Τζίντζερ: συνταγές που διεγείρουν τον οργανισμό!

ΤΖΊΝΤΖΕΡ Ή ΖΙΓΓΊΒΕΡΙ Ή ΠΙΠΕΡΌΡΙΖΑ (ZINGIBER OFFICINALE)

Ιδιότητες
Το τζίντζερ είναι διεγερτικό, καταπραϋντικό και ευφορικό. Χρησιμοποιείται για τη βρογχίτιδα, τον πονόκοιλο, τη διάρροια, τη γρίπη, τον πονόλαιμο, την επώδυνη περίοδο, την αναγούλα, νευραλγία, και ρευματοπάθεια. Είναι εξαιρετικό για γαστρικά προβλήματα. Μπορείς να το πάρεις σε κάψουλες, με ένα ζεστό ρόφημα ή να το προσθέσεις στη μπανιέρα σου σε περίπτωση πυρετού ή δερματικών παθήσεων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κινητοποίηση μιας καθυστερημένης περιόδου. Πωλείται και σε μορφή σκόνης, όμως η φρέσκια ρίζα είναι δυνατότερη.

Τμήμα που χρησιμοποιείται: Ρίζα και ρίζωμα.

Τσάι: Φρέσκο ξύσμα τζίντζερ -ξύσε μια αρκετή ποσότητα ρίζας τζίντζερ- και άφησέ το να τραβήξει 15 με 20 λεπτά σε βραστό νερό.

Ή σκόνη τζίντζερ: 1 κουταλάκι τσαγιού ανά κούπα ζεστό νερό με λεμόνι. Πιες 1 κούπα 3 φορές ημερησίως. Για το κρυολόγημα πρόσθεσε 1/4 κουταλάκι του τσαγιού καγιέν σε κάθε κούπα.

Φρέσκια ρίζα: μάσησε μια ικανή ποσότητα τζιντζερόριζας μερικές φορές τη μέρα μαζί με λίγο νερό.

Χυμός τζίντζερ

Yλικά (για 2 άτομα)
• 4 καρότα
• 1 μήλο 
• 4 εκ. ρίζας τζίντζερ

Εκτέλεση
Kαθαρίστε τα υλικά και βάλτε τα σε έναν αποχυμωτή. O χυμός αυτός ενδείκνυται για κρυολογήματα και ναυτίες.