Γιατί η μαστίχα Χίου είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Οφέλη και ΧρήσειςΗ μαστίχα Χίου είναι μια και μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας στον οργανισμό πολλά οφέλη. Διαβάστε πως θα την αξιοποιήσετε…
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την αρχαιότητα ενώ εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Η μαστίχα περιλαμβάνει ουσίες με αντιφλεγμονώδηκαι αντιοξειδωτική δράση ενώ περιέχει πολυφαινόλες, δηλαδή αντιοξειδωτικές ενώσεις, που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλονται ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, αλλά και η γήρανση του δέρματος.
Η μαστίχα Χίου από το 1997 έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής ένωσης. Θα την βρείτε στην αγορά σε σκόνη, κρυστάλλους, σε προϊόντα με βάση τη μαστίχα (κουλούρια, μαρμελάδες, συμπληρώματα διατροφής, λικέρ, κρασί, κεριά, αιθέρια έλαια…) αλλά και σε φαρμακευτικά ή καλλυντικά σκευάσματα. Η μαστίχα Χίου έχει γίνει πολλές φορές επίκεντρο ερευνών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και οι εξαγωγές της παγκοσμίως αυξάνονται συνεχώς λόγω της μοναδικότητας της αλλά και των ευεργετικών ιδιοτήτων της.
«Τροφή»: ΠΡΟΣΟΧΗ – Επειδή αναφέρεται παραπάνω, ότι μπορείτε να βρείτε την μαστίχα σε σκόνη, θα πρέπει να σας πληροφορήσω κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να ξέρετε τι καταναλώνετε, πως και γιατί.
ΡΗΤΆ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ σας λέω ότι είναι ΑΔΎΝΑΤΟΝ να διατηρηθεί η μαστίχα ως σκόνη, πάνω από μερικά λεπτά, καθώς η υγρασία που υπάρχει στον αέρα την ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΕΊ!!! Οπότε, πονηρευτείτε όταν σας πουλάνε σκόνη για μαστίχα. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να διατηρηθεί ως σκόνη, είναι
– είτε να είναι προφυλαγμένη σε κάψουλα,
– είτε να είναι ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΈΜΗ με κάτι άλλο!!!
Τώρα, το τι μπορεί να είναι το άλλο, οφείλετε εσείς οι ίδιοι να το ανακαλύψετε, ΔΙΑΒΆΖΟΝΤΑΣ την ετικέτα!!
Γιατί η μαστίχα Χίου είναι μοναδική
Το μαστιχόδεντρο είναι ένας αειθαλής θάμνος ύψους περίπου 3 μέτρων που παίρνει την τελική μορφή του σε 50 χρόνια. Η μαστίχα είναι ο καρπός του μαστιχόδεντρου το οποίο αναπτύσσεται μόνο στην Χίο. Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει για ποιο λόγο το μαστιχόδεντρο δεν μπορεί να καρποφορήσει σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη, ωστόσο το θερμό και ξηρό κλίμα της Χίου φαίνεται ως ο μοναδικός λόγος.
Η μαστίχα εμφανίζεται σαν δάκρυ από τις χαραματιές που δημιουργούνται στο κορμό του δέντρου και πέφτει κατά σταγόνες στο χώμα. Το άρωμα είναι ξεχωριστό ενώ η γεύση του στην αρχή είναι πικρή και το χρώμα υποκίτρινο. Για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο η μαστίχα με τη μορφή που τη γνωρίζουμε καθαρίζεται προσεκτικά με το χέρι, μια διαδικασία χρονοβόρα και αρκετά κουραστική.
Που μας ωφελεί η μαστίχα Χίου
….στην αρχαιότητα:
Από τα αρχαία χρόνια η μαστίχα έγινε γνωστή τόσο για το ξεχωριστό της άρωμα όσο και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η πρώτη φυσική τσίχλα του κόσμου χρησίμευε για τον καθαρισμό τωνδοντιώνπροσώπου και σώματος, για το φρεσκάρισμα της αναπνοής και τη λεύκανση των δοντιών αλλά και ως συστατικό σε πολλά γιατροσόφια.
…στη σύγχρονη εποχή:Η μαστίχα, τα φύλλα και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό:
Προστατεύει την καρδιά. Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της αυξημένης χοληστερίνης και τωντριγλυκεριδίων. Τα αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα της μαστίχας προστατεύουν από τις καρδιοπάθειες. Οι πολυφαινόλες της μειώνουν, ακόμα, τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα και αυξάνουν την HDL, την «καλή» χοληστερίνη.
Δείτε και Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!
*Συμπληρωματικά. έχει προστατευτικό ρόλο κατά της αθηροσκληρωτικής διαδικασίας αφού μπορεί να «μπλοκάρει» την οξείδωση της LDL χοληστερίνης.
Δείτε Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια
και 6 Ενδείξεις που υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα καρδιάς που αγνοούμε 
Στοματική υγιεινή. Βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών από τα δόντια αν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα βουρτσίσουμε μετά το γεύμα και προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση σάλιου, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ανάπτυξης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.
Γενικά συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγιεινή.
Πολύ σημαντική δράση, καθώς έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την υγιεία: Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία. 
Δείτε ακόμη Συμβουλές για γερά & υγιή δόντια και ούλα
και Σάλιο, το θαυματουργό υγρό του σώματος!
Προστατεύει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έχει ευεργετική δράση στις παθήσεις του πεπτικού αφού παίζει ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Βοηθά στην πέψη, βελτιώνει τα συμπτώματα της δυσπεψίας.
Δείτε Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία; 
Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
και Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!
*1 γραμμάριο μαστίχας την ημέρα για αρκετό χρονικό διάστημα σύμφωνα με έρευνες μπορεί να καταπολεμήσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που ευθύνεται για την εμφάνιση του γαστρικού έλκους. 
Δείτε περισσότερα Μαστίχα Χίου: Φυσικό προϊόν κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού
Έχει αντικαρκινική δράση προστατεύοντας από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του προστάτη και του εντέρου, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.
Αποτελεί ιδανικό φυσικό συντηρητικό για τα τρόφιμα αφού εμποδίζει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών σε αυτά, όπως η σαλμονέλα και ο σταφυλόκοκκος. 
*Έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση
Φτιάξε το μόνος σου…
Στοματικό διάλυμα μαστίχας: Κάντε στοματικές πλύσεις με 8 σταγόνες μαστιχέλαιο που θα έχετε ανακατέψει σε 80 ml βάμμα καλέντουλας. Με αυτό το μείγμα θα προστατεύσετε τη στοματική σας κοιλότητα από μικρόβια λόγω της ισχυρής αντισηπτικής δράσης της μαστίχας.
Για χοληστερίνη και ζάχαρο: Βάλτε νερό σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου. Στη συνέχεια προσθέστε 25 γραμμάρια μαστίχας και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Μετά από αυτό το διάστημα πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα για περίπου 2 εβδομάδες. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι γεμίστε το με νέο και ξαναβάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο. Μετά το διάστημα των 2 εβδομάδων αντικαταστήστε τη μαστίχα με φρέσκια και συνεχίστε… Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ελέγξετε το ζάχαρο αλλά και τη χοληστερίνη.
Δείτε ακόμη: Ελληνική έρευνα αποκαλύπτει την ευεργετική δράση της μαστίχας στη χοληστερίνη 
«Τροφή»: Εμπιστευτείτε την, λοιπόν, είτε πρόκειται για στοματίτιδα, περιοδοντίτιδα, αμυγδαλίτιδα, οισοφαγίτιδα, όλες οι στομαχικές διαταραχές, όπως: Καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μετεωρισμός, τυμπανισμός, αέρια, έλκος, ελικοβακτηριδίο του πυλωρού και εντερικές διαταραχές, όπως: Διάφορες κολίτιδες, βελτιώνει την υγιεία των εντέρων και δρα μέχρι και εναντίων των αιμορροΐδων!! Η Μαστίχα Χίου είναι γνωστή και για την αντικαρκινική της δράση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει…
Έτσι έχω φροντίσει και έχω εξασφαλίσει για όσους την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μαστίχα Χίου, σε σκόνη, κλεισμένη σε κάψουλα, κάτι που σας διευκολύνει στην χρήση, ακόμη και για τις παραπάνω συνταγές. 
Αυτό που πρέπει να έχει κατά νου ο υποψήφιος αγοραστής είναι να προσέξει στη συσκευασία του προϊόντος να υπάρχει το ειδικό σήμα των μαστιχοπαραγωγών Χίου, που εξασφαλίζει ότι το προϊόν είναι πιστoποιημένο και εγκεκριμένο από την Ε.Μ.Χ
Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com