Αφράτα, αχνιστά και πεντανόστιμα σκορδόψωμα με τυρί!

Μάθετε πως να φτιάχνετε γρήγορα και εύκολα τα λαχταριστά, πικάντικα ψωμάκια.
Είναι ένα ορεκτικό που λατρεύουμε να παραγγέλνουμε μαζί με την πίτσα και που «ξεσκίζουμε» στα ιταλικά εστιατόρια. Γιατί λοιπόν να μην ξέρουμε και πως να το φτιάχνουμε μόνοι μας; Η ακόλουθη συνταγή με τυρί είναι εντελώς απλή και εύκολη και θα γεμίζει το σπίτι σας με μυρωδιές πολύ συχνά.


Υλικά

  • 2 πακέτα ζύμη για πίτσα (ιδανικά της Pillsbury)*
  • 1/4 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2κ.γ. πάπρικα
  • 1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2κ.γ. αλάτι
  • λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 180γρ. ημίσκληρο αγελαδινό τυρί, κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C και λαδώστε καλά μια φόρμα για κέικ.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμείξτε το λάδι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Βγάλτε τις ζύμες και απλώστε τις πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίστε την κάθε ζύμη σε 15 με 16 μπάλες. Πιέστε κάθε μπάλα στο κέντρο και γεμίστε την τρύπα με τυρί. Έπειτα τυλίξτε τη ζύμη γύρω από το τυρί και συνεχίστε να κάνετε το ίδιο για όλες τις άλλες μπάλες.
4. Βουτήξτε κάθε μπάλα στο μείγμα με το λάδι και αρχίστε να τις στοιβάζετε μέσα στη φόρμα. Ψήστε τις στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά, ή μέχρι η κορυφή να έχει ένα χρυσωπό χρώμα. Σερβίρετέ τις ζεστές.

*Την ιδέα βρήκα στο www.queen.gr, αλλά εγώ προτιμώ τα πιο χειροποίητα και παραδοσιακά πράγματα, οπότε
 ακόμη πιο ιδανικά, φτιάχνουμε μόνοι μας το ζυμάρι και δεν το βουτώ απλώς στο λάδι, αλλά το κάνω μέρος/υλικό του!! Επίσης προτιμώ το τυρί που μάθαμε να φτιάχνουμε μόνοι μας!

Προσωπικά και το κρεμμύδι και το σκόρδο θα τα έβαζα φρέσκα ψιλοκομμένα!
Δεν εμπιστεύομαι τις σκόνες και γιατί άλλωστε να μην βάλω αυτά που έχω και ξέρω και τι είναι;

Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!