Το IQ μπορεί να αυξηθεί μέσω… του φαγητού!

Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε σημαντικές λεπτομέρειες ή να συγκεντρωθείτε; Ή μήπως απλά θέλετε να γίνετε λίγο πιο έξυπνοι ανεβάζοντας τον δείκτη του IQ σας; Για όλα υπάρχει λύση, και αυτή δεν είναι να αρχίσετε τα… σταυρόλεξα!

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά για το μυαλό μας με αποτέλεσμα να μας κάνει… εξυπνότερους!


1. Λιπαρά ψάρια: Αν έχετε απώλεια μνήμης και δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τι φάγατε χθες ή ακόμα και τον αριθμό του κινητού σας τότε βάλτε στο διαιτολόγιό σας τα λιπαρά ψάρια. Τα Ω3 λιπαρά που περιέχει ο σολωμός, η σαρδέλα ή το σκουμπρί δρουν ευεργετικά για όλα τα μέρη του οργανισμού χωρίς ο εγκέφαλος φυσικά να αποτελεί εξαίρεση. Καταναλώστε τα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα καθώς σύμφωνα με έρευνες μειώνουν κατά 26% τον κίνδυνο για προβλήματα στον εγκέφαλο.

Δείτε περισσότερα για τα Ω-3 και τα οφέλη τους!

2. Σκούρα πράσινα λαχανικά: Τα συγκεκριμένα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η B καροτίνη, τα οποία ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου. Είναι επίσης πλούσια σε φολικό οξύ ενώ έρευνες έδειξαν ότι βοηθούν και στην αποφυγή της γεροντικής άνοιας η οποία συνδέεται άμεσα με την μνήμη.


3. Αυγά: Ο κρόκος του αυγού είναι μία τεράστια αποθήκη βιταμινών και ενισχύει συν τοις άλλοις την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αποτελεί επίσης άριστη πηγή σιδήρου ο οποίος ως γνωστόν δημιουργεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία και μεταφέρουν οξυγόνο στον εγκέφαλο.

Δείτε: Άυγό: Φάρμακο ή Δηλητήριο, ανάλογα με τον τρόπο που θα το φάτε.4. Πράσινο τσάι: Εφόσον ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά 80% από νερό, θα πρέπει απαραίτητα να παραμένει ενυδατωμένος. Αν δεν είστε μεγάλη φαν του νερού, μπορείτε κάλλιστα να το αντικαταστήσετε με πράσινο τσάι. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Κορεάτες επιστήμονες, το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει και την πνευματική μας εγρήγορση, ενώ τα αντιοξειδωτικά τα οποία περιέχει προστατεύουν τον εγκέφαλο και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας.
Δείτε περισσότερα για το πράσινο τσάι και τις ιδιότητές του! 

5. Σοκολάτα: Όχι μόνο είναι γευστική, αλλά πλέον μπορείτε να την απολαμβάνετε, με μέτρο, χωρίς καμία ενοχή μιας και περιέχει φλαβονοειδή τα οποία ενισχύουν τις γνωστικές δεξιότητες. Σύμφωνα με έρευνες, τα φλαβονοειδή ενισχύουν τη δημιουργία νέων νεύρων στον εγκέφαλο ενώ βελτιώνουν και την ροή του αίματος. 

Δείτε: Σοκολάτα: Υπόκυψε στον πειρασμό της...

6. Ginkgo Biloba - Τζίνγκο Μπιλόμπα: Το χάπι της μνήμης
Χρησιμοποιείται στην Κινεζική Ιατρική εδώ και 5000 χρόνια για την υγεία του εγκεφάλου και της αναπνευστικής οδού. Οι δραστικές ουσίες των φύλλων του είναι αποτελεσματικές στα προβλήματα συγκέντρωσης και μειωμένης μνήμης. Διευρύνει τα αγγεία και βελτιώνει τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό βότανο, με ιδιαίτερες ιδιότητες στο κυκλοφορικό και ειδικά στον εγκέφαλο.
Δείτε: Ginkgo Biloba (Τζίνγκο Μπιλόμπα) - Το βότανο της μνήμης!
7. Καρύδι: Οι πτυχώσεις και οι γραμμές ενός καρυδιού μοιάζουν πολύ με αυτές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το σχήμα του καρυδιού, επίσης, θυμίζει τον εγκέφαλο και μοιάζει να έχει αριστερό και δεξί ημισφαίριο. Και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι το καρύδι λέγεται και «τροφή του εγκεφάλου», καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Πηγή: www.perierga.info
Πηγή: www.vitamelia.gr