώμα σας, δεν έχετε παρά να στραφείτε στο σούπερ μάρκετ... της φύσης, καταναλώνοντας (με μέτρο) τροφές που λειτουργούν ως φυσικοί λιποδιαλύτες και θα σας βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή της απώλειας βάρους.

Αχλάδια
Κόβουν την όρεξη, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνουμε ημερησίως, και είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στον φλοιό.


Γκρέιπφρουτ
Έρευνες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και μισό κιλό την εβδομάδα. Επίσης, είναι πλούσιο σε πηκτίνη, μία ειδική ίνα που συνδέεται με την λιποδιάλυση, ενώ περιέχει φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη.

Φασόλια
Τα φασόλια είναι γεμάτα από ανθεκτικό στην πέψη άμυλο (resistant starch), που έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν τα προσθέσετε σε ένα γεύμα την ημέρα, θα «κάψετε» μέχρι και 25% περισσότερο λίπος από το συνηθισμένο.

Αμύγδαλα
Στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, η κατανάλωση μίας χούφτας ανάλατων αμυγδάλων καθημερινά, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος.

Μαύρη σοκολάτα
Σύμφωνα με έρευνες, η μαύρη (όσο πιο μαύρη γίνεται) σοκολάτα μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα μας, ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι, περιέχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει, ενώ όταν καταναλώνεται τακτικά μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Τζίντζερ
Προσθέστε ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ στο γεύμα ή το αφέψημά σας και θα νιώσετε ότι έχετε χορτάσει στο διπλάσιο. Το τζίντζερ είναι, επίσης, ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες που καταπολεμά τους πόνους, το πρήξιμο και το «πιάσιμο».

Κάρδαμο
Η ιδιαίτερη γεύση του κρύβει διατροφικούς θησαυρούς, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β, ενώ είναι ιδιαίτερα διουρητικό.

Δαμάσκηνα
Νοστιμότατα και πλούσια σε φυτικές ίνες, κόβουν την όρεξη και χαρίζουν αντιοξειδωτικές ουσίες με ελάχιστες θερμίδες.

Ανανάς
Όχι συσκευασμένος σε κονσέρβα, αλλά φρέσκος και λαχαριστός, ο ανανάς μπορεί να περιέχει λίγη περισσότερη φρουκτόζη από άλλα φρούτα, αλλά είναι πλούσιος σε λιποδιαλυτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Ξύδι – Λεμόνι
Ιδανικός συνδυασμός για πράσινες σαλάτες που υπόσχεται να ξεκινήσει το κάψιμο λίπους ήδη από την πρώτη μπουκιά.

Πράσινα κρεμμύδια
Περιέχουν σε αφθονία θείο, το οποίο βοηθά το πάγκρεας να κάψει τους υδατάνθρακες πριν αυτοί προλάβουν να μετατραπούν σε λίπος, ενώ έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.

Σπανάκι
Το σπανάκι, είναι πλούσιο σε λιποϊκό οξύ, ένα αντιοξειδωτικό που διασπά το σάκχαρο και τα λιπαρά οξέα στα κύτταρα, ώστε να «καίγονται» πιο εύκολα και να δίνουν ενέργεια στον οργανισμό.

Κολοκύθια
Εξαιρετική καλοκαιρινή τροφή, γεμάτη νερό και φυτικές ίνες, που μπορεί να μας χορτάσει όσο ένα γεύμα με πολλές θερμίδες.

Σπαράγγια
Ένα μεγάλο σπαράγγι περιέχει μόλις 4 θερμίδες. Και όμως, δεν είναι αυτό το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Τα σπαράγγια είναι γεμάτα νερό και έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν τρομερά τον μεταβολισμό, ενώ ταυτόχρονα τον ενυδατώνουν. Έτσι οι θερμίδες «καίγονται» πιο εύκολα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, είναι πλούσια σε βιταμίνες C και A, ενώ φημίζονται για την αντικαρκινική τους δράση.

Δείτε ακόμη: Τροφές που δρουν ως φυσικοί λιποδιαλύτες!

Αδυνάτισμα και η πολύτιμη βοήθεια των φρουτοχυμών!

Βότανα και συνταγές που αδυνατίζουν!!


Στην ενότητά μας "αδυνάτισμα", θα βρείτε και άλλα θέματα και λύσεις για όμορφη σιλουέτα!

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Το είδα: www.mama365.gr