Τροφή που μηδενίζει τις πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του παχέος εντέρου

Επιστήμονες από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγο (UCSD) υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο εκδήλωσηςκαρκίνου του παχέος εντέρου.
Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Clinical Investigation», υπάρχει ένας συγκεκριμένος υποδοχέας των κυττάρων που λέγεται TRPV1 και ο οποίος όταν είναι ενεργοποιημένος προστατεύει το έντερο από τους καρκινικούς όγκους.
Στο παρελθόν, πολλές μελέτες σε δείγματα ιστών καρκινικών όγκων από ανθρώπους έχουν ενοχοποιήσει πολλές μεταλλάξεις του γονιδίου TRPV1.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, τροποποίησαν γενετικά ποντίκια ώστε να γεννηθούν με ανεπάρκεια στην TRPV1 και έτσι να είναι επιρρεπή στην εμφάνιση πολλαπλών όγκων στη γαστρεντερική οδό.
Στη συνέχεια τους χορήγησαν καψαϊκίνη, την ουσία που χαρίζει στις καυτερές πιπεριές την χαρακτηριστική γεύση τους, προκειμένου να μελετήσουν τις επιδράσεις της στα κύτταρα που επιστρώνουν το έντερο ποντικιών και ανθρώπων.
Όπως διαπίστωσαν, η ουσία καψαϊκίνη όχι μόνο μείωσε τον ρυθμό εμφάνισης όγκων, αλλά και παράτεινε τη ζωή τους κατά περισσότερο από 30%.
Ας δούμε περισσότερα για δύο χαρακτηριστικούς “εκπροσώπους της”: 
Διαβάστε την συνέχεια, πατώντας εδώ!