- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια σιμιγδάλι
- γάλα όσο πάρει
- λίγο αλάτι
- λάδι δυο κουταλιές
Τι χρειαζόμαστε:
- 8 αυγά
- 1 κιλό γάλα
- λίγο αλάτι
- αλεύρι σκληρό όσο πάρει
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάω τα αυγά με ένα πιρούνι να ενωθούν οι κρόκοι.
- Βράζω το γάλα και το αφήνω να κρυώσει.
- Ανακατεύω το κρύο γάλα με τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι, όσο αλεύρι πάρει και αρχίζω να ζυμώνω.
- Ανοίγω το φύλλο με ένα πλάστη το οποίο πρέπει να είναι λεπτό.
- Το αφήνω να στεγνώσει, όχι για πολύ, λιγότερο από μισή ώρα.
- Έπειτα το κόβεται σε κάθετες λωρίδες και το αφήνεται σε δροσερό μέρος.
- Αφού ξεραθούν είναι έτοιμες για μαγείρεμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγή: www.sintagespareas.gr
Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα" θα βρείτε πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες σπιτικές συνταγές - λύσεις!