Αυτισμός: Ασθένεια ή δηλητηρίαση;

Ο αυτισμός στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει το όριο για να χαρακτηριστεί πλέον επιδημία. Από το διάγραμμα η εμφάνιση αυτισμού ενώ το 1975 ήταν ένα στα 5000 παιδιά,το 1995 έγινε ένα στα 500, το 2009 ένα στα 110, το 2013 ένα στα 50 και ο σημερινός ρυθμός εκτιμάται σε ένα ανά 48 παιδιά.
Ο ρυθμός αυτός για πρώτη φορά προκαλεί ακροαματική διαδικασία στο Κογκρέσο με την υποστήριξη του Γερουσιαστή της Φλόριντα Posey στις 29-11-2012 με το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων το αντίστοιχο ΚΕΛΠΝΟ) για τη διερεύνηση της συμβολής των εμβολίων στην εμφάνιση του αυτισμού. Στην ακροαματική διαδικασία που μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ ο γερουσιαστής Posey ξεκινώντας, κάνει αναφορά στο Thimerosal (o αιθυλικός υδράργυρος που περιέχεται σε αρκετά ακόμα από εμβόλια, με πρώτο και καλύτερο το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης) και ρωτά πολύ απλά αν το CDC έχει εξετάσει την διαφορά στην εμφάνιση αυτισμού μεταξύ παιδιών που έχουν εμβολιαστεί και σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Η Δρ Boyle επικεφαλής του CDC προσπαθεί να αποφύγει την απευθείας απάντηση και στο τέλος παραδέχεται ότι ποτέ δεν έχει γίνει μία τέτοια έρευνα. Αντίθετα υποστηρίζει ότι οι έρευνες που έχουν γίνει και μάλιστα πρόσφατες δεν δείχνουν ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ thimerosal και αύξηση αυτισμού. Η αναφορά στο «καθήκι» Thorsen από τον γερουσιαστή Posey ό οποίος ήταν συν-ερευνητής σε μία από αυτές τις μελέτες, σημαντική μιας και οι μελέτες του έδειχναν ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ thimerosal και αυτισμού. Ο Thorsen είναι στο κατάλογο των επικηρυγμένων από τις ΗΠΑ κατηγορούμενος για 13 κατά συρροή απάτες και 9 κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.
O Thorsen ήταν Δανός ερευνητής στο CDC πριν το 2004 όπου ξεκίνησε να αποσπά χρήματα για έρευνες πάνω στον αυτισμό και σε γενετικές ανωμαλίες από το 2004 έως το 2010. Είναι ο περίφημος μελετητής της Δανικής μελέτης όπου αποκλείει τη συσχέτιση μεταξύ thimerosal (μία από τις δύο μελέτες που αναφέρονται στο βίντεο) και εμβολίων.
Ολές οι επόμενες μελέτες του CDC για τον υδράργυρο στηρίχτηκαν στην εγκυρότητα αυτής της μελέτης.
Η μελέτη έχει δεχθεί μεγάλη κριτική από τα αντίστοιχα αντι-εμβολιακά κινήματα στην Αμερική γιατί στην ουσία αποκρύπτει δεδομένα, ενώ αντίστοιχα παρουσιάζει αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.


Υδράργυρος και Thimerosal
Η ανάγκη για περισσότερες μελέτες είχε προκύψει από την 11 σέλιδη ακροαματική διαδικασία που είχε καταθέσει ο βουλευτής και γερουσιαστής Dan Burton στις 20 Μαΐου 2003, όπου διαφορετικές ειδικότητες ασχολήθηκαν με τον υδράργυρο στα εμβόλια.
Την έκθεση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
Η αναφορά αυτή κράτησε τρία χρόνια και τα συμπεράσματά της δεν έτυχαν της προσοχής από τον τύπο, αλλά δεν ξεχάστηκαν από το αντιεμβολιακό κίνημα. Ο υδράργυρος ενώ θεωρείται βιοσυσσωρεύσιμος και ενώ υπάρχουν πολλές μελέτες για την επικινδυνότητά του (δεν αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για κανένα μεταβολισμό στον οργανισμό) εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στα εμβόλια ακόμα και σήμερα.
Η αντικατάσταση του thimerosal (αιθυλυδράργυρος) έγινε από το αλουμίνιο ένα άλλο τοξικό μέταλλο για τον οργανισμό και ειδικά για τον εγκέφαλο.

Διαβάστε την συνέχεια, πατώντας εδώ!