Συμβολική σημασία των φυτών.

Έννοια των λουλουδιών 
Έχουμε κάποια έκπληξη με ένα μπουκέτο φωτεινά κίτρινα άνθη για μία κοινωνική εκδηλώση μας. Δηλώνουμε ένθερμα το πάθος μας με κόκκινα βελούδινα τριαντάφυλλα. Έχουμε την αίσθηση για τις προσωπικότητες των διαφόρων λουλουδιών και διαισθητικά θα επιλέξουμε το ένα ή το άλλο που ταιριάζει στη διάθεση μας ή την περιστάση. Αλλά ξέρατε ότι η συμμετοχή ορισμένων λουλούδια με διαφορετικές σημασίες είναι μία πανάρχαια μορφή τέχνης; Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Hanakotoba, Floriography - ένα όνομα για τη γλώσσα των λουλουδιών - επινοήθηκε στη βικτοριανή εποχή, και ενώ η αρχική μεταφράσει του μπορεί να έχει μετατοπιστεί με την πάροδο του χρόνου, η ιδέα ότι μέσω του συμβολισμού των λουλουδιών μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε να πούμε εξακολουθεί να ισχύει. 

Από την προέλευση του ονόματος ενός λουλουδιού τα διακριτικά χαρακτηριστικά του και την πλούσια μυθολογία του, τα λουλούδια έχουν το συμβολισμό τους και το νόημα τους.

MeaningOfFlowers-PAGE-1_04.jpgΑΛΣΤΡΟΜΕΡΙΑ
Άνθοι που μοιάζουν με ένα μικροσκοπικό κρίνος, συχνά ονομάζεται το Λίλυ του Περού ή των Ίνκας, πήρε το όνομά της, όταν το ανακαλύψε ο βαρώνος Claus von Alstromer, ένας Σουηδός βαρώνος που ήταν συλλέκτης σπόρων σε ένα ταξίδι στην Ισπανία το 1753. Σήμερα, αυτό το δημοφιλές λουλούδι μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία χρωμάτων - από άσπρο έως κίτρινο, πορτοκαλί σαν του βερίκοκο, ροζ με κόκκινο, ή λιλά και μοβ. Συμβολίζει τη φιλία και την αφοσίωση, τον πλούτο, την ευημερία, και την τύχη.
MeaningOfFlowers-PAGE-1_07.jpgΑΜΑΡΥΛΛΙΣ
O θρύλος λέει πως η Aμαρυλλίς - το εκπληκτικό κόκκινο λουλούδι - ξεκίνησε ως μια ντροπαλή, δειλή νύμφη. Η Αμαρυλλίς ερωτευμένη με τον Aλτέο, ένα βοσκός με τη δύναμη του Ηρακλή και την ομορφιά του Απόλλωνα, αλλά η αγάπη της ήταν μονομερείς. Ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να τον κερδίσει επιθύμησε ένα λουλούδι τόσο μοναδικό που δεν είχε υπάρξει ποτέ στον κόσμο. Η αμαρυλλίς έχει έρθει να συμβολίσει την υπερηφάνεια, την αποφασιστικότητα και την λαμπερή ομορφιά.
MeaningOfFlowers-PAGE-1_10.jpgΑΝΕΜΩΝΗ
Η ανεμώνη το όνομα της είναι ελληνικό. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η ανεμώνη ξεπήδησε από τα δάκρυα της Αφροδίτης, όταν αυτή θρήνησε το θάνατο του Άδωνη. Συμβολιζεί το εφήμερο,το περαστικό, την μοναξιά και την απλότητα.
MeaningOfFlowers-PAGE-1_13.jpgΑΝΘΟΥΡΙΟ
Σε σχήμα καρδιάς τα άνθη τους και την τροπική διάθεση τους, δεν υπαρχεί καμία κατάπληξη ότι το ανθούριο έχει έρθει για να συμβολίζει την φιλοξενία. Εξωτικό και συναρπαστικό, συνήθως κόκκινα λουλούδια και γυαλιστερά, έχουν σκούρο πράσινο φύλλωμα, έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και είναι ακαταμάχητο όμορφο.
MeaningOfFlowers-PAGE-1_19.jpgΣΤΕΡΛΙΤΣΙΑ ( ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ )
Λαμβάνοντας την αδιαμφισβήτητη ομοιότητα με έντονα χρώματα σαν πουλί κατά την πτήση, το πουλί του παραδείσου είναι ιθαγενής άνθος από την νότια Αφρική και αντιπροσωπεύει την ευτυχία. Επίσης γνωστό και ως ‘’Crane’’ λουλούδι, είναι διακριτικό και εντυπωσιακό, θεαματικά σε σχήμα ράμφος ενός πουλιού και φτερά. Πουλί του Παραδείσου είναι το 9ο λουλούδι της επετείου του γάμου.
Blue FlowersΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΜΠΛΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Μπλε λουλούδια κατέχουν ιδιαίτερη σημασία στη γλώσσα των λουλουδιών και προφανώς δεδομένης της μακροχρόνιας δημοτικότητας τους έχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Είτε πρόκειται για το βαθύ μπλε στα πέταλα της ίριδας ή την γαλάζια δαντέλα της Ορτανσίας, την ομορφιά του μπλε της ανεμώνης. Συμβολιζεί την πίστη, την αφοσίωση, την αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.
BouvardiaΜΠΟΥΒΑΡΔΙΑ
Το όνομα της από τον Charles Bouvard, τον προσωπικό γιατρό του Louis XIII και από τον επιστάτη στους βασιλικούς κήπους του Παρισιού, σύγχρονες ποικιλίες της μπουβαρδίας έχουν επιτυχημένα ονόματα όπως Pink Luck, Albatross και Royal Katty. Τα λουλούδια της μεγαλώνουν σε ομάδες πάνω σε λεπτό μίσχο και σε διακλαδώσεις αυτών, όπως μικρά μπουκέτα λουλουδιών σε απαλά χρώματα του ροζ, λευκό, κίτρινο, κόκκινο και σομών. Με ένα λεπτό άρωμα και θηλυκή εμφάνιση, στη γλώσσα των λουλουδιών, η μπουβαρδία αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό.
meaningofflowers-PAGE2_05_5.jpgΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
Με μια ιστορία που χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τα γαρίφαλα είναι πλούσια σε συμβολισμό. Ενώ ορισμένοι μελετητές προτείνουν ότι το όνομά τους προέρχεται από τη λέξη «corone» (γιρλάντες λουλουδιών) ή "στέψη" λόγω της χρήσης του στην ελληνική τελετή κορώνες.
Σήμερα, το γαρύφαλλο μπορεί να βρεθεί σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, και ενώ σε γενικές γραμμές εκφράζουν την αγάπη, τη γοητεία και την διάκριση. Λευκά γαρίφαλα προτείνουν αγνή αγάπη και καλή τύχη, το ανοικτό κόκκινο συμβολίζει τον θαυμασμό, ενώ το σκούρο κόκκινο αντιπροσωπεύει τη βαθιά αγάπη και στοργή. Μωβ τριαντάφυλλα συνεπάγονται capriciousness, και ροζ τριαντάφυλλα φέρουν τη μεγαλύτερη σημασία, αρχίζοντας με την πεποίθηση ότι εμφανίστηκε αρχικά στη γη από τα δάκρυα της Παναγίας - ώστε να υπάρχει το σύμβολο του αθάνατη αγάπη μιας μητέρας.
meaningofflowers-PAGE2_08_5.jpgΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ
Με μια ιστορία που χρονολογείται από το 15ο αιώνα π.Χ., το χρυσάνθεμο στην μυθολογία έχει ένα πλήθος ιστορίες και συμβολισμούς. Ονομάστηκε έτσι από το ελληνικό πρόθεμα «Chrys-" που σημαίνει χρυσό (το αρχικό χρώμα ) και "-ανθέμιο," που σημαίνει λουλούδι, χρόνια οι καλλιέργειας έχουν παραγάγει μια πλήρη γκάμα από χρώματα, από λευκό, κίτρινο,πορφυρό έως το κόκκινο.Τα χρυσάνθεμα συμβολίζουν την αισιοδοξία και τη χαρά. Το 13ο λουλούδι για την επέτειο γάμου. Στην Ιαπωνία, υπάρχει ακόμη και μια «Γιορτή της Ευτυχίας» για να γιορτάσουν αυτό το λουλούδι κάθε χρόνο.
meaningofflowers-PAGE2_11_5.jpgΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
Συμβολίζουν την αναγέννηση και τα νέα ξεκινήματα, ο νάρκισσος είναι σχεδόν συνώνυμος με την άνοιξη. Νάρκισσος σημαινεί το τέλος του χειμώνα, αλλά και το τυχερό έμβλημα για τη μελλοντική ευημερία σε όλο τον κόσμο. Στην Ουαλία, ο πρώτος νάρκισσος της σεζόν, έχετε για τους επόμενους 12 μήνες πλούτο, και στην Κίνα έχει τον θρύλο ότι εάν ένας Νάρκισσος ανθισεί στην αλλαγή του νέου έτους, θα φέρει καλή τύχη στο σπίτι σας. Το 10ο λουλούδι για την επέτειο γάμου. Ένα δώρο με νάρκισσους λέγεται θα σας εξασφαλίσει την ευτυχία.
meaningofflowers-PAGE2_14_5.jpgΔΕΦΛΙΝΙΟΥΜ
Προέρχεται από την ελληνική λέξη "delphis," που σημαίνει δελφίνι. Αυτά τα πλούσια άνθη συμβολίζουν την ανοιχτή καρδιά και δίνουν ένα συναίσθημα ελαφρότητας.
meaningofflowers-PAGE2_17_5.jpgΦΡΕΖΙΑ
Το όνομά του από το γερμανικό γιατρό Friedrich Heinrich Theodor Freese, φρέζια με σχήμα καμπάνας τα άνθη τους και η μυρωδιά της είναι από της πιο δημοφιλής από τα αρωματικά λουλούδια. Η λευκή ποικιλία της είναι και η πιο αρωματική.
Το 7ο λουλούδι για την επέτειο γάμου. Στη γλώσσα των λουλουδιών, η φρέζια λέγεται να συμβολίζει την αθωότητα και τη φιλία.
meaningofflowers-PAGE2_26_5.jpgΥΑΚΙΝΘΟΣ
Ο υάκινθος είναι εξαιρετικά αρωματικός, σε σχήμα καμπάνας τα άνθη του. Καθώς η μυθολογία μας λέει , ότι δύο θεοί ο Απόλλωνας ο θεός του ήλιου, και ο Ζέφυρος ο θεός του δυτικού ανέμου λάτρευαν τον Υακινθό ένα νεαρό αγόρι, διαγωνίστηκαν για την προσοχή του. Μια μέρα, ενώ ο Απόλλων ήταν με τον Υακινθό στο μάθημα της δισκοβολίας, ο Ζέφυρος, σε μια ζηλότυπη οργή, φύσηξε τον δίσκο του πίσω, σκοτώνοντας τον Υάκινθο κτυπόντας τον στο κεφάλι. Συμβολίζοντας τον αθλητισμό στη γλώσσα των λουλουδιών, ο υάκινθος αντιπροσωπεύει την σταθερότητα, ενώ οι μπλε υάκινθοι εκφράζουν την ειλικρίνεια.
meaningofflowers-PAGE2_29_5.jpgΟΡΤΑΝΣΙΑ
Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, το hydrangea όνομα προέρχεται από την ελληνική "Hydor," που σημαίνει νερό, και το "angos," που σημαίνει δοχείο. Με ξύλοδη στελέχη και τα δαντελένια άνθη της, σε σχήμα αστεριού. Η ορτανσία υπαρχεί σε λευκό, σε μπλε, σε ροζ και μοβ, που καθορίζεται από το επίπεδο οξύτητα του εδάφους.
Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια συζήτηση για το συμβολισμό της ορτανσίας με κάποια σύνδεσή της με τη ματαιοδοξία και τον κομπασμό (ίσως λόγω της αφθονίας των πετάλων της και το πλούσιο, καμπύλο σχήμα) και άλλοι που υποδηλώνει ότι ένα μπουκέτο της ορτανσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του δωρητή για την κατανόηση του αποδέκτη για τις υπηρεσίες του. Το 4ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, που διαθέτει σταθερή χάρη και ομορφιά.
meaningofflowers-PAGE3_05_5.jpgΙΡΙΔΑ
Στην μυθολογία η ίριδα χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, όταν η θεά Ίριδα, που προσωποποιούσε το ουράνιο τόξο, ενεργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ ουρανού και γης. Λέγεται ότι οι μωβ ίριδες έχουν φυτευθεί πάνω από τους τάφους των γυναικών για να καλέσουν την θεά Ίριδα να τις καθοδηγήσει στο ταξίδι τους προς τον ουρανό. Οι ίριδες έχουν συνδέθη με τη γαλλική μοναρχία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, τελικά αναγνωρίζεται ως εθνικό τους σύμβολο. Το 25ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, τα τρία πέταλα της ίριδας είναι όρθια και λέγεται ότι συμβολίζουν την πίστη, την ανδρεία και τη σοφία.
meaningofflowers-PAGE3_08_5.jpgΠΑΣΧΑΛΙΑ
Η ιστορία της πασχαλιάς, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ξεκινά με μια πανέμορφη νύμφη που ονομάζεται Συρίνα. Γοητεύεται από την ομορφιά της, ο Πάνας, ο θεός των δασών, που κυνήγησε την Συρίνα μέσα στο δάσος. Τρομαγμένη από τις αγάπες του Πάνα, τότε η Συρίνα του διέφυγε με τη μετατροπή του εαυτό της σε ένα αρωματικό θάμνο, το λουλούδι τώρα ονομάζετε πασχαλιά.
Το 8ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, πασχαλιές συχνά θεωρούνται ως προάγγελος της άνοιξης, με την εποχή της άνθισης τους σηματοδότουν είτε η άνοιξη θα είναι νωρίς ή αργά. Στη γλώσσα των λουλουδιών, μοβ άνθη πασχαλιές συμβολίζουν τα πρώτα συναισθήματα της αγάπης, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την νεανική αθωότητα.
meaningofflowers-PAGE3_11_5.jpgΚΡΙΝΑ Ή ΛΙΛΙΟΥΜ ‘’ΟΡΙΝΤΑΛ’’
Χρονολογούνται ήδη από το 1580 π.Χ., όταν οι εικόνες των κρίνων ανακαλύφθηκαν σε μια βίλα στην Κρήτη, αυτά τα μεγαλοπρεπή λουλούδια είχαν στην κατοχή τους μεγάλο ρόλο στην αρχαία μυθολογία. Το όναμα τους προέρχεται από την ελληνική λέξη «leiron, ο κρίνος λατρεύοταν από τους Έλληνες και πίστευαν ότι φυτρώσει από το γάλα της Ήρας, την βασίλισσα των θεών. Οι λευκή κρίνοι συμβολίζουν την αγνότητα και την αρετή και ήταν το σύμβολο της αγνότητας της Παναγίας και του ρόλου της, της βασίλισσας των Αγγέλων. Το 30ο λουλούδι για την επέτειο γάμου.
meaningofflowers-PAGE3_17_5.jpgΟΡΧΙΔΕΑ 
Κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής,η ορχιδέα συμβολίζε την πολυτέλεια, και σήμερα αυτή η αίσθηση της μεγαλοπρέπειας και του μεγαλείου συνεχίζεται, οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν την σπάνια και την λεπτή ομορφιά. Το 14ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, οι ροζ ορχιδέες μεταφέρουν την καθαρή αγάπη, και η δημοφιλής ΄΄Κατέλλια’’ ορχιδέα αποτελεί την ώριμη γοητεία.
meaningofflowers-PAGE3_20_5.jpgΠΑΙΟΝΙΑ
Με μια καταγεγραμμένη ιστορία που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και η μυθολογία γύρω από την προέλευση της παιώνιας έχει πολλαπλές εκδόσεις. Ένας μύθος λέει πως η παιωνία ονομάζεται μετά Παίων, ένα γιατρό των θεών, οι οποίοι έλαβαν το λουλούδι στον Όλυμπο από τη μητέρα του Aπόλλωνα. Το παραδοσιακό σύμβολο της Κίνας, το κρατικό λουλούδι της Ιντιάνα, και για την 12η επέτειο του γάμου, οι παιώνιες είναι γνωστές ως η αφρόκρεμα του πλούτου και της τιμής. Με την πλούσια βλάστηση τους , το στρογγυλεμένο άνθος, οι παιώνιες δηλώνουν, το ρομαντισμό και την ευημερία και θεωρούνται ως ένας οιωνός της καλής τύχης και για ένα ευτυχισμένο γάμο.
meaningofflowers-PAGE4_05_5.jpgΝΕΡΑΓΚΟΥΛΑ
Εγγενές στην Ασία και φημίζεται για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, καθώς και την φωτεινή ομορφιά του, υπάρχουν από λευκές έως ροζ, κόκκινες και σε κίτρινες έως πορτοκαλί. Επίσης γνωστό ως Buttercup.Στη γλώσσα των λουλουδιών, ένα μπουκέτο με Νεραγκούλες λέει, "είμαι θαμπωμένος από την γοητεία σου.
meaningofflowers-PAGE4_08_5.jpgΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Το σύμβολο της αγάπης και του πάθους, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνδέουν τα τριαντάφυλλα με την Αφροδίτη, θεά του έρωτα. Χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες χρόνια για να μεταφέρουν τα μηνύματα χωρίς λόγια, που εκπροσωπούν επίσης το απόρρητο των λέξεων. Στην πραγματικότητα, η λατινική έκφραση "rosa υπο" (κυριολεκτικά, "σύμφωνα με το τριαντάφυλλο") είναι κάτι που είπε στα κρυφά, στην αρχαία Ρώμη, όταν ένα άγριο τριαντάφυλλο βρίσκετε στην πόρτα μιας αίθουσας εκεί συζητούνται εμπιστευτικά θέματα.Κάθε χρώμα προσφέρει μια ξεχωριστή σημασία: κόκκινο, τον εραστή, ακόμα σημαίνει διαρκή πάθος. Λευκό, ταπεινοφροσύνη και αθωότητα. Κίτρινο, εκφράζοντας τη φιλία και τη χαρά. Ροζ, ευγνωμοσύνη, αποτελούν εκτίμηση και το θαυμασμό. Πορτοκάλι, τον ενθουσιασμό και την επιθυμία. Λιλά και μωβ τριαντάφυλλα γοητεία και την αγάπη με την πρώτη ματιά. Ο αριθμός των στελεχών σε ένα τριαντάφυλλο μπουκέτο μπορεί επίσης να εκφράζει συγκεκριμένα συναισθήματα. Το 15ο λουλουδί στην επέτειο γάμου.
meaningofflowers-PAGE4_20_5.jpgΗΛΙΑΝΘΟΣ
Χαρακτηριστικό τους η λαμπρή τους εμφάνιση, τα ηλιοτρόπια έχουν στην κατοχή τους το μεγάλο ενθουσιασμό μας. Λέγεται ότι οι ιθαγενείς των Ίνκας λάτρευαν ένα γιγαντιαίο ηλιοτρόπιο, και ότι οι ιέρειες φορούσαν μεγάλους ήλιους στα ενδύματα τους. Εικόνες από ηλίανθους βρέθηκαν στους ναούς των βουνών των Άνδεων, οι Ινδιάνοι της Αμερικής έβαζαν ένα μπολ με ηλιανθοσπόρους στους τάφους των νεκρών τους.Το 3ο λουλούδι της επέτειου του γάμου. Ο ηλίανθος ακολουθεί τον ήλιο, συμβολίζει τον ίδιο τον ήλιο, τη μεταφορά της ζεστασιάς και της ευτυχίας, την λατρεία και τη μακροζωία.
meaningofflowers-PAGE4_29_5.jpgΤΟΥΛΙΠΑ
Αρχικά από την Περσία και την Τουρκία, τουλίπες μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη το 16ο αιώνα, όπου πήραν την κοινή ονομασία τους από την τουρκική λέξη για γάζες (με την οποία ήταν τυλιγμένα τουρμπάνια) όπως η εμφάνιση, της τουλίπας σε πλήρη άνθηση. 
Παρά το γεγονός ότι τα διαφορετικά χρώματα της τουλίπας φέρουν διακριτές σημασίες, το κίτρινο στην τουλίπα συμβολίζει χαρούμενες σκέψεις, το λευκό συγχώρεση και το μοβ αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα. 
Η 11η επέτειο του γάμου έχει λουλούδι την τουλίπα, λέγεται ότι το βελούδινο μαύρο κέντρο της τουλίπας αντιπροσωπεύει την καρδιά ενός εραστή, μαυρισμένες από τη θερμότητα του πάθους. Με τη δύναμη να ανταγωνιστεί τα τριαντάφυλλα στην ερυθρή ποικιλία τους και την γλυκιά γοητεία της να εκφράσουν την απλή χαρά, στη γλώσσα
 των λουλουδιών, ένα μπουκέτο με τουλίπες αντιπροσωπεύουν την κομψότητα και τη χάρη.


Ακακία: Φιλία. Συμφωνία. Αναγέννηση και Αθανασία. Μύηση και Γνώση.Αζαλέα: Χάρη. Ισορροπία. Παροδικότητα, το εφήμερο.
Αλόη: Πικρία. Ακεραιότητα.
Αμυγδαλιά: Ευτυχία. Ομορφιά. Επαγρύπνηση. Αναγέννηση. Γονιμότητα.
Ανεμώνα: Γεννημένη από το αίμα του Άδωνη. Το εφήμερο: Από τον άνεμο, το περαστικό. Μοναξιά. Απλότητα
Βελανιδιά: Σταθερότητα. Αντοχή. Δύναμη. Μακροζωία. Σοφία. Φιλοξενία.
Γαρύφαλλο: Αγάπη. Πάθος. Θαυμασμός.
Γαρύφαλλο κίτρινο: Απόρριψη.
Γεράνι: Μελαγχολία. Παρηγοριά.
Γιασεμί: Γλυκύτητα. Χάρη. Έλξη. Λεπτότητα.
Γλαδιόλα: Τάξη. Εμπιστοσύνη.
Δάφνη: Σοφία και Νίκη. Δόξα. Εσωτερική Γνώση.
Έλατο: Ακεραιότητα. Υπομονή.
Ελιά: Ειρήνη. Γονιμότητα. Εξαγνισμός. Δύναμη. Νίκη. Ευγένεια. Προστασία ενάντια στο κακό. Φως.
Ζέρμπερα: Μυστήριο.
Ηλιοτρόπιο: Αξιοπρέπεια. Πιστότητα. Προσευχή. Αφοσίωση. Δόξα του θείου έρωτα.
Ίρις: Μεσολαβητής. Εξαγνισμός και προστασία. Τα φύλλα της σημαίνουν ορθότητα, σαν το σπαθί.
Καλεντούλα: Χωρισμός. Μακροζωία.
Καμέλια: Φρονιμάδα. Σταθερότητα. Υγεία. Καλεί πνεύματα καλοσυνάτα και ανώτερα.
Κερασιά: Νεότητα. Άνοιξη. Ευημερία.
Κισσός: Ευτυχία. Φιλία. Αθανασία.
Κλίβια: Ευγένεια.
Κρίνο: Εγκράτεια. Ειρήνη. Γονιμότητα και καρποφορία. Αγνότητα. Θηλυκότητα.
Κυκλάμινο: Ντροπαλότητα. Αίμα.
Κυπαρίσσι: Θάνατος. Ανάσταση. Αθανασία. Μακροζωία. Δέντρο της Ζωής. Απλότητα. Αντοχή. Επιμονή. Αγιότητα: Αγνότητα. Αφθαρσία.
Λίλιουμ: Ακεραιότητα. Αγνότητα. Αθωότητα. Πειρασμός. Γονιμότητα. Έρωτας. Δόξα.
Κίτρινο Λίλιουμ: Διπλοπροσωπία.
Κόκκινο Λίλιουμ: Απαγορευμένος έρωτας.
Μανόλια: Ειλικρινής αγάπη. Ομορφιά. Αυτοεκτίμηση. Επίδειξη.
Μαργαρίτα: Αθωότητα. Αγνότητα.
Μηλιά: Δικαιοσύνη. Λεπτότητα. Γνώση του καλού και του κακού, Μαγεία και Αποκάλυψη. Καρποί της Αθανασίας. Ανανέωση και Αιώνια Νιότη.
Μπαμπού: Γαλήνη. Καλή Τύχη. Ορθότητα, Εσωτερική ζωή. Φώτιση. Πνευματική δύναμη.
Μυρτιά: Συμπόνια. Αγάπη. Χαρά. Ευτυχία. Επιτυχία. Σταθερότητα. Μύηση. Ανανέωση της ζωής.
Νάρκισσος: Ματαιοδοξία. Εγωκεντρισμός. Πειρασμός.
Νάρκη: Ύπνος και Θάνατος. Λουλούδι του Άδη και της Μύησης. Αφοσίωση. Ελπίδα. Ευτυχία και καλοί οιωνοί για αρχή χρονιάς.
Νεραγκούλα: Περιφρόνηση. Τρέλα.
Νούφαρο: Πρώτη εκδήλωση πάνω στα Πρωταρχικά Νερά. Εικόνα του Χώρου και του Κόσμου. Κοσμική αρμονία. Δημιουργία. Ανάσταση. Αναγέννηση. Πνευματική γέννηση. Ήθος. Ο Μαθητής.
Αγνότητα, σταθερότητα, ευημερία, γονιμότητα. Αρμονία. Γίγνεσθαι. Κύλισμα του χρόνου: παρόν, παρελθόν και μέλλον.
Ορτανσία: Ματαιοδοξία. Αστάθεια.
Ορχιδέα: Ανώτατη ομορφιά. Πνευματική αγνότητα. Αρμονία. Τελειότητα. Μεγαλοπρέπεια. Γονιμότητα. Πολυτέλεια. Ο τέλειος άνθρωπος. Διώχνει τις αρνητικές επιδράσεις.
Πανσές: Ανάμνηση. σκέψη. Πιστότητα. Τριάδα.
Παπαρούνα: Γονιμότητα. Νωθρότητα. Λήθη. Ύπνος. Θάνατος. Απόσυρση. Αδιαφορία.
Πεύκο: Ευτυχία. Καλή Τύχη. Γονιμότητα. Έλκει καλά πνεύματα. Μακροζωία. Ανανέωση Νίκη πάνω στο χρόνο. Αθανασία. Αφθαρσία. Ζωτική δύναμη. Αναμονή. Πιστότητα. Νίκη πάνω στον άνεμο και τη θύελλα.
Πυράκανθος: Πόνος. Αθανασία.
Ροδακινιά: Ευλογημένος καρπός. Αθανασία. Άνοιξη. Σωτηρία. Σιωπή. Δέντρο της Ζωής.
Σπαράγγι: Απλότητα.
Στάχυ: Αφθονία. Γονιμότητα. Ανάσταση. Καρποφορία. Σιωπή.
Σφεντάμι: Φθινόπωρο. Έρωτας.
Συκιά: Ευημερία. Καρποφορία. Φώτιση. Γαλήνη. Γνώση.
Τουλίπα: Καλοσύνη. Συμπόνια. Τέλεια αγάπη.
Τριαντάφυλλο: Αγάπη. Ομορφιά. Τελειότητα. Καρδιά. Αρμονία. Κοσμικός Τροχός Ανάσταση. Αθανασία. Πνευματική δύναμη. Ανανέωση.
Τριφύλλι: Τριάδα. Ισορροπία. Καλοκαίρι.
Υάκινθος: Ευχαρίστηση. Νιότη. Ανάσταση.
Φλαμουριά: Ευτυχία. Ομορφιά. Αγάπη. Φιλία. Πιστότητα.
Φρέζια: Αθωότητα.
Φτέρη: Αβεβαιότητα. Σύγχυση. Κρόνος. Μοναχικότητα. Ταπεινότητα.
Χρυσάνθεμο: Αυτοκρατορικό άνθος Ιαπωνίας. Εικόνα του Ηλίου. Ολοκλήρωση. Ευτυχία. Τελειότητα. Απλότητα. Αυθορμητισμός. Μακροζωία. Αθανασία. Μεσολαβητής ανάμεσα στη γη και τον ουρανό.


Πηγές: www.anthemionflowers.gr
www.aoratos-naos.com