Σαμπουάν και αφρόλουτρο, εύκολα και υγιεινά και Ξεχνάμε τα parabens!

Φτιάξτε με 2 κινήσεις το πιο εύκολο και υγιεινό σαμπουάν και αφρόλουτρο και ξεχάστε τα parabens, τα αλουμίνια και όλα τα καρκινογόνα που περιέχονται μέσα στα τοξικά προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε στα super markets!!
Δείτε πόσο αναγκαίο είναι να απαλλαγούμε άπαξ και δια παντός από αυτά: Χημικά Συντηρητικά – Parabens και καλλυντικά.
Και: Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά.


Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς.
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε και το στερεό σαπούνι – και ιδιαίτερα αυτό της ελιάς – είναι συνήθως σκληρό και άβολο!
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρευστο, υγρό σαμπουάν και αφρόλουτρο με 2 απλές κινήσεις και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς – Καστίλλης (άσπρο σαπούνι Μασσαλίας)..
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά δεν πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο!!

ΥΛΙΚΑ
- 1 μπάρα σαπούνι Καστίλλης (ελαιολάδου) το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπιτικό σαπούνι
- Νερό
- Τρίφτης τυριού
Από την ποσότητα αυτή σκληρού σαπουνιού θα πάρουμε την διπλάσια σε υγρό σαπούνι (συμφέρει και οικονομικά…)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τρίβουμε στον κοινό τρίφτη τυριού μια μπάρα σαπουνιού
Τοποθετούμε το τριμμένο σαπούνι σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέτουμε νερό ίσα να το καλύψει
Το αφήνουμε να σταθεί όλη την νύχτα. Δεν το ζεσταίνουμε, δεν το ανακατεύουμε και γενικώς δεν κάνουμε τίποτε άλλο. Απλώς το καλύπτουμε με μια πετσέτα για να μην πέσει τίποτα μέσα.
Την επόμενη μέρα το σαπούνι με έναν μαγικό τρόπο έχει διαλυθεί τελείως και στην θέση του υπάρχει τώρα ένα παχύρευστο υγρό. Το ανακατεύουμε και αν είναι πολύ παχύρευστο του προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
Αντί για σκέτο νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήστε αφέψημα από βότανα για ακόμη καλλίτερο αποτέλεσμα: Βότανα για την φροντίδα των μαλλιών!


Φυσικό σαμπουάν και αφρόλουτρο


Μπορούμε να σταματήσουμε εκεί και να το χρησιμοποιήσουμε ως έχει μιας και είναι έτοιμο για χρήση ή να του προσθέσουμε αιθέρια έλαια.
Θα σας πω μόνο αυτό.. είναι ένα υπέροχο, αφρώδες σαπούνι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους και για κάθε τύπο δέρματος και κάθε είδος μαλλιού. Είναι κατάλληλο ακόμη και για δερματικές παθήσεις γιατί είναι κατευναστικό και ρυθμιστικό.

* Φτιάξτε σαμπουάν και αφρόλουτρο με έλαιο λεβάντας για να κοιμούνται τα παιδιά σας κι εσείς πιο ήσυχα.
* Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο τεϊόδεντρου για τις ευαίσθητες περιοχές.
* Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο μέντας για το ξύρισμα.
* Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο αγιόκλημα για τα χέρια σας…

Αλλά προπάντων φτιάξτε μεγάλες ποσότητες σαμπουάν και αφρόλουτρο και αποθηκεύστε τα για να λύσετε το ζήτημα της οικογενειακής καθαριότητας δημιουργώντας το ετήσιο και υγιεινό απόθεμα σας.
Μην ρισκάρετε με την υγεία σας και φροντίστε να δημιουργήσετε ένα στοκ από χρήσιμα σπιτικά προϊόντα στην αποθήκη σας!!

Δείτε: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΡΑΣ ΟΔΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΙΜΟ)

Και για περισσότερο αφρό: Κάντε το σαπούνι σας να αφρίζει και όσο σκληρό ή μαλακό θέλετε!


Φτιάξτε ακόμη και την μαλακτική σας: Φυσική μαλακτική κρέμα μαλλιών!


Και στην ενότητα μας, «φτιάχνω μόνος – περιποίησις», μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές, οικονομικές και αποτελεσματικές συνταγές και λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών και του σώματος.


Το είδα: fytro.wordpress.com