Φτιάξε πίλινγκ σώματος με διάφορα φυσικά συστατικά!





Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς καλλυντικά από αγνά υλικά, δοκίμασε τις παρακάτω συνταγές. Το πίλινγκ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και το δέρμα θα γίνει πιο απαλό. Μην το παρακάνεις όμως – δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε μέρα. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα μία φορά την εβδομάδα είναι η ιδανική, ενώ αν έχεις ξηρό δέρμα δύο φορές τον μήνα αρκούν.

Πίλινγκ με ζάχαρη
Ανακάτεψε ζάχαρη – άσπρη ή μαύρη με λάδι. Το λάδι που θα επιλέξεις μπορεί να είναι αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Χρησιμοποίησέ το σε στεγνό δέρμα και όχι σε βρεγμένο γιατί η ζάχαρη θα λιώσει:-). 

Για άρωμα μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα λίγο χυμό πορτοκαλιού. 
Δείτε ακόμη: 18 εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης εκτός κουζίνας!!
Πίλινγκ με αλάτι 
Αντί για ζάχαρη μπορείς να βάλεις χοντρό αλάτι πάλι με λάδι. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό ή ευαίσθητο δεν θα σου το πρότεινα -- σε αυτή την περίπτωση προτίμησε την ζάχαρη γιατί έχει μικρότερους κόκκους και δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου.

Πίλινγκ με ντομάτες 
Πάρε 4 ντομάτες, τρίψε τες και σούρωσέ τες. Μούσκεψε λίγο ρύζι της επιλογής σου για 30’ και στην συνέχεια σούρωσέ το. Ρίξε το ρύζι στις τριμμένες ντομάτες και άπλωσε το μείγμα στο σώμα σου. Ξέβγαλε με άφθονο νερό. Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική για τα λιπαρά δέρματα.

Πίλινγκ με νες καφέ 
Θα χρειαστείς 2 κούπες νες καφέ στιγμής, 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο. Φτιάξε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και κάνε ένα ζεστό μπάνιο – άπλωσε το μείγμα και τρίψε το σώμα σου με μεγάλες ανοδικές και κυκλικές κινήσεις.

Δείτε: Γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας και περιποιηθείτε τον σωστά!

20 εναλλακτικές χρήσεις της κανέλας!

Συνταγές υγείας και ομορφιάς με μέλι!

Πραγματικός «φρουρός» της ομορφιάς του δέρματός μας το Λεμόνι!

Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις", θα βρείτε πολλές ακόμη φυσικές λύσεις και συνταγές για την φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών μας!!

Το είδα: aesthetics-soo.blogspot.gr