Τυρόψωμα, πωλούνται σε κάθε αρτοποιείο σε ολόκληρη τη χώρα, είναι αλμυρά ψωμιά που παρασκευάζονται από κοινή ζύμη ψωμιού προσθέτοντας φέτα στο κουρκούτι, γεγονός που το καθιστά εύκολο να τα απολαύσετε ακόμη και στον δρόμο.
Το τυρόψωμο μπορεί να αρωματιστεί με ρίγανη, ελιές, ή ακόμη και λιαστές ντομάτες σε μια «ειδική» έκδοση. Όταν το τυρόψωμο γίνεται στο σπίτι ο κατάλογος από καρυκεύματα, βότανα, τυρί ή ακόμη και αλεύρι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ατελείωτες.
Τυρόψωμο
Υλικά για ένα μεγάλο ή δύο μικρά καρβέλια
- 500γρ αλεύρι
- 8gr ξηρή μαγιά (η "τροφή" προτιμά το προζύμι)
- 350γρ χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2Tbsps ελαιόλαδο
- 250γρ φέτα τριμμένη
Πασπαλίστε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας σας και τοποθετείστε επάνω την ζύμη. Ζυμώστε την ελαφρά, αφού έχετε πασπαλίσει και τα χέρια σας με αλεύρι για να μην κολλάει και σχηματίστε ένα ή δύο καρβέλια.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
Όταν το καρβέλι ή οι φραντζόλες έχουν φουσκώσει και είναι έτοιμες, βγάζετε την πετσέτα και μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 40 - 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δείτε ακόμη: Ολόκληρο εργαστήρι σε μια μπουκιά ΨΩΜΙ.
Ο άρτος (ψωμί) και είδη άρτου αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδος!
Και στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!
Το είδα: cookmegreek.blogspot.gr