Acerola, ένας μαγικός καρπός με άφθονη βιταμίνη C

Acerola, ένας μαγικός καρπός με άφθονη βιταμίνη C

Τι είναι η ασερόλα;
Acerola cherry. Το κεράσι με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Είναι είναι ένα αειθαλές μικρό δέντρο με επιστημονική ονομασία Malphighia Emarginata, είναι γνωστό και ως Barbados Cherry ή West Indian Cherry. Προέρχεται από την νότια και κεντρική Αμερική, ενώ καλλιεργείται και βορειότερα έως το Τέξας.

Μπορεί να αναπτυχθεί σαν θάμνος αλλά και σαν δέντρο ανάλογα με το κλάδεμα. Το ύψος του κυμαίνεται από 1,9μ. – 3μ.. Ανθοφορεί σχεδόν όλο τον χρόνο και αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με την άρδευση. Το φυτό όταν δέχεται άρδευση προκαλείται ανθοφορία. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Φυτό 8 ετών μπορεί να αποδώσει 30 – 60 κιλά καρπούς.
Η απόδοση των φυτών μέχρι τα 20 χρόνια αυξάνεται και στην συνέχεια μειώνεται, ωστόσο μπορούν να είναι παραγωγικά ακόμα και μετά από 40 χρόνια. Οι καρποί έχουν γλυκιά υπόξινη γεύση, διάμετρο 1εκ. – 3εκ. και βάρος 3γρ – 5γρ., ενώ κάθε καρπός περιέχει τρεις σπόρους.

Οι καρποί της είναι έντονα κόκκινοι (μοιάζουν με κεράσια) και είναι η πιο πλούσια φυσική πηγή βιταμίνης C και μετά την συγκομιδή πρέπει άμεσα να καταναλωθούν ή να μεταποιηθούν γιατί δεν αντέχουν πολλές ημέρες στην ψύξη (3 – 5 ημέρες).

Για την ακρίβεια, περιέχει πολλαπλάσια ποσότητα ποσότητα βιταμίνης C ανά 100ml, σε σχέση με άλλα φρούτα όπως:

Οι άνθρωποι, δεν μπορούν να παράγουν το δικό τους σωματικό απόθεμα σε βιταμίνη C και κατά συνέπεια χρειάζονται τακτική λήψη αυτής της βιταμίνης από τη διατροφή.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C προστατεύει τα κύτταρα του σώματος, βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών και συμβάλλει σημαντικά στην παροχή αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, απαραίτητων για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών

Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη C εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικά, υψηλής δραστικότητας μόρια που πιστεύεται ότι αποτελούν τη βάση πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την προστασία μας από σωρεία ασθενειών: Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C 

Άλλες ιδιότητες

Επιπλέον η ασερόλα, είναι πλούσια πηγή και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών A και B, ενώ περιέχει βιοφλαβονοειδή και ρουτίνη (βιταμίνη P), τα οποία επίσης υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ρουτίνη βοηθά τη λειτουργία των αγγείων του αίματος (αρτηρίες, φλέβες, τριχοειδή αγγεία), ομαλοποιεί τη διαπερατότητα τους και βοηθά στην υγεία και την ελαστικότητα των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.

Ποια είναι τα οφέλη:

  • Ενισχύει την φυσική ανοσία του οργανισμού
  • Προστατεύει της αρτηρίες, ακόμη και τα τριχοειδή αγγεία και ενισχύει τα τοιχώματα των κυττάρων
  • Συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου (επιταχύνει την επούλωση πληγών, διατηρεί υγιείς τους συνδέσμους και τους τένοντες)
  • Βοηθάει στην πρόληψη και απομάκρυνση των ασθματικών κρίσεων
  • Αποτρέπει το σχηματισμό καταρράκτη
  • Σαν αντιοξειδωτικό προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Μειώνει τα συμπτώματα γρίπης και του κρυολογήματος, συντομεύει τη διάρκεια μιας ασθένειας.
  • Συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.
«Τροφή»: Διαθέτω ένα πραγματικά Δυνατό, Φυσικό Πολυβιταμινούχο προϊόν – μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών, βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ εκ των οποίων η μία είναι το ασερόλα και που έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα, ενώ καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!! 
Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Δείτε πόσο ισχυρή και απαραίτητη είναι αυτήν η βιταμίνη, πάντα όμως όταν προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή: Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C 

Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας 


Η αντικαρκινική βιταμίνη C