Γενετικά τροποποιημένα - Να τι μοσχάρια τρώμε τα μοσχάρια (Βίντεο).


Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας. Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.
Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.

Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο.

Νέες φυλές
μοσχάρια τέρατα!

Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες έχουν στην ουσία δημιουργήσει δύο νέες φυλές αγελάδων, την Ελληνική κόκκινη και την Ελληνική ξανθόχρωμη. «Πρόκειται για διασταυρώσεις Ελληνικών ειδών με γαλλικές και ολλανδικές φυλές.
Στο παρελθόν, οι διασταυρώσεις αυτές γίνονταν χωρίς κανένα πρόγραμμα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Σήμερα, με τον προγραμματισμό της αναπαραγωγής, μία αγελάδα δίνει πλέον έως και 8 τόνους γάλακτος το χρόνο, σε σχέση με τους 4 τόνους που έδινε στο παρελθόν».
«Οι Ελληνικές φυλές αγελάδων είναι πιο μικρόσωμες από αυτές που ζουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, τρώνε λιγότερο και είναι πιο ανθεκτικές σε διάφορες ασθένειες. Ο γενετικός συνδυασμός τους με τις εισαγμένες αγελάδες μας έχει δώσει ζώα που παράγουν αρκετό γάλα, αλλά ζουν λιγότερο και γεννούν σχεδόν τα μισά μοσχάρια».

Απαιτούνται βελτιώσεις
μοσχάρια τέρατα!!


Παρά τη μεγάλη της συμβολή στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, οι επιστήμονες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι και οι ίδιες οι πρακτικές γενετικής βελτίωσης ζώων επιδέχονται… βελτιώσεων.
«Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, η έμφαση των γενετικών βελτιώσεων δινόταν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της παραγωγής κρέατος και γάλακτος.

Σχόλιο “τροφής”: Δείτε κάτωθεν, αγελάδα “ειδικά διαμορφωμένη” για γάλα… ΈΛΕΟΣ!! Το αν υποφέρει το ζωντανό, ούτε που ασχολείται κανείς, για να μην πιάσουμε το θέμα της ποιότητος του γάλακτος και του κρέατος ενός ζωντανού που έχει υποστεί, ποιος ξέρει τι και πόση, επεξεργασία…

αγελάδα τέρας


Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του εγκλήματος, αρκεί να δείτε, πιο κάτω, τις πραγματικές διαστάσεις της αγελάδας που τρέφεται στην Ελληνική ύπαιθρο και να την συγκρίνετε με τα τέρατα που απεικονίζονται παραπάνω…

αγελάδες1


Τα ανάλογα συμβαίνουν και με άλλα ζώα. Και δεν αφορά μόνον την υγιεία μας, καθώς είναι φορτωμένα με αντιβιοτικά, ορμόνες και ένα σωρό ακόμη χημικά, αλλά και τα ίδια τα ζωντανά που υποφέρουν από συνθήκες ανθυγιεινές και εντελώς απάνθρωπες!!
Ότι και να πω για την ύβρι που συντελείται για να τρώμε ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ κρέας, θα είναι λίγο. Όλα στον βωμό της απληστίας και της κατανάλωσης, ακόμη και αν αυτό μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πρόωρο θάνατό μας! 
Πραγματικά, μετά από αυτές τις εικόνες, δεν μπορώ να πιστέψω πως θα ξανά πάτε να ψωνίσετε κρέας και γάλα από τα μάρκετ!

Τέλος παρακαλώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να καλύψω και τις ανησυχίες αυτών που ωφελούνται από την διακίνηση των ζώων των εκτροφείων που προορίζονται για να φτάσουν μέχρι το πιάτο μας, να διαβάσετε και μία συζήτηση που έχει γίνει παλαιότερα με αφορμή το παρόν δημοσίευμα, μετά το άρθρο στα σχόλια…