10 εύκολα και υγιεινά ντιπ, σαλάτες και σάλτσες που δε θα καταστρέψουν τη δίαιτά σας


Έχετε καλεσμένους στο σπίτι και τελευταία στιγμή δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε και πολλά; Σας πιάνει άγχος μήπως δε φανείτε καλοί οικοδεσπότες ή μήπως καταλήξετε να παραγγείλετε απ’ έξω ξανά, με αποτέλεσμα και τη δίαιτά σας να χαλάσετε και την υγεία σας να βλάψετε;
Υπάρχει λύση: υγιεινές, εύκολες και νόστιμες σάλτσες και ντιπ, που θα τα συνδυάσετε με κράκερς ή κριτσίνιαολικής άλεσης ή ακόμη ψωμί ή πιτάκια και θα εντυπωσιάσετε!
Χούμους από χλωρά φασόλια σόγιας
Αντικαταστήστε τα ρεβίθια με ενταμάμε (χλωρά φασόλιασόγιας) και θα φτιάξετε ένα τέλειο χούμους με πράσινη απόχρωση, πλούσιο σε φυτικές ίνεςκαι πρωτεΐνες.
Έχει 188 θερμίδες ανά 1/4 φλιτζάνι, 8 γρ. λίπους, 22 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 8 γρ. πρωτεΐνης
Kρέμα από φέτα
Κάντε την κρεμώδη υφή να υπερισχύσει του λίπους, αναμειγνύοντας φέτα με άπαχογιαούρτι και προσθέτοντας λευκό ξύδι, μαϊντανό, άνηθο και μαύρο πιπέρι. Έχει μόλις 56 θερμίδες ανά μερίδα, 3 γρ. λίπους, 2 γρ. υδατάνθρακες, και 5 γρ. πρωτεΐνης
Ντιπ από παντζάρια

Τα παντζάρια χαρίζουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες σε αυτή τη νόστιμη συνταγή. Στα αλεσμένα παντζάρια προσθέστε sour cream, λίγο λεμόνι, κάρδαμο και σκόρδο. Και μια σημαντική συμβουλή:
Διαβάστε την συνέχεια, εδώ!