Πως θα αφανίσετε τις ραγάδες - Πρόληψη.

«Σπάει» το δέρμα, «ανοίγει» και εμφανίζονται γραμμές με κόκκινο χρώμα που σταδιακά ασπρίζει και γίνεται ουλώδης ιστός. Οι ραγάδες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες, αλλά και άντρες, που θέλουν να τις ξεφορτωθούν! Μάθετε πώς μπορείτε να τις προλάβετε ή να βελτιώσετε την όψη τους.
Οι ραγάδες προκαλούνται από απότομη αύξηση βάρους, από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας λόγω της κακής ποιότητας κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες και εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος, βραχίονες.

Πως δημιουργούνται οι ραγάδες;
1. Ο κυριότερος ίσως λόγος εμφάνισης ραγάδων στο σώμα είναι οι απότομες αυξομειώσεις βάρους.
2. Γενετικοί και ορμονικοί λόγοι
3. Εγκυμοσύνη
4. Κακή διατροφή με έλλειψη σημαντικών βιταμινών
5. Λόγω μέτριας η κακής ποιότητας ελαστίνης, αλλά και κολλαγόνου που έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μην έχει την φυσιολογική ελαστικότητα.

Τρόποι πρόληψης

Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας: Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο). Συγκεκριμένα η βιταμίνη Β3 (Νιασίνη) απαλλάσσει το σώμα από τοξίνες και προστατεύει το δέρμα. Θα τη βρείτε στο συκώτι, στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα ψάρια, στα αυγά και στο αβοκάντο. Το φολικό οξύ που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μπορεί να καλυτερεύσει την ποιότητα του δέρματος. Θα το βρείτε στα πλατύφυλλα λαχανικά, καρότα, πεπόνι και δημητριακά ολικής αλέσεως..
Η βιταμίνη Α έχει αντιοξειδωτική δράση , είναι απαραίτητη για ένα υγιές δέρμα και υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός ελαστικού δέρματος. Θα τη βρείτε στα λαχανικά και στο συκώτι. 
Η βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο, έχει αντιοξειδωτική δράση, επιταχύνει την επούλωση πληγών και παίζει σημαντικό ρόλο στη σφριγηλότατα του δέρματος. Θα τη βρείτε στα εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλα, μπρόκολα αλλά και σε όλα τα φρέσκα φρούτα (πορτοκάλι, φράουλες κ.λπ.). 
Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση και θεραπεύει προβλήματα στο δέρμα. Θα τη βρείτε στη σόγια, στα μπρόκολα, στα φυτικά έλαια, στα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα αυγά. 
Σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά), φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή (κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, σταφίδες).

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας: Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα γιατί η αφυδάτωση θεωρείται αιτία πρόκλησής τους. 


Και: 10 τρόποι να κάνετε το νερό πιο ευχάριστο αλλά και χρήσιμο για τη σιλουέτα σας!



Οι ειδικοί λένε ότι οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως ο κύριος στόχος τους είναι πάντα η βελτίωσή τους και όχι απαραίτητα η εξαφάνισή τους. Ωστόσο μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:

Μειώστε αποτελεσματικά τις ραγάδες από το σώμα σας 
Με εξειδικευμένα προϊόντα: Φροντίστε τα προϊόντα που θα επιλέξετε να περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα και δρουν επουλωτικά, αμυγδαλέλαιο που είναι μαλακτικό, βιταμίνη Α, και ειδικά το παράγωγό της τρινιτονίνη ή ρετινόλη Α, η οποία δρα άμεσα στα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην απολέπιση και τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου.

Με πίλινγκ: Αφαιρούνται κάποιες επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, διεγείροντάς το να αναπαραχθεί. Απαιτείται προσοχή, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ραγάδων είναι πολύ λεπτό.

....Οι φυσικοί τρόποι 
1. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το στην περιοχή που υπάρχουν ραγάδες. Στη συνέχεια κάνε ένα δυνατό μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσετε δραστικά την εμφάνιση των ραγάδων. 2. Για άμεσα και εκπληκτικά αποτελέσματα βάλτε σε μια κούπα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο καλέντουλας, 5 σταγόνες έλαιο λεβάντας και αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε καθημερινά το μείγμα για διάστημα 1 μήνα στην πάσχουσα περιοχή και τα αποτελέσματα θα σας ικανοποιήσουν σίγουρα..

Δείτε ακόμη:
Κρέμες και φυσικές συνταγές για την εξάλειψη των ραγάδων!

Στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές, οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών και του σώματος γενικότερα!

herb-and-diet.blogspot.gr
www.lifezone.gr