Ρυτίδες; 6 τροφές που τις... εξαφανίζουν!


Για να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες, χρειαζόμαστε διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε φρούτα και λαχανικά. Πρέπει να αποτρέπει τις πανάδες, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη βλάβη από τις UV, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Τι πρέπει, λοιπόν, να τρώμε;

1. Σοκολάτα
Αντί για τη γάλακτος, προτιμήστε τη μαύρη 
σοκολάτα, με τουλάχιστον 70% κακάο. Το πολύ 25 γραμμάρια την ημέρα.

2. Ντομάτα
Περιέχει μεγάλες δόσεις του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιου. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές που έτρωγαν 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας την ημέρα σε περίοδο 12 εβδομάδων ήταν κατά 33% πιο προστατευμένοι από το ηλιακό έγκαυμα. Το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και συνοδεύεται με λάδι.

3. Αυγό
Ειδικά το βιολογικό περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών. Σε γερμανική μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκέντρωση καροτενοειδών στο δέρμα αυξάνεται κατά 20% έπειτα από μία μόνο εβδομάδα κατανάλωσης 2 σφιχτών βραστών αυγών την ημέρα.

4. Οτιδήποτε πορτοκαλί
Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτένιο ενισχύουν την εσωτερική προστασία από τις UV, γι’ αυτό τρώγε επαρκείς ποσότητες από πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές, καρότο και κολοκύθα.

5. Πράσινο τσάι
Πλούσιο σε κατεχίνες – φυτοχημικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε μελέτη, αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι δύο φορές την ημέρα για 6 μήνες ανέφεραν ότι είχαν μικρότερη βλάβη από τον ήλιο, ερυθρότητα και σπασμένα αγγεία.

6. Κόκκινο κρασί
Οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν το δέρμα από την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τα εγκαύματα, είναι συγκεντρωμένες στη φλούδα του σταφυλιού. «Γι’ αυτό ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία.

Δείτε ακόμη: ΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ-ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.


Ρυτίδες: μια ματιά στον καθρέφτη δείχνει σε ποιες βιταμίνες έχουμε έλλειψη.

Τι αποκαλύπτει η εμφάνισή μας για την υγεία μας;

Ποιες 9 καθημερινές συνήθειες μας γερνούν;



Στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές, οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών και του σώματος γενικότερα!

Πηγή: shape.gr