Ένα ποτήρι χυμό σπανάκι παρακαλώ!


Πολύς κόσμος ρωτάει από που μπορεί να πάρει ασβέστιο, σίδηρο και πρωτεΐνες αν τρώει λίγο κρέας και γαλακτοκομικά. Έκανα κάποιους υπολογισμούς για να μπορέσω να απαντήσω αυτήν την ερώτηση πρακτικά και πολύ συγκεκριμένα. Αν βάλεις σε αποχυμωτή 1 κιλό σπανάκι και κρατήσεις μόνο το χυμό, θα έχεις ένα μεγάλο υπερβιταμινούχο ποτήρι 230 θερμίδων με 30 γραμμάρια πλήρους πρωτεΐνης (όσο 5 αυγά ή 1 κονσέρβα τόνο). Όσο για βιταμίνες και μέταλλα: 100% του ασβεστίου, 200% του μαγνήσιου, 150% του σιδήρου, 490% του φολικού οξέος, 110% της ριβοφλαμίνης, 100% της βιταμίνης Β6, 100% της βιταμίνης Ε, 470% της βιταμίνης C, 1880% της βιταμίνης Α και 6040% της βιταμίνης Κ που χρειάζεσαι για μία ημέρα. 230 θερμίδες, μηδέν λιπαρά και θρεπτική σύσταση που δύσκολα θα βρεις σε οποιαδήποτε άλλη φυσική τροφή! Και αν σε χαλάει η γεύση από τον σκέτο χυμό σπανάκι, ανάμιξέ τον με μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.
Παρατήρησις "τροφής": Να προσθέτετε πορτοκάλι, αλλά και λεμόνι, διότι αυξάνετε με τον τρόπο αυτό την απορρόφηση του σιδήρου.

Στην υγεία σας…



Δείτε ακόμη: Σπανάκι: ατσαλώνει τον οργανισμό!

Και στην ενότητά μας "χυμοί", θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που προασπίζουν την υγιεία μας!

*Τα παραπάνω νούμερα υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας το παρακάτω site: http://www.nutritiondata.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2626/2
Το είδα:
 bletsas.gr